The Great Awakening

Wat een totale onzin. 4 juli 1776 is de Declaration of Independence aangenomen. Dit werd het begin van de Amerikaanse Constiutionele Republiek en daar was en is niets mis mee. Waar echter heel veel mis mee is, is de Act of 1871, die in feite een kaping was van de republiek en van Amerika een corporatie maakte. Het is dus zaak dat de oorspronkelijke republiek van de Founding Fathers weer in ere wordt hersteld! Deze schrijver weet van toeten noch blazen en is niet serieus te nemen.

Mike
 
Duidelijk, Mike.

Echter komt de datum van 4 juli wel vaker voorbij en ik meen ook in X22 report.
Weer even afwachten.

Tim
 
Dank voor deze aanvulling en voor de relevante tijdcode zodat ik niet langer naar MM hoef te luisteren dan strikt noodzakelijk, 5 minuten houd ik nog wel vol. :cool:

Zijn de inzichten vanuit de gnostiek ook afkomstig van MM of komen die van jezelf, Shantilove? De gnostiek is nl. regelrechte Kaballah. God (Jehova) wordt gezien als een tiran en een vrouwelijke god (Sofia) wordt geeerd. Klinkt allemaal bekend, of niet? Kennis (sofia) boven goddelijke wijsheid, God houdt ons in materie gevangen, the usual stuff. De gnostiek heeft weer geleid tot de occulte Hermetische filosofie, denk aan 'hermetisch gesloten'. Uiteindelijk heeft dit via de theosofie van Madame Blavatsky, de Sex Magick van Aleister Crowley en de New Age het westen bereikt, het is allemaal Luciferiaanse pseudoreligie. Wist je dat New Age de officiele religie is van de VN? Zoek maar eens op Lucis Trust.

Mike
Bijbel, geloof, kerk, gnostiek, Lucifer en al die zaken die daarmee samenhangen zijn voor mij vrij lang een ver van mijn bed show geweest. Of er eigenlijk gewoonweg niet geweest in mijn leven. Er niet mee opgevoed en opgegroeid. Pas nu in deze tijd zie ik dat daar wel veel samenhang mee is. En onlangs een bijbel gekocht.
MM visie of info, die mag en moet er zijn. Net zoals elke visie, elk feit, elk stukje info. Die zorgen dat jezelf uiteindelijk na gedegen onderzoek en het volgen van je intuïtie je pad kan vervolgen.
Heb zelf altijd een aversie tegen de kerk als instituut gehad. Maar ook tegen de bijbel en het geloof. Ik zie dat alles namelijk wel allemaal als losse zaken. Die niet per definitie bij elkaar horen. Het instituut kerk is een verrot systeem, het geloof kan iets prachtigs zijn.
Die wrok en aversie ben ik aan het loslaten en hoorde jou zondag in de radio-uitzending hetzelfde tegen Henk zeggen. Die wrok belemmert in het zijn.

Het vormen van je eigen mening valt mij soms lastig merk ik. Het is zo gemakkelijk om maar iets over te nemen van een ander. En dat als jouw eigen mening te prediken. Al die invloeden van het internet, de alternatieve en de media, boeken, mensen......Het echt voelen, vinden, weten, zien wat bij jou hoort, wat echt voor jou is.....tis een heel pad wat je daarvoor af dient te leggen. Maar ik zie het en weet het. Dus het komt goed, het is al goed. De waarheid ligt voor veel zaken nog steeds in het midden en de tijd zal ons pas leren wat de echte waarheid is en was. Hoe moeilijk ook.

Het is zeker iets op DNA niveau wat er ooit gebeurd is en nu weer gaande is (of eigenlijk nog steeds) MM heeft t daar ook over. De 4-6% die ons zullen ontvallen, dat is nav hun eigen vrije keus. Hoe moeilijk ook. We zullen ons daarbij neer moeten leggen. De handvaten zijn ze aangeboden, het was aan die 4-6% om ze aan te pakken of ze te negeren.

Dat Lucis Trust is bijzonder in negatieve zin te noemen. Heb het geduckduckgoat en verbaasd (ja dat lukt nog steeds blijkbaar) Echt waar zijn wij in belandt? Bizar bijzondere tijd. Mooi om mee te maken en hoop en vertrouwen houden in jezelf en het goede is zo belangrijk.

Na het bezoek aan mijn beide gevaccineerde ouders afgelopen week is er een rust over mij heen gekomen. Zie wat de staatshypnose met mensen doet (lees mij recht in mijn gezicht uitlachen, want ja, de media heeft gelijk en het RiVM en de regering hebben het beste met je voor en natuurlijk niet je bloedeigen dochter) Ik laat los, de vrije wil van de mens is iets prachtigs wat ze ons niet af mogen, kunnen en moeten nemen. Dus ik laat. Ik ga volledig proberen te zijn. Te voelen, te zien wat het leven brengt.

Ben heel blij met dit forum, de radio-uitzendingen en gedachtenvoer. Een onafgebroken stroom van info, fijne mensen en een gevoel van jezelf kunnen zijn met een mega leertraject erbij. Dus dank iedereen!

Sandra
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Dank voor deze schitterende post, Shantilove. Wat jij opschrijft is pas echt The Great Awakening! Deze dient allereerst op het PERSOONLIJKE vlak plaats te vinden. Acceptatie is iets zeer bevrijdends. Ook als je te maken hebt met iets zeer negatiefs, pijnlijks of confronterends. JUIST als je hiermee te maken hebt! Ik zal het proberen uit te leggen:

Laten we even wat vreselijke gebeurtenissen nemen als voorbeeld. Je belandt in een concentratiekamp, of in een oorlog, of je bent het slachtoffer van mishandeling of seksueel misbruik. Je bent alles kwijt en/of je bent overgeleverd aan zeer kwade krachten die je voortdurend in een overlevingsstrijd plaatsen. Wat weten we van mensen die in dergelijke situaties hebben gezeten en dit niet alleen hebben overleefd maar hier zelfs sterker uit zijn gekomen? Ze hebben allereerst de situatie waarin ze zich ongewild en onterecht bevonden geaccepteerd. De les is deze:

Hoe ernstig de situatie ook is waarin je je bevindt, een gezonde verwerking ervan begint allereerst met ACCEPTATIE. Acceptatie is NEUTRAAL EN OBJECTIEF. Waar onze pijn en ons leed begint is de begrijpelijke maar onproductieve WEIGERING van het ego om de situatie te accepteren.

Bill Wilson, oprichter van AA, schrijft: all our troubles are of our own making. Dit ging over alcoholmisbruik, maar je kunt dit toepassen op allerlei negatieve coping-mechanismes a.g.v. trauma. Al onze problemen komen voort uit onszelf, ze komen voort uit GEBREK AAN ACCEPTATIE van wat er is, WHAT IFS i.p.v. WHAT IS. Zelfsabotage en jezelf slachtofferen zijn het gevolg van de WEIGERING om het trauma onder ogen te zien en dus het beste wat het ego kan verzinnen is veelal zelfverdoving. Dit was bij mij ook het geval, het is een hellend vlak richtjng totale krankzinnigheid en zelfverwoesting.

Hoe groter het trauma, hoe groter het ego. Vandaar dat de duivelse krachten zo inzetten op trauma-based mind control, je zet in feite de vecht-of-vluchtreactie waarin het trauma is ontstaan voort door jezelf en anderen voortdurend te schaden en geeft daarmee je eigen macht en kracht uit handen aan de toebrenger van het trauma, lang nadat het trauma is toegebracht. Dit irrationele egomechanisme is zo sterk dat je met geen mogelijkheid hiervan af te brengen bent. Gisteren nog klaagde Godsgeschenk dat ze mensen maar niet kan bereiken. Uit haar frustratie hierover blijkt een gebrek aan ACCEPTATIE.

Dit gaat net zo veel over ons als over de 'schapen'! Wat we moeten accepteren, zowel bij onszelf als bij anderen, is dat pas als we de absolute bodem bereiken en wanhoop de plaats heeft ingenomen van hoop er enige bereidheid ontstaat voor verandering en groei. Pas als het ego kapituleert en zich overgeeft aan iets groters dan zichzelf en ONVOORWAARDELIJK bereid is hulp te accepteren, dan pas is er ruimte voor geestelijke groei. En voor hoop.

En dan nog is er geen enkele garantie dat deze kans ook daadwerkelijk wordt benut. Ik accepteer dat ik goede mensen ga verliezen aan deze 'vaccins'. Ik ben bezig zo groot mogelijk Ivermectine in te slaan, niet in de hoop dat ik mensen kan 'redden', maar vanuit de ACCEPTATIE dat het ENIGE moment dat een mogelijke opening is het moment zal zijn wanneer ik ze opzoek in het ziekenhuis en ze de dood al in de ogen kijken. Ik zal een potje Ivermectine in mijn jaszak meenemen en ze vertellen dat ik in het bezit ben van het medicijn dat dit had kunnen voorkomen en dat door de autoriteiten is onderdrukt om die vreselijke 'vaccins' versneld op de markt te brengen. Als ze niets meer te verliezen hebben en mijn potje aannemen, accepteer ik dat het mogelijk te laat is, dat de gentherapie al te ver heen is en al verwoestend om zich heen heeft geslagen in de organen en vaten (lost forever). Maar ook accepteer ik dat mensen zo levensmoe zijn en zo weinig eigenwaarde hebben dat ze TOT HET ALLERLAATST meegaan in het narratief en het potje afslaan. Ik zal dan afscheid van ze nemen en ze in liefde laten gaan, het is hun zelfgekozen pad en ik heb daar niets over te zeggen.

Wat ik niet langer meer accepteer is dat ik me hierdoor laat frustreren, het is wat het is, dit is nu eenmaal de huidige, zeer trieste staat van de mensheid. Ik moet eerst accepteren en pas daarna er iets van vinden. Wij zijn morele wezens en we mogen, sterker nog: MOETEN, ook kunnen oordelen, anders worden we net zulke nihilisten als de 'schapen'. Waar het echter fout gaat is als ons ego de volgorde omdraait en hier eerst iets van vindt, want dit zit elke vorm van acceptatie in de weg. Het ego wil nl. altijd mensen en situaties naar zijn hand zetten, het is wanhopig vasthouden aan controle uit zelfbehoud. Zie je dat dit net zo goed gaat over ONS als over 'hen'? All our troubles are of our own making. Er zijn alleen maar situaties, WIJ kiezen ervoor om deze te maken tot een probleem of niet. Dus eerst objectieve acceptatie en pas daarna subjectieve interpretatie.

Verander de wereld, begin bij jezelf. Acceptatie is het meest bevrijdende wat er is, omdat het neutraal is en er dus geen subjectief ego mee gemoeid is. Hanteer geen wat als-scenario's, dat is niet productief, want dan is de wens de vader van de gedachte. Als het allemaal wanhopig lijkt komt dit omdat je nog niet hebt losgelaten, nog niet hebt geaccepteerd wat er is. Pas als je loslaat ontstaat er hoop.

En nee, ik propageer niet ineens passiviteit en ook geen pacifisme. Wij zijn STRIJDERS en we moeten NOOIT opgeven! Maar de strijd moet allereerst binnen onszelf gevoerd worden. We moeten afrekenen met ons eigen beschadigde en verwonde zelfbewustzijn (mijn definitie van 'ego') en ons weer verbinden met de HEELHEID waarin we geboren zijn, onze LEVENSKRACHT.

Ik accepteer maar moeilijk mensen boven mij van vlees en bloed, maar er is 1 baas die ik wel moet accepteren omdat Hij mij het geschenk van het leven heeft gegeven. De depressieve en verslagen nihilisten die zo weinig om zichzelf geven hebben toegestaan dat hun ego hen zo krankzinnig heeft gemaakt dat ze zich tot vrijwillige offers hebben gemaakt van Moloch en hun Schepper afwijzen. Mijn strijd gebeurt vanuit mijn Hogere Zelf. Alleen een spirituele wedergeboorte, een terugkeer naar de heelheid van waaruit ik ben ontstaan, kan mij de innerlijke kracht verschaffen die hiervoor nodig is. Denk je niet dat Trump en de white hats ook dergelijke groeiprocessen hebben doorgemaakt als onderdeel van hun training? DIT is de Armor of God!

Er is geen tijd meer om wrokken te koesteren, bijv,. naar kerkelijke instanties. Elke dag dat je dat doet is er 1 die je weerhoudt van de groei die je werkelijk kan en moet doormaken. Alleen het in kaart brengen en onder ogen zien van onze negatieve gewoontes en gedragingen, wrokken en angsten kan ons bevrijden en ons in onze kracht doen staan. En waarom? Omdat ze draaien om ACCEPTATE VAN WAT IS, daarom. Die acceptatie begint eerst en vooral binnen jezelf. Om de nieuwe realiteit straks gestalte te helpen geven moeten we eerst de oude, op trauma gebaseerde realiteit accepteren, analyseren en loslaten. Dit is The Great Awakening die nodig is om je verstand niet te verliezen in de spirituele eindstrijd waarin we ons bevinden!

Mike
 
Laatst bewerkt:
Dank voor deze schitterende post, Shantilove. Wat jij opschrijft is pas echt The Great Awakening! Deze dient allereerst op het PERSOONLIJKE vlak plaats te vinden. Acceptatie is iets zeer bevrijdends. Ook als je te maken hebt met iets zeer negatiefs, pijnlijks of confronterends. JUIST als je hiermee te maken hebt! Ik zal het proberen uit te leggen:

Laten we even wat vreselijke gebeurtenissen nemen als voorbeeld. Je belandt in een concentratiekamp, of in een oorlog, of je bent het slachtoffer van mishandeling of seksueel misbruik. Je bent alles kwijt en/of je bent overgeleverd aan zeer kwade krachten die je voortdurend in een overlevingsstrijd plaatsen. Wat weten we van mensen die in dergelijke situaties hebben gezeten en dit niet alleen hebben overleefd maar hier zelfs sterker uit zijn gekomen? Ze hebben allereerst de situatie waarin ze zich ongewild en onterecht bevonden geaccepteerd. De les is deze:

Hoe ernstig de situatie ook is waarin je je bevindt, een gezonde verwerking ervan begint allereerst met ACCEPTATIE. Acceptatie is NEUTRAAL EN OBJECTIEF. Waar onze pijn en ons leed begint is de begrijpelijke maar onproductieve WEIGERING van het ego om de situatie te accepteren.

Bill Wilson, oprichter van AA, schrijft: all our troubles are of our own making. Dit ging over alcoholmisbruik, maar je kunt dit toepassen op allerlei negatieve coping-mechanismes a.g.v. trauma. Al onze problemen komen voort uit onszelf, ze komen voort uit GEBREK AAN ACCEPTATIE van wat er is, WHAT IFS i.p.v. WHAT IS. Zelfsabotage en jezelf slachtofferen zijn het gevolg van de WEIGERING om het trauma onder ogen te zien en dus het beste wat het ego kan verzinnen is veelal zelfverdoving. Dit was bij mij ook het geval, het is een hellend vlak richtjng totale krankzinnigheid en zelfverwoesting.

Hoe groter het trauma, hoe groter het ego. Vandaar dat de duivelse krachten zo inzetten op trauma-based mind control, je zet in feite de vecht-of-vluchtreactie waarin het trauma is ontstaan voort door jezelf en anderen voortdurend te schaden en geeft daarmee je eigen macht en kracht uit handen aan de toebrenger van het trauma, lang nadat het trauma is toegebracht. Dit irrationele egomechanisme is zo sterk dat je met geen mogelijkheid hiervan af te brengen bent. Gisteren nog klaagde Godsgeschenk dat ze mensen maar niet kan bereiken. Uit haar frustratie hierover blijkt een gebrek aan ACCEPTATIE.

Dit gaat net zo veel over ons als over de 'schapen'! Wat we moeten accepteren, zowel bij onszelf als bij anderen, is dat pas als we de absolute bodem bereiken en wanhoop de plaats heeft ingenomen van hoop er enige bereidheid ontstaat voor verandering en groei. Pas als het ego kapituleert en zich overgeeft aan iets groters dan zichzelf en ONVOORWAARDELIJK bereid is hulp te accepteren, dan pas is er ruimte voor geestelijke groei. En voor hoop.

En dan nog is er geen enkele garantie dat deze kans ook daadwerkelijk wordt benut. Ik accepteer dat ik goede mensen ga verliezen aan deze 'vaccins'. Ik ben bezig zo groot mogelijk Ivermectine in te slaan, niet in de hoop dat ik mensen kan 'redden', maar vanuit de ACCEPTATIE dat het ENIGE moment dat een mogelijke opening is het moment zal zijn wanneer ik ze opzoek in het ziekenhuis en ze de dood al in de ogen kijken. Ik zal een potje Ivermectine in mijn jaszak meenemen en ze vertellen dat ik in het bezit ben van het medicijn dat dit had kunnen voorkomen en dat door de autoriteiten is onderdrukt om die vreselijke 'vaccins' versneld op de markt te brengen. Als ze niets meer te verliezen hebben en mijn potje aannemen, accepteer ik dat het mogelijk te laat is, dat de gentherapie al te ver heen is en al verwoestend om zich heen heeft geslagen in de organen en vaten (lost forever). Maar ook accepteer ik dat mensen zo levensmoe zijn en zo weinig eigenwaarde hebben dat ze TOT HET ALLERLAATST meegaan in het narratief en het potje afslaan. Ik zal dan afscheid van ze nemen en ze in liefde laten gaan, het is hun zelfgekozen pad en ik heb daar niets over te zeggen.

Wat ik niet langer meer accepteer is dat ik me hierdoor laat frustreren, het is wat het is, dit is nu eenmaal de huidige, zeer trieste staat van de mensheid. Ik moet eerst accepteren en pas daarna er iets van vinden. Wij zijn morele wezens en we mogen, sterker nog: MOETEN, ook kunnen oordelen, anders worden we net zulke nihilisten als de 'schapen'. Waar het echter fout gaat is als ons ego de volgorde omdraait en hier eerst iets van vindt, want dit zit elke vorm van acceptatie in de weg. Het ego wil nl. altijd mensen en situaties naar zijn hand zetten, het is wanhopig vasthouden aan controle uit zelfbehoud. Zie je dat dit net zo goed gaat over ONS als over 'hen'? All our troubles are of our own making. Er zijn alleen maar situaties, WIJ kiezen ervoor om deze te maken tot een probleem of niet. Dus eerst objectieve acceptatie en pas daarna subjectieve interpretatie.

Verander de wereld, begin bij jezelf. Acceptatie is het meest bevrijdende wat er is, omdat het neutraal is en er dus geen subjectief ego mee gemoeid is. Hanteer geen wat als-scenario's, dat is niet productief, want dan is de wens de vader van de gedachte. Als het allemaal wanhopig lijkt komt dit omdat je nog niet hebt losgelaten, nog niet hebt geaccepteerd wat er is. Pas als je loslaat ontstaat er hoop.

En nee, ik propageer niet ineens passiviteit en ook geen pacifisme. Wij zijn STRIJDERS en we moeten NOOIT opgeven! Maar de strijd moet allereerst binnen onszelf gevoerd worden. We moeten afrekenen met ons eigen beschadigde en verwonde zelfbewustzijn (mijn definitie van 'ego') en ons weer verbinden met de HEELHEID waarin we geboren zijn, onze LEVENSKRACHT.

Ik accepteer maar moeilijk mensen boven mij van vlees en bloed, maar er is 1 baas die ik wel moet accepteren omdat Hij mij het geschenk van het leven heeft gegeven. De depressieve en verslagen nihilisten die zo weinig om zichzelf geven hebben toegestaan dat hun ego hen zo krankzinnig heeft gemaakt dat ze zich tot vrijwillige offers hebben gemaakt van Moloch en hun Schepper afwijzen. Mijn strijd gebeurt vanuit mijn Hogere Zelf. Alleen een spirituele wedergeboorte, een terugkeer naar de heelheid van waaruit ik ben ontstaan, kan mij de innerlijke kracht verschaffen die hiervoor nodig is. Denk je niet dat Trump en de white hats ook dergelijke groeiprocessen hebben doorgemaakt als onderdeel van hun training? DIT is de Armor of God!

Er is geen tijd meer om wrokken te koesteren, bijv,. naar kerkelijke instanties. Elke dag dat je dat doet is er 1 die je weerhoudt van de groei die je werkelijk kan en moet doormaken. Alleen het in kaart brengen en onder ogen zien van onze negatieve gewoontes en gedragingen, wrokken en angsten kan ons bevrijden en ons in onze kracht doen staan. En waarom? Omdat ze draaien om ACCEPTATE VAN WAT IS, daarom. Die acceptatie begint eerst en vooral binnen jezelf. Om de nieuwe realiteit straks gestalte te helpen geven moeten we eerst de oude, op trauma gebaseerde realiteit accepteren, analyseren en loslaten. Dit is The Great Awakening die nodig is om je verstand niet te verliezen in de spirituele eindstrijd waarin we ons bevinden!

Mike
Hier heb ik eigenlijk niks meer aan toe te voegen! Prachtig geschreven vol met waarheid. 🙏🏼
 
Dank. Jouw post inspireerde me echter. Het is fijn om te zien dat mensen het snappen. Maar dan ook echt.

Mike
 
Dank voor deze schitterende post, Shantilove. Wat jij opschrijft is pas echt The Great Awakening! Deze dient allereerst op het PERSOONLIJKE vlak plaats te vinden. Acceptatie is iets zeer bevrijdends. Ook als je te maken hebt met iets zeer negatiefs, pijnlijks of confronterends. JUIST als je hiermee te maken hebt! Ik zal het proberen uit te leggen:

Laten we even wat vreselijke gebeurtenissen nemen als voorbeeld. Je belandt in een concentratiekamp, of in een oorlog, of je bent het slachtoffer van mishandeling of seksueel misbruik. Je bent alles kwijt en/of je bent overgeleverd aan zeer kwade krachten die je voortdurend in een overlevingsstrijd plaatsen. Wat weten we van mensen die in dergelijke situaties hebben gezeten en dit niet alleen hebben overleefd maar hier zelfs sterker uit zijn gekomen? Ze hebben allereerst de situatie waarin ze zich ongewild en onterecht bevonden geaccepteerd. De les is deze:

Hoe ernstig de situatie ook is waarin je je bevindt, een gezonde verwerking ervan begint allereerst met ACCEPTATIE. Acceptatie is NEUTRAAL EN OBJECTIEF. Waar onze pijn en ons leed begint is de begrijpelijke maar onproductieve WEIGERING van het ego om de situatie te accepteren.

Bill Wilson, oprichter van AA, schrijft: all our troubles are of our own making. Dit ging over alcoholmisbruik, maar je kunt dit toepassen op allerlei negatieve coping-mechanismes a.g.v. trauma. Al onze problemen komen voort uit onszelf, ze komen voort uit GEBREK AAN ACCEPTATIE van wat er is, WHAT IFS i.p.v. WHAT IS. Zelfsabotage en jezelf slachtofferen zijn het gevolg van de WEIGERING om het trauma onder ogen te zien en dus het beste wat het ego kan verzinnen is veelal zelfverdoving. Dit was bij mij ook het geval, het is een hellend vlak richtjng totale krankzinnigheid en zelfverwoesting.

Hoe groter het trauma, hoe groter het ego. Vandaar dat de duivelse krachten zo inzetten op trauma-based mind control, je zet in feite de vecht-of-vluchtreactie waarin het trauma is ontstaan voort door jezelf en anderen voortdurend te schaden en geeft daarmee je eigen macht en kracht uit handen aan de toebrenger van het trauma, lang nadat het trauma is toegebracht. Dit irrationele egomechanisme is zo sterk dat je met geen mogelijkheid hiervan af te brengen bent. Gisteren nog klaagde Godsgeschenk dat ze mensen maar niet kan bereiken. Uit haar frustratie hierover blijkt een gebrek aan ACCEPTATIE.

Dit gaat net zo veel over ons als over de 'schapen'! Wat we moeten accepteren, zowel bij onszelf als bij anderen, is dat pas als we de absolute bodem bereiken en wanhoop de plaats heeft ingenomen van hoop er enige bereidheid ontstaat voor verandering en groei. Pas als het ego kapituleert en zich overgeeft aan iets groters dan zichzelf en ONVOORWAARDELIJK bereid is hulp te accepteren, dan pas is er ruimte voor geestelijke groei. En voor hoop.

En dan nog is er geen enkele garantie dat deze kans ook daadwerkelijk wordt benut. Ik accepteer dat ik goede mensen ga verliezen aan deze 'vaccins'. Ik ben bezig zo groot mogelijk Ivermectine in te slaan, niet in de hoop dat ik mensen kan 'redden', maar vanuit de ACCEPTATIE dat het ENIGE moment dat een mogelijke opening is het moment zal zijn wanneer ik ze opzoek in het ziekenhuis en ze de dood al in de ogen kijken. Ik zal een potje Ivermectine in mijn jaszak meenemen en ze vertellen dat ik in het bezit ben van het medicijn dat dit had kunnen voorkomen en dat door de autoriteiten is onderdrukt om die vreselijke 'vaccins' versneld op de markt te brengen. Als ze niets meer te verliezen hebben en mijn potje aannemen, accepteer ik dat het mogelijk te laat is, dat de gentherapie al te ver heen is en al verwoestend om zich heen heeft geslagen in de organen en vaten (lost forever). Maar ook accepteer ik dat mensen zo levensmoe zijn en zo weinig eigenwaarde hebben dat ze TOT HET ALLERLAATST meegaan in het narratief en het potje afslaan. Ik zal dan afscheid van ze nemen en ze in liefde laten gaan, het is hun zelfgekozen pad en ik heb daar niets over te zeggen.

Wat ik niet langer meer accepteer is dat ik me hierdoor laat frustreren, het is wat het is, dit is nu eenmaal de huidige, zeer trieste staat van de mensheid. Ik moet eerst accepteren en pas daarna er iets van vinden. Wij zijn morele wezens en we mogen, sterker nog: MOETEN, ook kunnen oordelen, anders worden we net zulke nihilisten als de 'schapen'. Waar het echter fout gaat is als ons ego de volgorde omdraait en hier eerst iets van vindt, want dit zit elke vorm van acceptatie in de weg. Het ego wil nl. altijd mensen en situaties naar zijn hand zetten, het is wanhopig vasthouden aan controle uit zelfbehoud. Zie je dat dit net zo goed gaat over ONS als over 'hen'? All our troubles are of our own making. Er zijn alleen maar situaties, WIJ kiezen ervoor om deze te maken tot een probleem of niet. Dus eerst objectieve acceptatie en pas daarna subjectieve interpretatie.

Verander de wereld, begin bij jezelf. Acceptatie is het meest bevrijdende wat er is, omdat het neutraal is en er dus geen subjectief ego mee gemoeid is. Hanteer geen wat als-scenario's, dat is niet productief, want dan is de wens de vader van de gedachte. Als het allemaal wanhopig lijkt komt dit omdat je nog niet hebt losgelaten, nog niet hebt geaccepteerd wat er is. Pas als je loslaat ontstaat er hoop.

En nee, ik propageer niet ineens passiviteit en ook geen pacifisme. Wij zijn STRIJDERS en we moeten NOOIT opgeven! Maar de strijd moet allereerst binnen onszelf gevoerd worden. We moeten afrekenen met ons eigen beschadigde en verwonde zelfbewustzijn (mijn definitie van 'ego') en ons weer verbinden met de HEELHEID waarin we geboren zijn, onze LEVENSKRACHT.

Ik accepteer maar moeilijk mensen boven mij van vlees en bloed, maar er is 1 baas die ik wel moet accepteren omdat Hij mij het geschenk van het leven heeft gegeven. De depressieve en verslagen nihilisten die zo weinig om zichzelf geven hebben toegestaan dat hun ego hen zo krankzinnig heeft gemaakt dat ze zich tot vrijwillige offers hebben gemaakt van Moloch en hun Schepper afwijzen. Mijn strijd gebeurt vanuit mijn Hogere Zelf. Alleen een spirituele wedergeboorte, een terugkeer naar de heelheid van waaruit ik ben ontstaan, kan mij de innerlijke kracht verschaffen die hiervoor nodig is. Denk je niet dat Trump en de white hats ook dergelijke groeiprocessen hebben doorgemaakt als onderdeel van hun training? DIT is de Armor of God!

Er is geen tijd meer om wrokken te koesteren, bijv,. naar kerkelijke instanties. Elke dag dat je dat doet is er 1 die je weerhoudt van de groei die je werkelijk kan en moet doormaken. Alleen het in kaart brengen en onder ogen zien van onze negatieve gewoontes en gedragingen, wrokken en angsten kan ons bevrijden en ons in onze kracht doen staan. En waarom? Omdat ze draaien om ACCEPTATE VAN WAT IS, daarom. Die acceptatie begint eerst en vooral binnen jezelf. Om de nieuwe realiteit straks gestalte te helpen geven moeten we eerst de oude, op trauma gebaseerde realiteit accepteren, analyseren en loslaten. Dit is The Great Awakening die nodig is om je verstand niet te verliezen in de spirituele eindstrijd waarin we ons bevinden!

Mike
Geweldige post. Ik kom er ook nog in voor. Ja, ik heb nog wat te leren, maar dat is niets om me voor te schamen. Ik probeer te leren en ook al gaat het met vallen en opstaan.
Ja, ik kan moeilijk accepteren, dit omdat ik moeilijk kan loslaten.
Ik heb al een keer moeten accepteren en loslaten. Nl. mijn moeder. Toch heb ik daar dan nog niet van geleerd. Zij heeft op mijn opmerking om eindelijk los te laten, ook losgelaten en is toen in mijn armen gestorven. Ik moet echter nog verder leren dat eveneens mijn vader en mijn vriend een vrije wil hebben. Ik hoop nog steeds op een ontknoping en daarmee voorkoming van schade. Dus nog geen acceptatie. Als echter het groeiproces zal doorgaan, waar ik van uitga, zal ik ook daarin doorgroeien. Ik zal volwassen worden omdat me niets anders overblijft.

Dorothé
 
Je hebt altijd een keuze en in deze eindstrijd is het kiezen tussen Acceptatie of Frustratie. Ik accepteer dat ik op het werk af en toe zo’n lapje voor m’n gezicht moet doen. Ik weet beter maar anders geen baan en dus frustratie. Ik accepteer dat ik de niet wakkeren niet meer wakker kan maken. Met mijn houding in de supermarkt zonder kapje hoop ik een lichtpunt te zijn voor anderen. Je hebt meer invloed dan je denkt. Over het accepteren van een situatie in de strafkampen van Auschwitz’ is een mooi boek geschreven, de titel ben ik even kwijt maar ik kom er op terug.
 
Bedoel je De keuze van Edith Eva Seger?

Mijn man wil het vaccin wel nemen. Ik leef daardoor in angst en hoop door de informatie te delen dat hij van gedachten verandert. In gesprek met hem realiseer ik me echter dat ik diegene ben die frustratie en angst heeft. Hij doet omgekeerd geen enkele poging om mij te overtuigen om het wel te nemen en heeft daadwerkelijk respect voor mijn keuze. Wie heeft er dan nog wat te leren? Mijn man is een goede spiegel. Volledige acceptatie is een moeilijke les.
 
Waar het echter fout gaat is als ons ego de volgorde omdraait en hier eerst iets van vindt, want dit zit elke vorm van acceptatie in de weg. Het ego wil nl. altijd mensen en situaties naar zijn hand zetten, het is wanhopig vasthouden aan controle uit zelfbehoud
Dit is precies waar ik last van heb. HOE kan ik deze situatie accepteren?
 
Je hebt altijd een keuze en in deze eindstrijd is het kiezen tussen Acceptatie of Frustratie. Ik accepteer dat ik op het werk af en toe zo’n lapje voor m’n gezicht moet doen. Ik weet beter maar anders geen baan en dus frustratie. Ik accepteer dat ik de niet wakkeren niet meer wakker kan maken. Met mijn houding in de supermarkt zonder kapje hoop ik een lichtpunt te zijn voor anderen. Je hebt meer invloed dan je denkt. Over het accepteren van een situatie in de strafkampen van Auschwitz’ is een mooi boek geschreven, de titel ben ik even kwijt maar ik kom er op terug.
Bedoel je het boek van Etty Hillesum?
 
Bedankt Shantilove, Sandra, voor je mooie post hierboven. Ik ervaar veel overlap met wat jij deelt, soms bijna alsof ik mezelf teruglees ;) En bedankt Mike, voor je uitgebreide reactie hierop.

Mijn ouders zijn dominee (PKN) en GL-stemmers, vegetarisch en zeer belezen. Ik heb nooit helemaal kunnen gedijen in deze sfeer, al was ik zelf ook links en vega. Ik ontdek nu hoe beklemmend (onbedoeld!) dit eigenlijk was/is en snap nu goed waarom mijn zelfontwikkeling me steeds verder van deze wereld afdreef. Het is verleidelijk om er nu op af te geven óf ze te willen redden, maar ik oefen mezelf in het respecteren van hun pad, hun keuzes. Ik wil ten diepste ervaren wat respect is voor de ander. Een leerzame levensles waarvoor ik dankbaar ben en die ook moeilijk is.

Ik hoorde ook bij Dotcom Radio Henks afkeer van de kerk. Ik herken dat. Ik hoefde als kind bijna nooit naar de kerk en weet weinig van de Bijbel, maar ik ben er altijd wat allergisch voor gebleven. In de afgelopen jaren heb ik wel een hogere macht boven mij leren kennen, waarvan ik bijzondere leiding heb mogen ontvangen. Voor mij was dat altijd iets van 'het universum'. Sinds kort verdiep ik me in het werk van Rudolf Steiner, wat momenteel zeer actueel is. Veel van zijn voorspellingen van honderd jaar geleden komen nu uit. En via Steiner kom ik nu alsnog uit bij het christendom en de Bijbel. Vanuit deze ingang voel ik wel aansluiting. Ik ben nu ook begonnen in de Bijbel te lezen, elke dag een paar bladzijden. Ik wil maar zeggen: vanuit een andere invalshoek kan iets wat je eerst hekelde ineens toch raken.

En Dorothé, kun je accepteren dat je (nog) niet kan accepteren? Kun je de weerstand die je ervaart verwelkomen? Je 'nee' doorvoelen? Wat ligt daar in de weg? Of: wat ligt daar op je pad? Misschien zijn er dingen die je aandacht vragen, alvorens tot acceptatie te (kunnen) komen.
 
En Dorothé, kun je accepteren dat je (nog) niet kan accepteren? Kun je de weerstand die je ervaart verwelkomen? Je 'nee' doorvoelen? Wat ligt daar in de weg? Of: wat ligt daar op je pad? Misschien zijn er dingen die je aandacht vragen, alvorens tot acceptatie te (kunnen) komen.
Ik ben bang dat het ego is en egoïsme. Natuurlijk niet alleen, de grootste factor is liefde voor mijn vader en ook voor mijn vriend. Maar gelijk willen krijgen speelt ook mee en ik krijg natuurlijk ook die liefde terug van mijn vader en dankzij mijn vriend ben ik niet alleen. De angst dit te gaan missen speelt een grote rol.

Dorothé
 
  • Leuk
Waarderingen: Wida

Forum statistieken

Onderwerpen
4.476
Berichten
504.005
Leden
8.636
Nieuwste lid
Jerosteo
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan