mayonaise maken

Ik denk niet dat mayonaise verhit wordt om het houdbaar te maken. Eerder zal het met gamma-straling gesteriliseerd worden. Zelf gemaakte mayonaise blijft vrij lang goed door het hoge oliegehalte. Uiteraard wel in de koelkast bewaren.

Ik maak mayo zo: in een mengbeker (grote jampot kan ook) 1 ei zonder dop, 2 gram KZZ, 1 gram peper (kan ook zonder) 20 gram citroensap van een rijpe citroen, 100 gram olie (geen motorolie). Eventueel 0,1 gr kurkuma.

Nu kort met de staafmixer mengen, dan, als het al stijf wordt nog zo'n 300 gram olie bijvoegen, al mengend.

Succes en eet smakelijk!

 
Henk,

Ik heb gehoor gegeven aan je verzoek. Ik zoek geen ruzie met je en dat van het weekend is puur toeval. Ik ga met Pike mee: kennelijk is het OK als er een forumlid tussen zit dat volkomen onbeschoft en respectloos en onder de gordel rechtstreeks de aanval inzet op mijn persoon, maar als ik je wijs op het verpreiden van disinfo van fabrikanten sta je op je achterste benen. Maar goed, alles is al gezegd en we laten het zo.

Mike

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.463
Berichten
493.782
Leden
8.626
Nieuwste lid
RobertApank
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan