Wat is volgens jullie en mischien is dit topic al eerder behandeld de gezonde plantaardige producten die moeder aarde ons schenkt? Ik ben geen vegetariër of veganist en zal het ook nooit worden aangezien mijn voeding het grootste gedeelte uit dierlijke vetten/ producten bestaat.Mijn vrouw en ik is opgevallen dat vegetariërs en veganisten vaak heel somber, nors en depressief zijn en ook zo overkomen. De meesten, niet allemaal. Ze eten gewoon geen cholesterol, geen dierlijke producten.Dat is letterlijk het hele eier eten.
Ben dus benieuwd naar jullie groente/fruit/graan lijst omdat bepaalde fruit zoals zuur beter is en weer bepaalde bittere groenten gezond zijn. In sommigen zitten meer koolhydraten/suikers of neurotoxinen in dus die maar weer niet te veel eten maar daarentegen zijn er weer groenten en fruit die normaal minder gezond zijn maar door een bewerking wel weer heel gezond zoals fermentatie of weken zoals peulvruchten en granen.
Komt ook nog bij dat bepaalde groente of fruit weer icm met andere dingen ivm interactie als ik het goed zeg gezond zijn. Rauw is over het algemeen beter maar soms is het ook weer goed bepaalde dingen kort te koken dus.
Gaarne uw mening, ik denk dat ik hier wel een goede topic heb.
Kunnen we ook analyseren wat onze ouders en liever als deze nog in leven zijn onze opa's en oma's toen in het begin aten en hoe zij eten kookten en bewaarden en waarin zij het bewaarden.
Omdat we hier met mensen uit verschillende gebieden zijn en ook verschillende culturen is het juist interessant om omtrent dit informatie te verzamelen.
Een beetje Weston Price onderzoek onder de volkeren maar dan kleinschalig.
Ben dus benieuwd naar jullie groente/fruit/graan lijst omdat bepaalde fruit zoals zuur beter is en weer bepaalde bittere groenten gezond zijn. In sommigen zitten meer koolhydraten/suikers of neurotoxinen in dus die maar weer niet te veel eten maar daarentegen zijn er weer groenten en fruit die normaal minder gezond zijn maar door een bewerking wel weer heel gezond zoals fermentatie of weken zoals peulvruchten en granen.
Komt ook nog bij dat bepaalde groente of fruit weer icm met andere dingen ivm interactie als ik het goed zeg gezond zijn. Rauw is over het algemeen beter maar soms is het ook weer goed bepaalde dingen kort te koken dus.
Gaarne uw mening, ik denk dat ik hier wel een goede topic heb.
Kunnen we ook analyseren wat onze ouders en liever als deze nog in leven zijn onze opa's en oma's toen in het begin aten en hoe zij eten kookten en bewaarden en waarin zij het bewaarden.
Omdat we hier met mensen uit verschillende gebieden zijn en ook verschillende culturen is het juist interessant om omtrent dit informatie te verzamelen.
Een beetje Weston Price onderzoek onder de volkeren maar dan kleinschalig.