Hoge bloeddruk

Nu vraag ik mij af hoe je (lichaam) van O2, NO2 kan maken?

Stikstof is behoorlijk inert.

Of wordt zuurstof gekoppeld aan stikstof?

Dan zou het weer wel kunnen.

De man in het filmpje had het over nitric oxide.

Dat is in mijn ogen stikstofoxide. Dan is nog niet duidelijk of het stikstofmonoxide is of dioxide, NO of NO2?

Wie weet hier raad mee want ik wil alles aannemen maar dan moet er wel een basale logica aanwezig zijn.

Bovendien hoe kun je dit soort inwendige processen stimuleren?

Ben zeer benieuwd!!!

Want als het zo is zoals die man beweert dan is er inderdaad sprake van een doorbraak!

De artsen en specialisten die ik heb ontmoet, en dat zijn er nogal wat, beweren allemaal dat 'men' niet precies weet waar hypertensie precies vandaan komt. (of er simpelweg geen reëel onderzoek naar verricht) Zolang de pillenhandel goed loopt moet je niet komen met oplossingen waardoor de pillenhandel op z'n kont gaat, het oeroude adagio.

Zelfs van serrapeptase had den dokteur nog nooit gehoord!

Het middel om de vaatwanden schoon te houden. (langs natuurlijke weg) Natuurlijk heeft ie er dan nooit van gehoord want z'n broodheer is niet gediend van natuurlijke middelen.

Ik slik calciumantagonist waarbij ik iedere keer weer het idee heb met iedere pil een stap dichter bij de afgrond te komen. Het is als een tuintje wieden met een dikke stoomwals.

 
Ik bedacht me dat ik een en ander heb gelezen over nitric oxide op de Amerikaanse WAPF-site. Allereerst dit artikel met een complete passage over stikstofoxide:

http://www.westonaprice.org/know-your-fats/cholesterol-and-stroke

Ook in dit artikel wordt het genoemd:

http://www.westonaprice.org/vitamins-and-minerals/sulfur-deficiency

Maar het artikel dat ik mij kon herinneren was dit:

http://www.westonaprice.org/traditional-diets/save-your-bacon

Hierin staat het volgende te lezen:

Quote:
That said, there is probably nothing wrong with a good old-fashioned bacon cured with a precise amount of sodium nitrite curing salts. If the idea of nitrite still seems scary, consider this: Ascorbic acid is routinely added to cured meats along with the nitrite in order to promote beneficial nitric oxide formation from nitrite, and to inhibit nitrosation reactions in the stomach that can lead to carcinogenic nitrosamines. Bringing alpha tocopherol (vitamin E) into the mix as well seems to further prevent occurrence of nitrosamine formation.60-63 Old-fashioned processing, involving leisurely time for curing and smoking, further enhances the conversion of nitrite to the beneficial nitric oxide molecule.


Ik heb dit artikel al eens eerder aangehaald i.v.m. nitrietzout (kleurzout, colorosa) als conserveermiddel in vlees. Vit. C toegevoegd aan nitriet levert stikstofoxide op, dat inderdaad zeer gunstig uitwerkt voor onze gezondheid.

Mike

 
Beste Mike,

Hoe zou je dan een experiment kunnen uitvoeren?

Ik ken dat colorozo zout als de beste. We hadden vroeger in de slagerij hele zakken van dat spul staan en ik als kind had de neiging om m'n vinger in zo'n zak te steken en het zout te likken. Dat ik daarvan werd afgehouden is duidelijk. De leverworst die mijn vader zelf maakte mocht niet grijs worden, alhoewel dit een natuurlijk oxidatieproces is wat niets afdoet aan de kwaliteit.Maar de huisvrouw/klant, vindt het er 'vies' uitzien en daardoor tot grote ergernis van mijn opa (ook slager) moest er 'kleurzout' in.

Ik kan mij niet herinneren dat er iets van ascorbinezuur o.i.d. bij ging.

Maar stel ik neem een x hoeveelheid van dat 'kleurzout' en meng dit met water tot een verzadigde oplossing, dan weer verdunnen met de 1 deel water en dan x hoeveelheid ascorbinezuur. Laten we zeggen op een liter, een afgestreken eetlepel ascorb. zuur.

Dan moet dit toch uiteindelijk wat opleveren.

Maar hoe zit het dan met de natriumchloride?

Ik ben niet vies van een experimentje!

Synthese

Stikstofdioxide wordt gevormd wanneer koper wordt opgelost in salpeterzuur. In eerste instantie ontstaat daarbij stikstofmonoxide:

mathrm{3 Cu + 8 HNO_3longrightarrow 3 Cu(NO_3)_2 + 4 H_2O + 2 NO}

Het stikstofmonoxide reageert vervolgens met zuurstof uit de lucht tot stikstofdioxide. Dit is zichtbaar als bruinrode nitreuze dampen.

mathrm{2 NO + O_2longrightarrow 2 NO_2}

In het laboratorium wordt stikstofdioxide bereid door de ontledingsreactie van salpeterzuur:

mathrm{4 HNO_3 longrightarrow 2 H_2O + 4 NO_2 + O_2}

Dit proces verloopt formeel in twee stappen, waarbij distikstofpentaoxide als intermediair ontstaat:

mathrm{2 HNO_3 longrightarrow N_2O_5 + H_2O}

mathrm{2 N_2O_5 longrightarrow 4 NO_2 + O_2}

Een alternatieve methode is de thermolyse van lood(II)nitraat:

mathrm{2 Pb(NO_3)_2 longrightarrow 2 PbO + 4 NO_2 + O_2}

Eigenschappen en reacties

Dimerisatie tot distikstoftetraoxide

Stikstofdioxide staat onder vrijwel alle omstandigheden in evenwicht met het kleurloze dimeer distikstoftetraoxide:

mathrm{2 NO_2 rightleftharpoons N_2O_4}

Deze reactie verloopt volledig in de gasfase en is exotherm (ΔH = −57,23 kJ/mol). Wanneer een vacuüm getrokken reactievat wordt gevuld met stikstofdioxide zal de initële roodbruine kleur in intensiteit verminderen door dimerisatie tot distikstoftetraoxide. Echter, zelfs na lange tijd wachten zal het reactievat niet kleurloos worden. Dit is een formele indicatie dat er zowel stikstofdioxide als distikstoftetraoxide aanwezig zijn en dat de dimerisatiereactie niet volledig aflopend is. Door het principe van Le Châtelier toe te passen, in dit geval de temperatuur te verlagen of te verhogen kan het evenwicht naar links of naar rechts verschoven worden.

Ontleding

Boven 150°C ontleedt stikstofdioxide tot stikstofmonoxide en zuurstofgas:

mathrm{2 NO_2 longrightarrow 2 NO + O_2}

Deze reactie is endotherm (ΔH = 114 kJ/mol).

Vorming van zure regen

Het ontstaat door uitstoot van elektriciteitscentrales, zware industrie en wegtransport, evenals door verbranding van biomassa. Ook bij bliksem wordt het geproduceerd. Omdat bij contact met water salpeterzuur wordt gevormd, is het één van de veroorzakers van zure regen:

mathrm{3 NO_2 + H_2O longrightarrow 2 HNO_3 + NO}

Vorming van nitraten en nitrieten

Stikstofdioxide wordt gebruikt om watervrije nitraatzouten te vormen, uitgaande van het overeenkomstig metaaloxide. Zo reageert koper(II)oxide tot koper(II)nitraat:[1]

mathrm{CuO + 3 NO_2 longrightarrow Cu(NO_3)_2 + NO}

Wanneer stikstofdioxide in reactie wordt gebracht met metaaljodiden, ontstaan de overeenkomstige nitrieten. Een voorbeeldreactie is die van titanium(IV)jodide:

mathrm{TiI_4 + 4 NO_2 longrightarrow Ti(NO_2)_4 + 2 I_2}

De reactie met alkalimetaalhydroxiden, zoals natrium- of kaliumhydroxide, leidt tot vorming van een equimolair mengsel van het overeenkomstig nitriet- en nitraatzout:

mathrm{2 NO_2 + 2 NaOH longrightarrow NaNO_2 + NaNO_3 + H_2O}

Vorming van nitrietesters

De reactie met alkyljodiden levert nitrietesters:

mathrm{2 CH_3I + 2 NO_2 longrightarrow 2 CH_3NO_2 + I_2}

Mijn excuses voor het knip/plakwerk vanuit wiki maar er zit toch wel heel interessante informatie bij want..........

De man in het filmpje, JORGE, had het over,ZWAVEL/ KOPER difficiency!!!!!!

Nu zegt de eerste regel: Dat koper oplost in salpeterzuur en stikstofmomoxide veroorzaakt wat later weer zuurstof uit de lucht aanneemt waardoor het stikstofdioxide wordt!!!

Is wel behoorlijk giftig dus verdunnen en op een beschuitje dan maar?

 
Rob,

Ik beschik niet over de chemische kennis om je van een goed antwoord te voorzien. Wellicht dat je je vraag kunt voorleggen aan de Amerikaanse WAPF? info@westonaprice.org

Mike

 
In Guinnessbier zit stikstof (blikjes) als mousserend gas.

Misschien moeten we dat maar eens gaan proberen?

 
Hier zegt iemand dat de endotheelcellen l-argenine nodig hebben voor stikstofoxide, wat op haar beurt zorgt dat de bloedplaatjes niet meer plakkerig zijn (zoals bij beroertes) en het reguleert de bloeddoorstroming zodat er meer bloed door de aderen kan komen waarmee de bloeddruk wordt verlaagd. Stikstofoxide helpt ook tegen ontsteking van de aderen.



De spreker in het filmpje zegt dat l-argenine zit in melkproducten en vlees.

Dit is een nobelprijswinnaar dr. Ignarro die zeer veel weet over stikstofoxide en hij zegt dat arginine cruciaal of essentieel is voor het cardiovasculaire stelsel.

Ook vitamine c en e (antioxidanten) zijn belangrijk voor de productie van stikstofoxide in het lichaam.

 
Nog een klein Wapf succes verhaaltje. Mijn moeder slikt al een aantal jaren bloeddrukmedicijnen. Door gezonde voeding en betere schildkliermedicatie (thyreoidum bij Ron Velthuis)kon ze al een stuk afbouwen, maar nooit echt helemaal stoppen nog.

Grappig trouwens, eigenlijk moest ze elk half jaar voor controle, maar ze dacht dat het jaarlijks was. Er werd dus letterlijk tegen mijn moeder gezegd dat ze snel op controle moest komen, en dan een week later weer, omdat ze een keer gemist had hahaha :lol:

Dit weigerde mijn moeder natuurlijk en zei dat ze dat wel erg belachelijk vond. "Oja, eigenlijk heeft u wel gelijk" :lol:

Maarja, alles getest, nieren waren goed, en alle andere dingen ook. Ze mag nu dus helemaal stoppen met haar medicijnen!

Toen werd er nog even inde computer gekeken. "Maar mevrouw, u neemt al sinds 2009 uw schildkliermedicatie (thyrax rommel) niet meer! "

Nee zegt mijn moeder, ik heb andere medicatie van een orthomoleculair arts." Oh...oké.. ". STIL. Er werd verder niks meer gevraagd. Wat een raar volk, die dokters.. :roll:

 
Mike, jij schreef dit twee jaar geleden:

Quote:
Levende Natuur en keltischzeezout.com verkopen goede kwaliteit. Die van Salsamentum is van mindere kwaliteit. Het is wel allemaal authentiek Keltisch zeezout uit Guerande, ook het zout van Salsamentum.


Ik vroeg me af hoe dat kan, komt dat dan van verschillende 'firma's'?

Het zout uit Guérande wordt in Frankrijk in elk geval geroemd.

Doen sommige zoutwinners/wassers hun werk dan anders dan anderen?

Ik heb zelf nu het zout van merk "Nature & Progress", gekocht bij gekruid.

Is dat ook een goede of kan die ook van mindere kwaliteit zijn?

 
Er is daar een soort maffia actief, die de 'Cooperative' wordt genoemd. Ooit zal het een goed idee zijn geweest om als kleine zoutwinners de krachten te bundelen in een cooperatie, maar nu doen ze er alles aan om juist kleine, onafhankelijke zoutwinners buitenspel te zetten! Keltisch zeezout is verkrijgbaar in Franse supermarkten, maar deze vragen om zout met een zo licht mogelijke kleur. Voor zoutwinners die zich hebben aangesloten bij de 'Cooperative' is er dus geen enkele prikkel om bijv. zoutbergen af te dekken tijdens een regenbui om de mineraalinhoud te behouden en dus zullen er de nodige mineralen en spoorelementen wegspoelen, waardoor het zout lichter van kleur wordt.

Het is een beetje zoals Campina: melk wordt verzameld van diverse boeren en het komt allemaal samen in dezelfde fabriek. De ene boer zal iets beter werken dan de ander, maar dat maakt niets uit als het allemaal bij elkaar komt. Zo ook met het zout van de zoutwinners in de 'Cooperative'. Het is daarom beter om zout van een echte kleine en onafhankelijke zoutwinner in Guerande te betrekken. Dit is exact wat Breizh Import in Zwolle van keltischzeezout.com (zie banner bovenaan) doet. We hebben hier wle te maken met iemand die als het regent naar buiten rent om een zeil over zijn zout te gooien!

Mike

 
Helder verhaal. Goed om te weten.

Ik zal het aan mijn Franse vrienden doorvertellen, want die zijn hier volgens mij helemaal niet van op de hoogte!

Weet je hoe je, in Frankrijk zelf, aan deze betere kwaliteit zout kunt komen?

Heeft de zoutwinner waar keltischzeezout.com zijn zout vandaan haalt bijvoorbeeld ook een Franse distributeur?

Is dit zout van Ekoplaza (hetzelfde als die van Gekruid) van een goede zoutwinner en niet van de 'Cooperative', weet je dat?

Dat is namelijk wel handig om die daar te kopen.

 
Die is van de Cooperative en wordt door hen in Nederland met NUL MARGE verkocht, simpelweg om de Nederlandse markt voor zich te kunnen winnen. Breizh Import heeft geen Franse distributeur, maar hij verkoopt het zout van Patrick Pichon. Aangezien Patrick echter een kleine, onafhankelijke zoutwinner is, is de enige manier om aan zijn zout te komen hem daadwerkelijk in Batz-sur-Mer bezoeken.

Mike

 
Wij zijn er vorig jaar geweest en het is een mooie omgeving om te verblijven.

De zoutpannen kun je het beste in augustus/september bezoeken dan wordt er geoogst.

Lia

 
Ik had de verpakking idd even goed bestudeerd en dat staat er ook op.

En Lia, wat een leuke tip!

Dat lijkt me heel mooi om te zien..

 
Iets anders over Bretagne en de zee:

Vroeger was ik een keer op vakantie met m'n ouders daar aan één van de kusten, weet niet meer of het de noordelijke of de zuidelijke was. In de zee waren grote hoeveelheden dik zeewier aanwezig en erin zwemmen was daardoor niet fijn. Ik vertelde dit laatst aan iemand van daar en die zei dat dat komt door de grote hoeveelheden pesticiden die de boeren op het land gebruiken in Bretagne, en dat dit via het grondwater de zee in komt, en de zee daarop reageert met het aanmaken van verstikkende hoeveelheden wier.

Weet je hier iets vanaf?

En, natuurlijk, vraag ik me dan ook af, of die chemische troep dan ook niet in het mooie zout terecht kan komen... ?

 
Aarding: bij 49 min zegt cardioloog Sinatra hier dat aarding het bloed dunner maakt, hetgeen ook de bloeddruk verlaagt.

 
Hoge bloeddruk als intelligent antwoord van het lichaam op zuurstoftekort: p. 55 in Leef gezond adem rustig, Masha Anthonissen-Kotousova.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.470
Berichten
499.912
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan