wat leuk te lezen hoe je terug kijkt naar toen en wat je toen at.
Ik weet nog dat wij elke zondag soep aten, met mergpijp, schenkel en gehaktballetjes, daarnaast een stuk vlees, meestal karbo, schnitzel of rollade.
Mijn oma had altijd bloedworst en als zij vlees maakte aten we niet, maar vraten we ;-)
Ik hield als enige naast mijn pa van gebakken levertjes met lekker veel boter en uitjes.
Mijn broers aten het liefst witbrood en ik zodonker mogenlijk of van die witte pap met melk die stijf wed als je niet snel genoeg doorat, rijstmeel?
Elke vrijdag papatdag en op woensdag meen ik bruine bonen met spekjes, speklap en lekker veel augurk, zilveruitjes en spekvet mmmmm
Daar zaten ook altijd van die witte vette dobbeltjes bij, zijn dat kaantjes, knapperig en het vet droop eraf, om van te watertanden.............
Volgens mij aten wij veel vlees en voor ons 5 kids was de bal gehakt net zo dik als die van de grote baas, tenminste in mijn herinnering.
Geen fridranken door de weeks of chips, alleen de weekenden.Na school een beker melk of een kop thee, vast ook ranje,maar daar hield ik niet van, nu nog niet.
Bij opa kreeg ik altijd een boterham met heel veel roomboter en hagelslag of kaas, moet nu vaak aan hem denken als ik een broodje eet, zo mooi
Ik leerde rijstebrij, krentjebrij en karnemelkse gortpap, zo ook griesmeelpuding eten.
Helaas leerde dezelfde opa mij ook dat je afhankelijk kan worden van suiker binnen no time.
Dikke koeken, liefst met chocolade of jam ertussen, van de dubbele koeken met zo'n witte laag ertussen. Heel veel chocola en suikersnoepjes in de vorm van bloemen of schelpen.
Op een gegeven moment van die enomre dikke chocolade ijsjes, ze zeggen dat het 1 pakje boter is...... weet niet meer hoe het heet.
Als ik bij opa at dan aten we meestal patat en fricandel en voor opa dan zo'n bal gehakt uit zo'n grote juspan, lekker soppig brrrrr.
Ik groeide ook de pan uit, van een 10-jarige slanke meid naar een puber met overgewicht.
Die kaaschippies en de vingers aflikken, dat was heerlijk, zo ook de velletjes van de kippenpoten. Wanneer we dan kleine potjes of vleugeltjes hadden vrat ik nog net niet de botten op, maar zoog ze wel uit als dat kon en sappig was haha
Dan als iedereen klaar was snel kijken of er een pielert bij was, want dan had je nog een behoorlijk stukje vlees op een afgelebberd pootje.
wij aten wel vaak aardappelen volgens mij en toetjes waren uitzondering, maar bij opa altijd na het eten