Pascal Collard
New member
Hallo allemaal,
Een tijdje geleden legde ik al uit dat ik last heb van uitgeputte bijnieren en voedingsintoleranties (lekke darm)... Ik kreeg homotoxicologische ondersteuning voor de bijnieren, pakte de dunne darm aan met een medicijn en was karig met de voeding waar ik intoleranties mee had, maar vandaag hoorde ik dus van mijn arts wat zich de afgelopen weken op dit forum al had aangekondigd: Meer verzadigd vet van dieren... Ik weet dat jullie mij daarover kilo's informatie kunnen geven, maar die vind ik op dit forum als ik een beetje zoek.
Ik wil me in deze topic enkel richten op het door de dokter opgelegde ochtendritueel: De dokter heeft gezegd dat ik eens per 2 weken bouillon moet trekken van botten van kippen, rund, varken... en deze bouillon moet ik zachtjes inkoken tot ik een gelei heb die je in porties kan snijden... elke ochtend moet ik zulk een portie oplossen in kokend water (soepje) en er miso en zeewier aan toevoegen...dat wordt dus mijn dagelijks ontbijt voor de komende maanden... stevige kost...
Nu las ik hier ergens (Dirtsa) dat het best van grasgevoerde dieren kwam... mijn keuze is echter beperkt omdat ik het moet stellen met botten die ik krijgen kan van de slager en heb daarin geen keuze.. niet echt een bio-slager om de hoek hier. Welke soorten botten zijn volgens jullie het beste ? (van welk dier? welke botten? mergpijpjes?)
Nu vraag ik me ook af... heeft er iemand ervaring met het inkoken van die gelei? en hoeveel van die gelei heb je nodig voor je kom soep? En eens die gelei er is, bewaar ik die (porties) dan in de koelkast, vriezer of op het aanrecht?
Ander vraagje: ik heb o.a. intolerantie voor zuivel... ik lees hier dat bio roomboter, samen met kokosvet en extra vergine olijfolie de 3 beste vetten zijn... sinds 3 weken gebruik ik dus qua boter die bio roomboter, is dat een afrader gezien mijn intolerantie of valt boter in een andere categorie als kaas, melk en yoghurt?
Groetjes, Pascal
Een tijdje geleden legde ik al uit dat ik last heb van uitgeputte bijnieren en voedingsintoleranties (lekke darm)... Ik kreeg homotoxicologische ondersteuning voor de bijnieren, pakte de dunne darm aan met een medicijn en was karig met de voeding waar ik intoleranties mee had, maar vandaag hoorde ik dus van mijn arts wat zich de afgelopen weken op dit forum al had aangekondigd: Meer verzadigd vet van dieren... Ik weet dat jullie mij daarover kilo's informatie kunnen geven, maar die vind ik op dit forum als ik een beetje zoek.
Ik wil me in deze topic enkel richten op het door de dokter opgelegde ochtendritueel: De dokter heeft gezegd dat ik eens per 2 weken bouillon moet trekken van botten van kippen, rund, varken... en deze bouillon moet ik zachtjes inkoken tot ik een gelei heb die je in porties kan snijden... elke ochtend moet ik zulk een portie oplossen in kokend water (soepje) en er miso en zeewier aan toevoegen...dat wordt dus mijn dagelijks ontbijt voor de komende maanden... stevige kost...
Nu las ik hier ergens (Dirtsa) dat het best van grasgevoerde dieren kwam... mijn keuze is echter beperkt omdat ik het moet stellen met botten die ik krijgen kan van de slager en heb daarin geen keuze.. niet echt een bio-slager om de hoek hier. Welke soorten botten zijn volgens jullie het beste ? (van welk dier? welke botten? mergpijpjes?)
Nu vraag ik me ook af... heeft er iemand ervaring met het inkoken van die gelei? en hoeveel van die gelei heb je nodig voor je kom soep? En eens die gelei er is, bewaar ik die (porties) dan in de koelkast, vriezer of op het aanrecht?
Ander vraagje: ik heb o.a. intolerantie voor zuivel... ik lees hier dat bio roomboter, samen met kokosvet en extra vergine olijfolie de 3 beste vetten zijn... sinds 3 weken gebruik ik dus qua boter die bio roomboter, is dat een afrader gezien mijn intolerantie of valt boter in een andere categorie als kaas, melk en yoghurt?
Groetjes, Pascal