@ Anika (Lid) :wink:
Quote:
Het is dan beter gezonde vetten te eten dan (gezonde) suikers?
Suikers zijn een ramp voor je lichaam en bovendien nog verslavend ook. Zie de topic over
suikerverslaving.
Quote:
Roomboter/ghee ken ik niet, gewone roomboter wel, maar is gewone roomboter dan ook gezond?
Gewone roomboter is zeer gezond, wanneer die gemaakt is van biologische of liever nog biologisch-dynamische melk. Lees op
deze topic het verschil tussen biologische en reguliere voeding. Ghee is geklaarde roomboter en dat is ook heel gezond. Op het forum staat een
recept voor ghee, erg lekker! Het smaakt een beetje naar roombotercroissants en het is buiten de koelkast lang houdbaar.
Quote:
Bakken in olijfolie doe ik veel en kokosvet ook, maar gebruik ook soms alpro soja bakboter. In beste boter bakken is toch ook goed?
Alleen extra vierge olijfolie is gezond en het liefst biologisch. Hetzelfde geldt voor kokosolie, alleen heet het dan extra virgin. Sojaproducten zou ik zo veel mogelijk vermijden tenzij ze gefermenteerd zijn zoals: sojasaus, miso, natto, tempeh en misschien ook soja-yoghurt.
En bedenk je dat alle soorten bakboter, margarine en halvarine gemaakt zijn van geraffineerde olie die het meeste van zijn voedingswaarde heeft ingeruild voor schadelijke stoffen door het raffinageproces! Een olie behoort geur en smaak te hebben en soms ook kleur. Ook in de biowinkel liggen veel geraffineerde olieproducten die ik graag in de schappen laat liggen...
Zoek je vragen in eerste instantie op het forum, want er is al zó veel geschreven. Onder aan de pagina die verschijnt na een zoekopdracht staat:
You may also try your search at Google. Die functie gebruik ik vaak. Daar kan je gemakkelijker dingen mee vinden. Succes ermee!