Quote:
Olijfolie bevat van nature veel oliezuur, maar al die veredeling van zonnebloemzaden levert kennelijk een te hoge concentratie van oliezuur op. Zo zie je maar weer dat het niet de bedoeling is dat wij voor God spelen.
Maar hoe weet Ron (of de onderzoek(st)er van Ron) of dat te hoge oliezuur-gehalte van de high-oleic zonnebloemolie kwam en niet van de olijfolie of van de combinatie van deze twee?
Ik maak graag mayonaise zelf, maar ik heb in de koelkast of kelder inderdaad ook een pot biologische mayonaise van gewone zonnebloemolie. Deze olie moet ook ontgeurd zijn, want ik heb ook wel eens mayonaise gemaakt van koudgeperste zonnebloemolie en dan proef je toch weer de zonnebloempitten. Dat proef ik niet in de mayo uit de pot. Dus dan kom je toch op de vraag uit: Wat is er erger, te veel omega-9 van higholeic zonnebloemolie of te veel omega-6 van highlinoleic zonnebloemolie? Mij leek higholeic dan toch een betere optie...
Ik maak me er persoonlijk ook niet al te druk over. Inderdaad legt dat beetje mayonaise niet zo veel gewicht in de schaal. Als ik mayonaise gebruik, wil ik hem in ieder geval niet onsmakelijk vinden.
Olijfolie bevat van nature veel oliezuur, maar al die veredeling van zonnebloemzaden levert kennelijk een te hoge concentratie van oliezuur op. Zo zie je maar weer dat het niet de bedoeling is dat wij voor God spelen.
Maar hoe weet Ron (of de onderzoek(st)er van Ron) of dat te hoge oliezuur-gehalte van de high-oleic zonnebloemolie kwam en niet van de olijfolie of van de combinatie van deze twee?
Ik maak graag mayonaise zelf, maar ik heb in de koelkast of kelder inderdaad ook een pot biologische mayonaise van gewone zonnebloemolie. Deze olie moet ook ontgeurd zijn, want ik heb ook wel eens mayonaise gemaakt van koudgeperste zonnebloemolie en dan proef je toch weer de zonnebloempitten. Dat proef ik niet in de mayo uit de pot. Dus dan kom je toch op de vraag uit: Wat is er erger, te veel omega-9 van higholeic zonnebloemolie of te veel omega-6 van highlinoleic zonnebloemolie? Mij leek higholeic dan toch een betere optie...
Ik maak me er persoonlijk ook niet al te druk over. Inderdaad legt dat beetje mayonaise niet zo veel gewicht in de schaal. Als ik mayonaise gebruik, wil ik hem in ieder geval niet onsmakelijk vinden.