G
Guest
Guest
Ik volg verschillende alternatieve gezondheidswebsites en een paar dagen geleden stuitte ik op iets dat mijn aandacht trok en waar ik ook best van schrok.
Er bleek een verschil te zijn tussen zogenaamde A1 melk en A2 melk.
Het verschil zit hem in de caseine. A1 caseine of beta caseine in A1 melk heeft 1 klein stofje dat net iets anders is als A2 caseine, een mutatie die de stof histidine heeft gevormd.
Het gezondheidsverschil blijkt behoorlijk te zijn. A1 beta caseine kan bijvoorbeeld bij mensen met een leaky gut syndrome onverteerd de bloedbaan bereiken en ellende veroorzaken. A2 caseine blijkt prima en veroorzaakt geen narigheid.
Voor de precieze details hieronder de links, ik vond overal dezelfde verhalen, of het nu alternatieve gezondheidwebsits waren of niet. Voor iedereen zelf te beoordelen.
Globaal is verschil dat beta caseine uit A1 koeien een bepaald stofje, BCM7, niet meer goed vasthoudt en het in de bloedbaan terecht kan komen.
Caseine uit A2 melk houdt het wel goed vast en het verlaat zo de darmen zonder te worden opgenomen en dus zonder schade re veroorzaken.
BCM7 kan nadelig in werken op mensen met autistische verschijnselen maar ook schizofrenie, suikerziekte, etc aanwakkeren en het werkt in zijn algemeenheid negatief in op het immuunsysteem.
Een bepaalde overgevoeligheid ervoor lijkt wel aanwezig te moeten zijn en gapsers en scd-ers zullen gemiddeld overgevoeliger zijn voor dit soort stofjes dan anderen.
Ben je er niet overgevoelig voor dan blijkt ongepasteuriseerd melk, ook A1 melk, één van de gezondste dingen.
Wanneer de darmen niet lekker reageren op ongepasteuriseerde melk, dan is de beta caseine vaak de oorzaak als e-coli door onhygienisch melken niet wordt meegerekend.
Alleen koeien hebben dit, schapen- en geitenmelk is altijd A2.
En ja, de nederlandse zwartbonte en roodbonte melkkoeien blijken per definitie A1 koeien die A1 melk produceren met A1 beta caseine, we komen er niet onderuit.
Ik wilde dit graag onder de aandacht brengen juist hier waar veel mensen aan de gefermenteerde A1 melk zijn. De bacterien laten de caseine met rust en het wordt dus niet onschadelijk gemaakt. Dit werd me verteld door iemand van Custom probiotics.
link 1
link 2
link 3
link 4
link 5
link 6
link 7
link 8
google search nl
google search engels
Er bleek een verschil te zijn tussen zogenaamde A1 melk en A2 melk.
Het verschil zit hem in de caseine. A1 caseine of beta caseine in A1 melk heeft 1 klein stofje dat net iets anders is als A2 caseine, een mutatie die de stof histidine heeft gevormd.
Het gezondheidsverschil blijkt behoorlijk te zijn. A1 beta caseine kan bijvoorbeeld bij mensen met een leaky gut syndrome onverteerd de bloedbaan bereiken en ellende veroorzaken. A2 caseine blijkt prima en veroorzaakt geen narigheid.
Voor de precieze details hieronder de links, ik vond overal dezelfde verhalen, of het nu alternatieve gezondheidwebsits waren of niet. Voor iedereen zelf te beoordelen.
Globaal is verschil dat beta caseine uit A1 koeien een bepaald stofje, BCM7, niet meer goed vasthoudt en het in de bloedbaan terecht kan komen.
Caseine uit A2 melk houdt het wel goed vast en het verlaat zo de darmen zonder te worden opgenomen en dus zonder schade re veroorzaken.
BCM7 kan nadelig in werken op mensen met autistische verschijnselen maar ook schizofrenie, suikerziekte, etc aanwakkeren en het werkt in zijn algemeenheid negatief in op het immuunsysteem.
Een bepaalde overgevoeligheid ervoor lijkt wel aanwezig te moeten zijn en gapsers en scd-ers zullen gemiddeld overgevoeliger zijn voor dit soort stofjes dan anderen.
Ben je er niet overgevoelig voor dan blijkt ongepasteuriseerd melk, ook A1 melk, één van de gezondste dingen.
Wanneer de darmen niet lekker reageren op ongepasteuriseerde melk, dan is de beta caseine vaak de oorzaak als e-coli door onhygienisch melken niet wordt meegerekend.
Alleen koeien hebben dit, schapen- en geitenmelk is altijd A2.
En ja, de nederlandse zwartbonte en roodbonte melkkoeien blijken per definitie A1 koeien die A1 melk produceren met A1 beta caseine, we komen er niet onderuit.
Ik wilde dit graag onder de aandacht brengen juist hier waar veel mensen aan de gefermenteerde A1 melk zijn. De bacterien laten de caseine met rust en het wordt dus niet onschadelijk gemaakt. Dit werd me verteld door iemand van Custom probiotics.
link 1
link 2
link 3
link 4
link 5
link 6
link 7
link 8
google search nl
google search engels