G
Guest
Guest
Voor de fermenteerders onder ons heb ik een vraag....Ik wil ook graag beginnen met fermenteren,maar dan zonder wei want daar kan ik niet tegen,maar in de instructies hebben ze t altijd erover dat je t beste iets zwaars,dat in de pot past,boven op je groenten kan leggen zodat ze beneden t vochtniveau blijven(anders krijg je schimmel en dan is t te laat.)
Wat gebruiken jullie om op die groenten te leggen en waar krijg je t eventueel?
En ik heb ook wel eens gelezen over gefermenteerde haring...is dit ook te doen met alleen zout,of heb je daar echt wei bij nodig?
Welke verhouding qua zout&water is t beste om aan te houden?aangezien ik heb gehoord dat bij te veel of weinig zout,het proces mislukt?
Wat gebruiken jullie om op die groenten te leggen en waar krijg je t eventueel?
En ik heb ook wel eens gelezen over gefermenteerde haring...is dit ook te doen met alleen zout,of heb je daar echt wei bij nodig?
Welke verhouding qua zout&water is t beste om aan te houden?aangezien ik heb gehoord dat bij te veel of weinig zout,het proces mislukt?