Zijn werkelijk alle E-nummers synthetisch en onnatuurlijk?
Hoe zit het dan met citroenzuur (E330) ?
Ik heb de laatste twee dagen last gehad van diarree en hoop dat het detox verschijnselen zijn van de H202, maar nu bedenk ik me dat ik slagroom heb gekocht met een stabilisator erin, nl. E407 oftewel carrageen. Het wordt gewonnen uit zeewier, maar van dat natuurlijke schiet er waarschijnlijk niet veel van over door de produktie ervan. Er zijn nog andere mensen die hier diarree van krijgen. Toch vermoed ik dat ik maar één keer buikloop zou krijgen indien het aan carrageen lag en niet meerdere keren per dag zoals nu het geval was.
Quote uit een ander forum over carrageen:
"Laagmoleculair carrrageen tast de slijmhuid van de darm aan waardoor ontstekingen kunnen ontstaan. Het remt de vertering van eiwitten en er is een vermoeden dat het het immuunsysteem negatief beïnvloedt zoals Waakhond al schreef. Verder staat er dat het vreemd is dat deze stof veel in alernatieve voeding wordt toegepast.
Bron is E = Eetbaar van dr. J. Kamsteeg. "
Hoe zit het dan met citroenzuur (E330) ?
Ik heb de laatste twee dagen last gehad van diarree en hoop dat het detox verschijnselen zijn van de H202, maar nu bedenk ik me dat ik slagroom heb gekocht met een stabilisator erin, nl. E407 oftewel carrageen. Het wordt gewonnen uit zeewier, maar van dat natuurlijke schiet er waarschijnlijk niet veel van over door de produktie ervan. Er zijn nog andere mensen die hier diarree van krijgen. Toch vermoed ik dat ik maar één keer buikloop zou krijgen indien het aan carrageen lag en niet meerdere keren per dag zoals nu het geval was.
Quote uit een ander forum over carrageen:
"Laagmoleculair carrrageen tast de slijmhuid van de darm aan waardoor ontstekingen kunnen ontstaan. Het remt de vertering van eiwitten en er is een vermoeden dat het het immuunsysteem negatief beïnvloedt zoals Waakhond al schreef. Verder staat er dat het vreemd is dat deze stof veel in alernatieve voeding wordt toegepast.
Bron is E = Eetbaar van dr. J. Kamsteeg. "