Fermentatie vragen

Heb jij die azijn Tanja? Ik heb net ume boshi pasta gekocht in de natuurwinkel van het merk lima.
Ik ga toch eens proberen die pitten op te kweken tot boompjes als het lukt van de pruimpjes die ik hier heb.
 
Ja ik heb die azijn Lievergezond, van lima idd, kreeg een tip van iemand dat dit zulk gezond spul zou zijn, de magische pruim (goed tegen katers zei hij :) , die heb ik nooit meer, daar drink ik niet genoeg voor). Lekker in de salade, ziltig, zoet-zuur en als smaakmaker in gerechten die nog wat kick kunnen gebruiken, èn gelijk nog wat probiotisch.
 
Ik heb hier nu ook azijn van japanse rijst "mochi genmai su" merk terrasana van de ekozplaza. Misschien is de azijn radio-actief? Zal toch wel meevallen...

Wat ik eigenlijk wilde schrijven: ik zocht een manier om gedroogde vruchten te eten zonder de nadelen van de suiker te hoeven ondervinden. Nu maak ik waterkefir van pruimen en abrikozen (gedroogde) en het vruchtvlees blender ik na de fermentatie mee met het kefirnat. Stom dat ik daar eerder niet aan dacht... Wel de lusten (vitamines, mineralen en vezels: in gefermenteerde vorm ook nog) niet de lasten (suiker).
 
ik heb altijd wei over als ik yoghurt maak, van 4 liter yoghurt laat ik uitlekken tot 3 liter, dan is de yoghurt een stuk dikker en veel lekkerder.
De wei gooide ik steeds over de tuin, de kippen willen het niet.
Nu lees ik dat wei prima is om als drank te drinken en ook nog allerlei functies heeft, zoals hier tegen schimmel/candida:
http://www.optimalegezondheid.com/candida-behandelen-met-nystatine-en-molkosan/

Trouwens, ik ben nu een proef aan het doen met yoghurt maken van de Bio-Kult-probiotica capsules. 4 capsules legen op een liter las ik ergens. Daarna daarvan weer gewoon een eetlepel op een liter.
Er zitten 14 bacterie stammen in.
 
Je kunt er ook frisse gefermenteerde drankjes mee maken Marijan: https://recoveringvegetarian.wordpress.com/2009/12/02/lacto-fermented-sodano-kefir-grains

Yoghurt zou moeten lukken hoor, laat even weten hoe het bij jou uitpakt. Er zijn mensen die geen zuivel verdragen die yoghurt van kokosmelk en biocult maken.
 
Even een vraagje hier, hopelijk is dit het goede topic er voor.

Maar kun je gefermenteerde producten gebruiken als je last hebt van een histamine intolerantie?
 
Tanja, je moet je zeker registreren bij Blendle om het te kunnen lezen?
Hoe dan ook: mooi dat je erin staat!

Mark
 
Histamine intolerantie en fermentatie gaat niet altijd goed samen, maar weglaten is niet de oplossing:
https://healinghistamine.com/histamine-safe-ferments/
Dit is een goed artikel hierover.

Ja Mark, helaas wel inderdaad. Dan kun je een week gratis lezen. Maar op fb heb ik foto's van het artikel gezet.
Thanks
 
Op 15 april ben ik weer in Amsterdam om mijn kennis en enthousiasme over fermenteren te delen. 11 mei in Maastricht. http://gezondgestel.nl/fermentatie-workshop/
 
Op 15 april ben ik weer in Amsterdam om mijn kennis en enthousiasme over fermenteren te delen.

Heb me aangemeld via de mail, nog geen bevestiging gehad. Ik kom gewoon langs ;) Ben benieuwd!

 
Hee Jasper, wat leuk, vreemd dat je niets hebt vernomen. Je bent van harte welkom hoor. Kom maar gewoon, ik geef het wel door. Heb je je aangemeld bij info at babochka punt nl? Of bij mij?
 
Tanja, ik heb zojuist een mail gestuurd naar babochka.nl om me aan te melden
Weet niet of ze dat nog lezen.
Denk je dat er nog plaats is?

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.470
Berichten
501.062
Leden
8.632
Nieuwste lid
Pinjo
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan