Rauwe eieren

Als het de bedoeling geweest is om een graan- of rijstkorrel zonder het vlies te eten, waarom heeft de natuur dan dat vlies toegevoegd aan die korrels?

Ook rijstkorrels zijn primair voor de voortplanting bedoeld. Maar dan van het rijstplantje.

Volgens mij moet je dus ook geen graan of rijst eten :)
 
Okee bedankt! Ik dacht dat het er niet alleen vanaf hangt of je het eiwit rauw wel of niet kunt verteren maar ik las ook dat in rauw eitwit de stof avidine zit.
Avidine bindt met biotine (vitamine B8), waardoor het biotine niet kan worden opgenomen. Eet je heel veel (denk aan 2 of meer) rauwe eiwitten per dag, dan kun je daar een vitamine B8-tekort van krijgen.

Bron http://www.groenevrouw.nl/rauwe-eieren/
 
http://www.westonaprice.org/blogs/c...-of-raw-milk-and-other-raw-foods-glutathione/

Wat is nu precies de conclusie? Ik doe een poging en zie uit naar aanvullingen/correcties :)

Glutathion is belangrijk. Rauwe melk is een goede leverancier. Als je hier niet tegen kan zijn rauwe eieren een goede tweede. Hier zitten keerzijdes aan (mij niet welke).
Maar rauwe groente en fruit zijn ook goede leveranciers. Hier wordt het voor mij glad ijs, want ik dacht dat we hier op het forum toch al geconcludeerd hadden dat dit juist meer belastend dan verrijkend is.

Kortom, wat is nou een juist pad om -voldoende- glutathion binnen te krijgen?
 
Ja rauwe melk, rauwe eieren als je ze verteerd en over goede darmflora beschikt. Avocado's, walnoten en kurkuma als je niks verdraagt ;) http://blog.radiantlifecatalog.com/bid/62226/7-Ways-to-Boost-Your-Glutathione-raw-foods-vital-whey-and-more
 
Hoe weet ik of mijn darmflora goed is en ik de eieren goed verteer? Ik merk niets van rauwe eieren, ik lijk er zelfs van op te knappen. Walnoten en avocado's gruwel ik van. Kurkuma/geelwortel kan ik wel hebben, maar dan moet ik wel rustig aan doen ermee (geen hele eetlepels toevoegen).
 
Hoe weet ik of mijn darmflora goed is en ik de eieren goed verteer? Ik merk niets van rauwe eieren, ik lijk er zelfs van op te knappen.

Had ik jou al niet eerder gezegd dat je naar je eigen lichaam moet luisteren i.p.v. naar de 'experts'? Jouw lichaam vertelt je toch klip en klaar dat je dit goed verteert? Hoeveel meer bewijs heb je nog nodig?

Mike
 
Oeps, volgens mij ben ik betrapt op mijn eigen valkuilen.

Bedankt Mike voor deze spiegel!

De oude onzekerheid, twijfels en ongerustheid steken helaas weer even de kop op.
 
Ja Celticmyst, ik eet het hele ei rauw. Ik zie niet in waarom niet want het ei wordt ons toch heel gegeven?!

Marilyn Monroe is nou niet echt een lekker voorbeeld, want ze was nogal vroeg dood :-?
 
Marilyn Monroe is nou niet echt een lekker voorbeeld, want ze was nogal vroeg dood :-?

Ja er zou eigenlijk een waarschuwing op een pakje eieren moeten staan:
"rauwe eieren en omgang met hooggeplaatste figuren die je dingen vertellen die je eigenlijk niet mag weten kan uw gezondheid ernstige schade toebrengen"
:)
 
Marilyn Monroe is nou niet echt een lekker voorbeeld, want ze was nogal vroeg dood

Zij is niet doodgegaan aan eieren, zij is vermoord:

http://worldnewsdailyreport.com/retired-cia-agent-confesses-on-deathbed-i-killed-marilyn-monroe/

Mike
 
Ja Celticmyst, ik eet het hele ei rauw. Ik zie niet in waarom niet want het ei wordt ons toch heel gegeven?!

Eet je ook de volledige graankorrel inclusief het vlies met antinutrienten, omdat de natuur ons dat zo geeft?
Maar als je lichaam het goed verteert is er niks mis met rauw eiwit lijkt me.
 
Ik eet geen graan. En zoals je zegt, in het vlies zitten antinutrienten dus waarom zou je voor graan met vlies kiezen? Ik heb geen weet van antinutrienten in het ei.
Of ik het goed verteer weet ik niet. Ik voel volgens mij niets bijzonders erbij.
 
http://www.groenevrouw.nl/rauwe-eieren/

Los daarvan heeft rauw ei zowel voor- als nadelen voor de gezondheid. Eidooiers zijn perfect om rauw te gebruiken. Veel van de vitaminen en vetzuren koken kapot als je het ei verhit. Een goed gemaakte mayonaise is dus een prima bron van voedingsstoffen. Net als een zachtgekookt eitje of een gebakken ei met hele dooier.

Het eiwit is meer een probleem. Een keer rauw eiwit eten kan geen kwaad, maar eiwit bevat avidine. Avidine bindt met biotine (vitamine B8), waardoor het biotine niet kan worden opgenomen. Eet je heel veel (denk aan 2 of meer) rauwe eiwitten per dag, dan kun je daar een vitamine B8-tekort van krijgen. Maar dat is het dan ook wel gelijk hè - dus laat je alstemblieft niet tegenhouden om een keer een heel rauw ei door je shake te mikken.
 
Bij een vitamine B8-tekort ontstaan er verschijnselen als huidafwijkingen, tongontsteking, verminderde eetlust, moeheid, spierpijn, bloedarmoede en depressie.

(bron: http://www.vitamine-info.nl/alle-vitamines-en-mineralen-op-een-rij/vitamine-b8/)

Ik heb het even opgezocht maar de symptomen zijn uiteráárd weer lekker algemeen en kunnen onder vele noemers vallen.

Nou lust ik ook niet echt meer dan 2 rauwe eieren per dag en doe dit ook niet dagelijks dus waarschijnlijk zit ik wel goed :D
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.470
Berichten
500.935
Leden
8.632
Nieuwste lid
Pinjo
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan