G
Guest
Guest
De rol van vet in zn algemeen begrijp ik onderhand wel. Mike roept constant verzadigd vet.
Als ik t goed heb begrepe,kort door de bocht gezegd,vanwege t feit dat deze uit kleinere monecules bestaat en dus direct door t lichaam wordt opgenomen voor energie?
Maar ik vraag me af,wat is dan de rol van onverzadigd vet in t lichaam?
Zo bestaat bv geitenkaas voor tweederde uit verzadigd vet,maar er zijn ook dierlijke vetbronnen zoals eend die meer 50/50 zijn. En volgens bestaat vette vis uit meer onverzadigde dan verzadigde vetten...
Ja en we weten natuurlijk allemaal,ongeacht onze eetgeschiedenis dat transvetten niks goed doen,daarom komt t in de natuur ook niet voor.
En dan nog wat mbt vet....velen hier maken bouillon van kip.Een tijdje geleden merkte iemand op dat je kip niet langer dan 3uur moet laten trekken ivm ontstaan van schadelijke effecten/ranzigheid vh vet. Persoonlijk zou ik hier nog aan toevoegen dat t beter is om bij kippenbouillon t gestolde vet bovenop weg te scheppen en weg te gooien,juist dat vet/gelatine wordt in GAPS benadrukt voor herstel vd darmwand maar dit bevat hoge Omega6.(Tenzij je 100% zeker weet dat kip alleen heeft geleefd op gras/wormpjes e.d.,maar meestal worden ze nog bijgevoerd met mais etc.)
Dus kun je de gelatine beter bewaren voor de grasgevoerde runder/lamsbouillon....maar ieder zijn ding natuurlijk
Als ik t goed heb begrepe,kort door de bocht gezegd,vanwege t feit dat deze uit kleinere monecules bestaat en dus direct door t lichaam wordt opgenomen voor energie?
Maar ik vraag me af,wat is dan de rol van onverzadigd vet in t lichaam?
Zo bestaat bv geitenkaas voor tweederde uit verzadigd vet,maar er zijn ook dierlijke vetbronnen zoals eend die meer 50/50 zijn. En volgens bestaat vette vis uit meer onverzadigde dan verzadigde vetten...
Ja en we weten natuurlijk allemaal,ongeacht onze eetgeschiedenis dat transvetten niks goed doen,daarom komt t in de natuur ook niet voor.
En dan nog wat mbt vet....velen hier maken bouillon van kip.Een tijdje geleden merkte iemand op dat je kip niet langer dan 3uur moet laten trekken ivm ontstaan van schadelijke effecten/ranzigheid vh vet. Persoonlijk zou ik hier nog aan toevoegen dat t beter is om bij kippenbouillon t gestolde vet bovenop weg te scheppen en weg te gooien,juist dat vet/gelatine wordt in GAPS benadrukt voor herstel vd darmwand maar dit bevat hoge Omega6.(Tenzij je 100% zeker weet dat kip alleen heeft geleefd op gras/wormpjes e.d.,maar meestal worden ze nog bijgevoerd met mais etc.)
Dus kun je de gelatine beter bewaren voor de grasgevoerde runder/lamsbouillon....maar ieder zijn ding natuurlijk
