Jim1618242587
Administrator
Mijn speurtocht naar gezondheid is begonnen met de film "Foodmatters" waar ik destijds behoorlijk van onder de indruk was. Ik heb hem nu laatst weer eens bekeken en krijg toch zwaar de indruk dat deze is gemaakt met medewerking van veel vegetariers.
Zo zijn er ook een paar beweringen die volgens mij niet kloppen met WAPF.
De volgende tekst heb ik uit de film, en ik ben benieuwd wat er waar/onwaar is aan de volgende beweringen over RAW food:
Quote:
Door koken verlies je de enzymen die het voedsel juist verteerbaar maken het het bruikbaar maken van de voedingstoffen.
Als je voeding kookt reageert je lichaam erop als op een gifstof.
Je lichaam start een proces op dat "spijsvertering leukocytosis" heet; witte bloedcel activiteit tegen het voedsel dat je eet. Dit zou komen doordat het kookproces de structuur van het voedsel zo vervormd heeft dat het lichaam het niet meer herkent en het vervolgens behandeld als een gifstof.
De Zwitserse doktor Dr. Paul Kouchakoff heeft onderzocht (omstreeks 1930) dat als je maaltijd voor meer dan 51% uit gekookt voedsel bestaat je lichaam dan op de voeding reageerd alsof het wordt aangevalen door een inidringer.
Proteine (eiwitten) worden vernietigd als voedsel wordt gekookt.
Daarom zullen op plant-proteine gebaseerde voedingsbronnen de belangrijkste voeding van de toekomst worden, omdat alle benodigde proteine eruit gehaald kan worden, onaangetast door hitte en oomdat ze totaal absorbeerbaar zijn (David Wolfe)
Jim
Zo zijn er ook een paar beweringen die volgens mij niet kloppen met WAPF.
De volgende tekst heb ik uit de film, en ik ben benieuwd wat er waar/onwaar is aan de volgende beweringen over RAW food:
Quote:
Door koken verlies je de enzymen die het voedsel juist verteerbaar maken het het bruikbaar maken van de voedingstoffen.
Als je voeding kookt reageert je lichaam erop als op een gifstof.
Je lichaam start een proces op dat "spijsvertering leukocytosis" heet; witte bloedcel activiteit tegen het voedsel dat je eet. Dit zou komen doordat het kookproces de structuur van het voedsel zo vervormd heeft dat het lichaam het niet meer herkent en het vervolgens behandeld als een gifstof.
De Zwitserse doktor Dr. Paul Kouchakoff heeft onderzocht (omstreeks 1930) dat als je maaltijd voor meer dan 51% uit gekookt voedsel bestaat je lichaam dan op de voeding reageerd alsof het wordt aangevalen door een inidringer.
Proteine (eiwitten) worden vernietigd als voedsel wordt gekookt.
Daarom zullen op plant-proteine gebaseerde voedingsbronnen de belangrijkste voeding van de toekomst worden, omdat alle benodigde proteine eruit gehaald kan worden, onaangetast door hitte en oomdat ze totaal absorbeerbaar zijn (David Wolfe)
Jim