ongelovigethomaz
New member
Hoi iedereen,
Dit weekend heb ik voor het eerst zelf mayonaise gemaakt. In de natuurwinkel had ik koudgeperste biologische zonnebloemolie gekocht, omdat ik wist dat extra virgin olijfolie een te sterke smaak heeft voor mayonaise. Het recept in Nourishing Traditions gevolgd en het resultaat is best goed. Het enige probleem is de te uitgesproken smaak van de zonnebloemolie. Heeft een van jullie mayonaise gemaakt en wat voor olie heb je dan gebruikt? Ik weet niet van koudgeperste oliën die een zachte smaak hebben. In mijn mayonaise heb ik om de zonnebloemsmaak te maskeren veel mosterd en rauwe honing toegevoegd. Ik kan niet wachten om lekkere zelfgemaakte mayo te eten!
Groetjes,
Louise
Dit weekend heb ik voor het eerst zelf mayonaise gemaakt. In de natuurwinkel had ik koudgeperste biologische zonnebloemolie gekocht, omdat ik wist dat extra virgin olijfolie een te sterke smaak heeft voor mayonaise. Het recept in Nourishing Traditions gevolgd en het resultaat is best goed. Het enige probleem is de te uitgesproken smaak van de zonnebloemolie. Heeft een van jullie mayonaise gemaakt en wat voor olie heb je dan gebruikt? Ik weet niet van koudgeperste oliën die een zachte smaak hebben. In mijn mayonaise heb ik om de zonnebloemsmaak te maskeren veel mosterd en rauwe honing toegevoegd. Ik kan niet wachten om lekkere zelfgemaakte mayo te eten!
Groetjes,
Louise