De acupuncturiste geeft mij pruimpjes (misschien zijn het speciale pruimpjes uit China, geen idee wat voor) die zorgen voor enzymen voor de spijsvertering.
Voor zover het de pruimen zijn die ik ook ken, denk ik dat het gefermenteerde pruimen zijn die vervolgens gedroogd zijn. Zou dat kunnen?
Ik zag net deze tekst trouwens:
De bekendste eigenschap van gedroogde pruimen is dat ze een licht laxerend effect hebben. Ze zorgen niet alleen voor een betere en snellere stoelgang waardoor de kans op kanker en aambeien wordt verkleind, maar de vezels in pruimen zijn ook 'voedsel' voor goede bacterien in de darmen. Wanneer deze bacterien de vezels van de pruim fermenteren produceren zij een vetzuur genaamd boterzuur. Boterzuur is de belangrijkste 'brandstof' voor (gezonde) cellen in de darmen.
De vezels in pruimen zorgen ook voor een verlaging van het cholestrol door de lever minder cholestrol aan te laten maken.
Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat vrouwen die na de menopauze dagelijks 100 gram gedroogde pruimen aten, na drie maanden sterkere botten hadden vrouwen die dit niet hadden gedaan. De mineralen Boron en Kalium zouden hier de reden voor kunnen zijn.
Pruimen behoren net zoals perziken, kersen en abrikozen tot de Prunus familie. In al deze vruchten zit eenzelfde pit en wanneer deze pit wordt opengebroken bevat deze een amandelvormige kern. Deze kernen bevatten hoge dosissen laetrile, ook wel bekend als amygaldine of vitamine B17. Onderzoek laat zien dat laetrile apoptosis (dood van kankercellen) stimuleert en gezonde cellen met rust laat. Er kan bijna gezegd worden dat dit chemotherapie is volgens Moeder Natuur.
https://www.mmv.nl/voedingsmiddel/pruim
Ik heb hier een boek over fermenteren dacht ik.
Gedroogde pruimen zijn zo zoet, dat is wel jammer.
Dus stel je voor dat ik ze kan fermenteren en dan drogen of zoiets.