Dingesen bederven als er drie voorwaarden aanwezig zijn: warmte, vocht en zuurstof. Haal er 1 van weg en het bederf wordt sterk geremd. Alleen al koel is sterk bederfvertragend. Het moet dan wel koel genoeg zijn, voor vlees en melk is dat onder de vier graden.
Het keukengerei en de verpakking die je gaat gebruiken om een gerecht te maken moet wel zo schoon mogelijk zijn, liefst steriel.
Mayonaise bederf niet zo snel door de grote hoeveelheid olie die erin zit. De olie remt de inwerking van zuurstof.
Ik hou rauwe melk ongeveer 10 dagen goed in de koelkast (dus onder 4 graden) en de melk doe ik in flessen die omgespoeld zijn met een jodiumoplossing.
op vakantie heb ik nooit een koelkast bij me, dat fietst zo zwaar. Boter blijft erg lang goed in de pot, tenzij er b.v een broodkruimel in zit, daar begint het dan te schimmelen.
Vlees bewaar ik los in de koelkast, zo kan het lekker rijpen. Twee weken is geen uitzondering, het wordt hoe langer hoe malser en lekkerder.