Goh, ik heb nu naar interviews geluisterd met Dave Asprey -die voorheen vol zat met schimmels en er ziek van werd- van bullet proof coffee.
Hij zegt: koffie van zichzelf: daar is niets mis mee.
Wel met de gemiddelde koffie: die bevat schimmels door een verkeerde massaproductie.
De koffieplant gaat vanwege de schimmels meer caffeine produceren dan die normaal zou doen als die gezond was.
Schimmelvrije koffie geeft ook niet de bekende vreetbuien nadat je de normale schimmelkoffie hebt gedronken.
Koffie heeft in principe zeer veel goede olieen en antioxydanten in zich.
Maar koffie en chocola zijn door de massaproductie vaak sterk onderhevig aan schimmels.
Het zijn die schimmels die onze bijnieren aanvallen en die ons dik maken omdat ons lichaam de schimmeltoxinen liever in vet stopt dan dat het onze organen ermee lastig valt.
De gemiddelde koffie in de VS is veel slechter dan de gemiddelde koffie in Europa als ik het goed begrepen heb.
Ik hoorde Dave Asprey zeggen dat met name de VS geen toelatingsnorm heeft voor wat betreft een maximaal toegestane hoeveelheid schimmelsporen in de koffie.
In Europa hebben we dat wel volgens zijn zeggen (ik geloof maximaal 5 parts per billion).
Hij zegt: koffie van zichzelf: daar is niets mis mee.
Wel met de gemiddelde koffie: die bevat schimmels door een verkeerde massaproductie.
De koffieplant gaat vanwege de schimmels meer caffeine produceren dan die normaal zou doen als die gezond was.
Schimmelvrije koffie geeft ook niet de bekende vreetbuien nadat je de normale schimmelkoffie hebt gedronken.
Koffie heeft in principe zeer veel goede olieen en antioxydanten in zich.
Maar koffie en chocola zijn door de massaproductie vaak sterk onderhevig aan schimmels.
Het zijn die schimmels die onze bijnieren aanvallen en die ons dik maken omdat ons lichaam de schimmeltoxinen liever in vet stopt dan dat het onze organen ermee lastig valt.
De gemiddelde koffie in de VS is veel slechter dan de gemiddelde koffie in Europa als ik het goed begrepen heb.
Ik hoorde Dave Asprey zeggen dat met name de VS geen toelatingsnorm heeft voor wat betreft een maximaal toegestane hoeveelheid schimmelsporen in de koffie.
In Europa hebben we dat wel volgens zijn zeggen (ik geloof maximaal 5 parts per billion).