Hoge bloeddruk

Ik hoop dat ik mijn vraag hier nog even mag stellen.

Sinds 3 weken een onregelmatige hartslag. waarschijnlijk veroorzaakt door MSG

Mijn bloeddruk is ook niet al te best.

ECG, hartspecialist, de bêtablokker werd afgeschaft, maar daarvoor in de plaats een calcium antagonist. Door de bêtablokker al heel vervelende verschijnselen, calcium antagonist staat bekend om nog vervelender bijverschijnselen, o.a. depressie en verhoogde kans op zelfmoord.

Ik wil dus eigenlijk niet doorgaan met dit medicijn.

Gebruik magnesium, vit.C, Vit.D, Natrium bicarbonaat (1 glas per dag) Celtic Zeezout in al mijn eten. Eet ook koolhydraat arm.

Bestaat er iets om mijn onregelmatige weer in sinusritme te krijgen? Doe ik er goed aan de met de gebruikt middelen en dieet om mijn te hoge bloeddruk te reguleren?

Heb hier op het forum geen antwoord op kunnen vinden

 
hoi Ed heel simpel: als msg alleen de oorzaak alleen zou zijn: dan neem ik aan dat je nu geen msg meer gebruikt: dan zou het nu toch over moeten zijn met je klachten?

Tenzij het bioaccumuleert in je lichaam.

 
@Lievergezond,

Ik ben al heel lang overgevoelig voor MSG. Uiteraard ben ik altijd heel voorzichtig en lees alle etiketten. Weet niet wat je bedoelt met "bioaccumuleren"

Blijft over de rest van de vraag, want pols nog steeds zeer onregelmatig met veel overslagen.

 
hoi Ed, bioaccumuleren: is dat je lichaam het niet uitscheidt en dat het zich ophoopt in je lichaam.

Ed, ik ben ook msg-gevoelig al was het erger.

Maar wat ik weet is dat de ziekte van lyme (infectie) maakt dat je gevoeliger wordt voor msg in je lichaam.

Mogelijk dat de toxine van de bacterie van de ziekte van lyme lijkt op msg.

Hoe dat zit weet ik niet precies, ik was nog even gaan zoeken naar literatuur daarover.

Zeer veel mensen hebben de infectie in het lijf zonder het te weten.

En hartrazen herken ik ook.

 
@Lievergezond, ja daar kan ik inkomen, maar normaal gesproken zou msg na 24 uur uit je systeem moeten zijn. Nu 3 weken later nog steeds onregelmatige pols. Geen ervaring met lyme infectie. Hartspecialist zegt dat ik er 100 mee kan worden. Schrale troost, want wel heel vervelende medicijnen.

@Poekie, Het eten is het probleem niet, maak alles zelf vers. Ging gezellig bij iemand eten, prei-ovenschotel. Heel lekker, recept gevraagd en ja hoor "aardappel anders" (MSG)

Trouwens nog bedankt voor je artikel "The salt of the earth" Zeer lezenswaardig. Omdat ik geen melding krijg van WP vergeet ik wel eens te kijken.

Zijn de andere opgenoemde toevoegingen die ik gebruik wel OK?

 
Quote:
Geen ervaring met lyme infectie.


@ hoi Ed, hoe weet je dat zo zeker dat je er geen ervaring mee hebt?

 
@Lievergezond,

Ik weet niet dat ik ooit een tekenbeet gehad heb waardoor ik lyme zou hebben gekregen. Zou ook de verschijnselen niet weten, vandaar "geen ervaring" dus nee ik weet het niet zeker.

 
hoi Ed je hoeft je helemaal niet bewust te zijn van een tekenbeet. Je hoeft ook geen tekenbeet gehad te hebben om de ziekte van lyme te hebben. Inmiddels is de bacterie van de ziekte van lyme aangetroffen in penguins. Teken heb je niet op de zuidpool. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25150726

De ziekte van lyme kent meer dan 350 verschijningsvormen, waarvan er maar ongeveer 4 worden erkend, waaronder ook lyme-carditis trouwens.

 
"Niet zout, maar suiker verhoogd de bloeddruk"

Niets nieuws voor ons maar de medische "wetenschap" komt er ook langzaam maar zeker achter.

Vanaf plus minus 2030 zal uw huisarts er ook wel achter zijn.

http://www.foodlog.nl/short-news/detail/niet-zout-maar-suiker-verhoogt-de-bloeddruk/

Quote:
Overtuigend bewijs van elementair onderzoek, bevolkingsstudies en klinisch onderzoek wijst suikers, in het bijzonder fructose, aan als belangrijkste oorzaak van hypertensie,’ schrijven ze.


 
Ik kijk hier toch van op want als dat zo zou zijn zou mijn bloeddruk door het plafond moeten gaan en deze is juist erg laag, zo niet té laag. Dat terwijl ik jarenlang suiker als hoofdbron van voedsel nam.

Ik raak een beetje van de wijs van alle verhalen en beweringen. Ook kom ik nu regelmatig de citaten tegen dat dierlijke eiwitten kanker zouden veroorzaken. Zo blijft een mens wel lekker scherp 8O

 
Dus jij eet heel veel suiker Heksje?

Quote:
Ik raak een beetje van de wijs van alle verhalen en beweringen. Ook kom ik nu regelmatig de citaten tegen dat dierlijke eiwitten kanker zouden veroorzaken. Zo blijft een mens wel lekker scherp



Ik raak er niet meer van de wijs. Bedenk gewoon wat de mensheid honderden duizenden jaren heeft gegeten en dan kan je er niet omheen dat dat voor een heel groot deel bestond uit dierlijke eiwitten.

Wij hebben ook een bepaald aantal calorieën per dag nodig. Hier kom je ook niet of nauwelijks aan zonder dierlijke eiwitten. Behalve met allerlei moderne uitvindingen zoals sapcentrifuges e.d.

 
Nee Pike, nu neem ik niet heel veel suiker. Op het moment is het zo dat ik er zelfs op moet letten dat ik nog wel genoeg neem. Ik heb er wat ruzie mee. Overal op het forum vind ik dat het verstandig is 50-100 gram koolhydraten te eten, maar ik heb er geen zin in en vaak lijkt het klachten bij me op te leveren (pijn op de borst, pijn aan de lever, maagzuur, opgefoktheid). Ik voel me niet prettig bij suiker, maar het probleem is dat dan de bijnieren weer crashen. Kortom: ruzie met eten.

Maar ik heb wel zo goed als mijn hele leven heel veel (geraffineerde) suiker genomen, maar mijn bloeddruk is altijd 'erg netjes' zoals de dokter zegt, en zelfs al snel aan de te lage kant. Uiteraard zal dit andere oorzaken hebben, maar ik moest toch even kwijt dat het mij bevreemd dat een hoge suiker inname de bloeddruk doet verhogen. Alhoewel ... als ik er langer over nadenk ik het wel vaker zie zoals bij alcoholisten en brood eters.

Quote:
Bedenk gewoon wat de mensheid honderden duizenden jaren heeft gegeten en dan kan je er niet omheen dat dat voor een heel groot deel bestond uit dierlijke eiwitten.



Dit is hetgeen ik misschien nog steeds niet van overtuigd ben. Ik zeg niet dat het niet zo is, maar ik weet wel dat de rawfoodies hetzelfde over groente en fruit zeiden. Inmiddels ben ik dus erg huiverig en twijfelachtig.

Ik ben het zeker met je eens dat dierlijke eiwitten en vooral ook vet je makkelijker een hoger aantal calorieën verstrekt, alleen rijst bij mij dan weer de vraag hoeveel calorieën de mens nodig heeft.

 
Quote:
Ik zeg niet dat het niet zo is, maar ik weet wel dat de rawfoodies hetzelfde over groente en fruit zeiden. Inmiddels ben ik dus erg huiverig en twijfelachtig



Ga maar eens de deur uit en probeer te leven op de groente en fruit die je nu in de natuur vindt.

Quote:
alleen rijst bij mij dan weer de vraag hoeveel calorieën de mens nodig heeft.



Net zoveel totdat je een gevoel van verzadiging bereikt. En dat bereik je niet met groente en fruit. Tenminste niet langer dan een uur of drie, daarna moet je weer een nieuwe lading groente en fruit hebben. Voor mij is het zo duidelijk als wat. En ik ben een hele tijd zo goed als veganist geweest met een hoog gehalte "raw".

 
Hoge suiker inname-hoge insuline spiegels(vaker)- zet aan tot samentrekken van bloedvaten. Op den duur door ontstekingen van de bloedvaten ook arteriosclerose-wanneer bij de nieren dan stimulatie om bloeddruk te verhogen.

Dit zijn manieren waardoor de bloeddruk omhoog kan gaan gerelateerd aan teveel suiker inname. Kan gaan...niet zal gaan.

ad

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.470
Berichten
499.856
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan