E-nummers

Als ik wel eens mensen spreek buiten dit wereldje dan bakken mensen vaak in Becel (linolzuurbom) of Croma maar ze hebben geen idee waarmee ze bakken. Ja het vlees smaakt erg lekker. Dit is ook geen raadsel want in Croma zitten maar liefst 3 smaakversterkers. Dan kun je dus net zo goed een potje Vetsin aanschaffen en het net als veel Chinese restaurants er zelf op strooien, maar wie zou dat zelf ooit doen?

Iemand tipte mij recent over een goede Indonesisch restaurantje in Zeist tot hij ontdekte dat ze ook daar MSG gebruikten.....

Lekker goedje trouwens:
http://goedgezond.info/2015/01/mono...xisch-ook-excitotoxisch-leidt-tot-celsterfte/

Een specifieke receptor die door velen in de levensmiddelenindustrie wordt gebruikt, is de unami (kunstmatige zoet vet smaak) receptor of de receptor die wordt geactiveerd door het vrije glutamaat (MSG= mononatriumglutamaat, een smaakversterker.) Door het toenemend bewustzijn over de negatieve gevolgen van teveel MSG gebruikt de levensmiddelenindustrie verschillende strategieën om de hoeveelheid vrije glutamaat te verbergen die beschikbaar zijn om deze unami receptoren te binden. Waarom wordt het aan levensmiddelen toegevoegd?

http://www.leefbewust.com/2015/nieuws/msg.html

Croma bevat gehard vet, veel linolzuur en slechts 3 smaakversterkers.
Plantaardige oliën (palm, koolzaad, zonnebloem, volledig gehard palm: in wisselende verhoudingen), zout (1,1%), droge MELKBESTANDDELEN, emulgator: SOJALECITHINE, smaakversterkers (E621, E627, E631) aroma, kleurstof E160a, vitamine A en D. De gele kleurstof (E160a) in de boter kan synthetisch gemaakt zijn, dus de herkomst is onbekend.

Veel mensen vergeten ook dat de darmen een belangrijke rol spelen in dit proces. Uit dit MSG artikel:

Wanneer we denken aan de smaak denken de meesten van ons aan de smaakpapillen (sensoren) op onze tong. Maar er zijn vele chemische sensoren of 'smaak' receptoren in onze darmen die een enorme rol in onze voedingskeuzes spelen (Een receptor is een eindorgaan van sensorische (zintuigen) en sensibele zenuwen).

En steeds komen die darmen terug als de basis van heel veel klachten. Zowel fysieke als mentale klachten. http://tinyurl.com/pv5wce2

 
http://speld.nl/2015/08/16/heerlijk-genieten-van-authentieke-e-nummers-uit-de-streek/

satire kan geen kwaad!
 
E-nummer 621 verstoort zenuwstelsel ernstig. Waar zit het in?
- okt 14, 2015

E621 (= Ve-tsin = mononatriumglutamaat)is giftig voor zenuwstelsel en veroorzaakt persoonlijkheids-, ontwikkelings- en neurologische stoornissen

Dr. Reid, biochemiste, waarschuwt voor E621. E621 is mononatriumglutamaat (MSG), een synthetische smaakversterker. Volgens de biochemiste zijn de volgende benamingen op verpakkingen mononatriumglutamaat: soja-eiwit, pectine, maïszetmeel, pectine. Dr. Reid stelt dat niet alleen autisme, maar ook andere neurologische- en ontwikkelingsstoornissen te maken hebben met de inname van glutamaat. E621 is giftig voor het zenuwstelsel en schaadt dus de hersenen. Het kan dan ook persoonlijkheidsveranderingen, woedeaanvallen, schizofrenie, apathie en gedragsstoornissen veroorzaken. E621 is ook vetsin. Aanvankelijk zou het slechts in Chinees, Aziatisch en Indonesisch voedsel zitten, maar dit is allang niet meer het geval. Het zit met name in veel in hartige producten, zoals vleeskruiden, soepen, sauzen en bouillons, vleeswaren, hartige snacks (zoals chips).

E621 was eerst verboden in Europa, maar wegens belangenverstrengeling toch goedgekeurd. Nu wordt het op grote schaal gebruikt.

Hier vind je een lijst van hoe mononatriumglutamaat ook wel genoemd wordt http://unblindmymind.org/wpsystem/wp-content/uploads/2013/04/Various_Ways_Free_Glutamate.pdf

Deze ingrediënten bevatten altijd MSG: geautolyseerd gist, calcium caseinaat, gelatine, glutamaat, glutamic acid, hydrolyzed proteine,
monopotassium glutamate, monosodium glutamate, Sodium Caseinate, Textured Protein (TVP, ‘sojabrokken’) gist extract, gist nutrient.

Deze ingrediënten kunnen MSG bevatten:
Smaakstoffen, smaakkruiden, natuurlijke smaakstoffen, pork flavoring, beef flavoring, chicken flavoring, sojasaus, sojaproteïne isolaat, soja, bouillon, broth (bouillonachtig aftreksel), malt extract, malt smaakstoffen, barley malt, alles wat enzym gemodificeerd is, carrageenan, maltodextrine, pectine, enzymen, protease, maïszetmeel, citroenzuur, poedermelk.
E621: neurotoxisch

E621 kan migraine, hoge bloeddruk, slapeloosheid, hartkloppingen, eczeem, hyperactiviteit, buikpijn, slapeloosheid, en opgezwollenheid veroorzaken. Daarbij is het ook nog neurotoxisch: dus giftig voor het zenuwstelsel en schadelijk is voor hersenen. Het kan zelfs tot woedeaanvallen, schizofrenie, apathie, persoonlijkheidsveranderingen en gedragsstoornissen leiden.

E621 wordt samen met E951 gezien als de meest gevaarlijke E-nummers.
E621 in light producten: maakt dik !

E621 werkt verslavend. In light producten wordt weinig suiker toegevoegd, maar wel E621. Het verstoort onze hormoonhuishouding en we krijgen er honger door. Het veroorzaakt dat je meer eet dan de bedoeling is en vaak gaat het dan om calorierijke voedingsmiddelen. Daarom wordt E621 in verband gebracht met overgewicht en diabetes. Het effect van E621 is, dat je blijft dooreten (bijvoorbeeld van chips). Vetsin veroorzaakt dus ‘vetzin’.

Volgens natuurdiëtisten.nl veroorzaakt E621 ook:

– Verminderde groeihormoon secretie
– Verminderde glucose tolerantie
– Insuline resistentie
– Verhoogd triglyceride spiegel
– Verhoogde eetlust (vooral voor koolhydraten)
– Het onvermogen om calorische inname te reguleren.

Overgewicht is een groeiend probleem en E621 werpt hier een licht op. Maar dat deze smaakversterker neurologische-, ontwikkelings- en persoonlijkheidsstoornissen veroorzaakt is zeer ernstig. Hoe ontgiftig je van E621 ? http://goedgezond.info/2014/05/hoe-ontgiftig-je-van-e621-mononatriumglutamaat-en-aspartaam/

Dr. Reid over mononatriumglutamaat (MSG) en autisme:

Meer informatie (bronnen):

http://www.food-info.net/uk/intol/msg.htm

Committee on toxicity of chemicals in food http://cot.food.gov.uk/pdfs/cotstatementadditives.pdf

MSG: Is This Silent Killer Lurking in Your Kitchen Cabinets http://articles.mercola.com/sites/a...-killer-lurking-in-your-kitchen-cabinets.aspx

 

Stop MSG to End Autism
Published on Jan 6, 2013

I made this video because I believe that Dr. Katherine Reid has uncovered a major problem almost all of us are having no matter what our diet-- the MSG problem -- and may have come upon a "cure" for many children suffering with autism. I know that my family is feeling quite differently on her low MSG diet. I support her work and others like her. To see more of my documentaries, visit www.thehoffmancollection.com. To reach out to Dr. Reid, email her at katherine.l.reid@gmail.com.

 
We zien online in de alternatieve hoek ook vaak waarschuwingen voor MSG, een smaakversterker die de hersenen en eetlust extra prikkelt. De reden dat veel mensen gek zijn op Croma of Chinees fastfood eten.

Maar Glutamaat heeft ook een andere kant......

Glutamaat is de belangrijkste prikkeling van neurotransmitters in de hersenen. Schizofrenie, epilepsie, autisme en de ziekte van Alzheimer zijn allemaal gekoppeld aan afwijkingen van het glutamaatsysteem. Het geslacht speelt een rol bij depressie en zelfmoord, zei Sodhi. Vrouwen hebben twee tot drie keer meer kans om te proberen zelfmoord te plegen, maar mannen vier keer meer kans om te sterven door zelfmoord. Het risico van suïcide is geassocieerd met veranderingen in de verschillende neurotransmittersystemen.

http://www.leefbewust.com/2015/nieuws/depressie4.html

En zoek je dan verder dan komt weer die link tussen darmen en hersenen voorbij:

Veel voedsel wordt opzettelijk gemanipuleerd of bewerkt om ons verslaafd te maken en door de verhoogde consumptie verhoogt dit de winst voor de voedselindustrie. Ik weet zeker dat dit voor velen van u geen verrassing is. Echter, hoe voedingsmiddelen verslavend gemaakt worden en de wijd verbreide gevolgen daarvan, worden niet goed begrepen. Veel mensen begrijpen bijvoorbeeld niet het verband tussen een aandoening aan de hersenen het resultaat van hun dieet kan zijn. Veel industrieel bewerkte voedingsproducten bevatten bovenmatige niveaus van chemische stoffen die de 'smaak' receptoren in de darm overmatig stimuleren. Dit is een gemeenschappelijke ziekteverwekker voor vele ziekten en aandoeningen.

http://www.leefbewust.com/2015/nieuws/msg.html

Ben je dus gevoelig voor mentale klachten neem dit soort kennis mee in je voedingskeuzes. En kijk ook of je WIFI bronnen een rol kunnen spelen bij toename van je klachten. Ik zie WIFI niet als oorzaak maar wel als faktor die zaken kan verergeren. Je bent al verzwakt of gevoelig voor iets en dingen als MSG, zware metalen en zenders tegen je hoofd zullen je geen goed doen. http://tinyurl.com/nvqmwa9

 
MSG zit van nature in kaas en tomaat -.-
Het is dus een stofje dat we al eeuwen lang binnenkrijgen
Die horror verhalen geloof ik niet, sommige van die onderzoeken zijn gefraudeerd, en de rest zijn onderzoeken met te weinig proefpersonen tijdens een te korte periode.
MSG is de meest onderzochte hulpstof door deze horrorverhalen, en elk betrouwbaar onderzoek toont aan dat er niks gevaarlijks is bij normale consumptie.

Te veel is namelijk nooit goed, water is giftig bij 90g/kg, msg bij 16,6 g/kg, Vitamine C bij 11,9g/kg en zout bij 3 g/kg.
Zout en vitamine C zijn dus giftiger dan msg.
 
Verdiep je in de wetenschap
Mooie teksten schrijven en zalen toespreken maakt je nog geen wijs man.

Zout is giftiger dan msg.
Leer de LD50 lijst.
Of doe sowieso eerst een studie voeding of scheikunde.
In de concentraties dat het in onze voeding zit is veilig.
Max 6 gram zout per dag per persoon. In Nederland zit meer dan 80% er boven, en ik weet zeker dat iedereen die een sole per dag drinkt nog veel meer zout binnen krijgt.
 
Russell Blaylock IS een wetenschapper. Je reageert razendsnel, waaruit ik kan opmaken dat je de tegenargumenten nog niet eens bestudeert.

Mike
 
Waarom zou iemand die een sole per dag drinkt teveel zout binnen krijgen??
Waaruit concludeer je dat?

Weet je ook dat msg onder verschillende namen op verpakkingen word gemeld?

Ben wel benieuwd of je je argumenten aan kan tonen of dat het alleen een aanname van jezelf is?

Voor de dingen die je noemt die giftig zouden zijn, alles is uiteindelijk gif in te grote hoeveelheden.
 
Is het zwarte boekje: Wat zit er in eten nog steeds actueel als ik een versie uit 2006 heb? Of wordt er ook wel eens wat "bijgesteld" wat mogelijk achteraf toch minder schadelijk bleek? Of juist meer schadelijk? Zo'n boekje koop je 1 x en weet eigenlijk niet of je dat af en toe moet "verversen"?
Ik las laatst iets over E464 en die is superrood in dat boekje! Toen ik me er in ging verdiepen bleek dat ik die stof hydroxypropylmethylcellulose in diverse supplementen dagelijks slik!
Zowel in de Biokult, B5 van Clark, nicotamine van Springfield,allemaal toch dure merken en geen "Kruidvat" suppl.
WAAROM denk ik goed bezig te zijn,met bv de probiotica van Biokult en zitten er kankerverwekkende stoffen in?
En het staat er NATUURLIJK niet op als zijnde een E nummer. Soms staat er : HPMC,dat klinkt ook niet zo schadelijk.....En altijd staat er achter: plantaardige capsule! Dat is voor de mensen om te denken dat het DUS niet schadelijk kan zijn! Over E621 lezen we veel meer dan over E464.
Mijn vraag is: kan ik zonder problemen de capsules openmaken en alleen de inhoud nemen en zo de capsules omzeilen? Mogelijk kan dat bv met Biokult? Of zijn er ook stoffen die je absoluut niet uit de capsule mag halen want erg irriterend ofzo?
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.468
Berichten
497.858
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan