Ademhaling

http://www.dailymail.co.uk/health/a...eat-chronic-fatigue-learning-hold-breath.html
Quote:
How to beat chronic fatigue... by learning to hold your breath


Quote:
In the early stages, you need intensive hands-on help of this kind, first to give you the will to keep going, and to explain all the ghastly side-effects. You feel as if you’re developing flu; you feel feverish, depressed; you get headaches, nausea, violent mood swings and once I found a blister on the roof of my mouth that vanished as mysteriously as it had arrived.


Quote:
Well, three months on and I feel a different man. I’m calmer, I need less sleep (and never have trouble sleeping as I used to), my energy levels are almost back to normal, I’ve lost half a stone and I’m no longer prey to the coughs, colds and sneezes I used to get all the time.


 
Hoi Lievergezond,

Dat is een goed bericht, ik hoop dat ik ook die kant op ga.

Ik ben nu ook 3 maanden bezig en doe trouw mijn oefeningen.

Eerst ging het beter met me, maar omdat mijn cp en co2 goed omhoog gaan, moet mijn lichaam veel werk doen om alles te verwerken en daardoor voel je je soms met een hogere cp slechter. Gisteren veel pijn in mijn kaak waar ik veel wortelkanaal behandelingen heb gehad, maar nu is dat weer weg. Soms weer rooie kringen onder mijn ogen en wallen, erg moe en verdrietig door geestelijke reiniging, maar dat zal allemaal over gaan. Ik ben benieuwd hoe het over een paar maanden met mij is.

Een maand geleden had ik nog erge hooikoorts, ik krabde mijn ogen eruit van de jeuk, mijn moeder heeft nog steeds erge hooikoorts, maar ik heb nergens last meer van.

Mijn ochtend cp meteen na het wakker worden was vanochtend 56 !!! Dat heb ik nog nooit gehad. Eerst ging ik 's avonds om mijn hoofdpijn weg te krijgen uren lang verminderd ademen, waardoor mijn hoofdpijn weer wegging, maar daar ga ik gewoon mee door, waardoor mijn co2 gehalte lekker snel omhoog gaat en door de jin shin jiutsu die ik van mijn coach heb geleerd, kan ik de reinigings reacties goed aan.

 
Dank je wel voor je bijpraatje Mayke.

Hou ons op de hoogte als je wilt van je ontwikkelingen.

Ga zo door.

Je komt van zover: logisch dat je zoveel reinigingsreacties hebt en dat je tijd nodig hebt om te herprogrammeren om het maar zo te zeggen.

Hoeveel tijd van je dag ben je nu kwijt aan de oefeningen als ik vragen mag?

Vind je het lastig om te doen of?

Moet je die oefeningen je hele leven blijven doen om gezond te blijven/ niet terug te vallen?

 
hoi Lievergezond,

Als je co2 en cp op een gegeven moment hoog zijn; bijvoorbeeld constant een cp van 50, dan ga je door je hoge co2 gehalte automatisch minder ademen en blijft je co2 gehalte vanzelf hoog. Je hoeft dan geen oefeningen meer te doen. Wel af en toe je cp checken, als hij omlaag gaat, moet je weer oefeningen doen. Maar tegen die tijd ben je zeer bewust van je ademhaling, bijvoorbeeld ook tijdens het praten met je neus inademen en niet met je mond. (volgens mijn coach dus, die zelf deze ervaring heeft en heel veel kennis heeft). Mijn coach heeft steeds tijdens het praten een pauze vanwege het door de neus inademen, maar daar is ze zich niet meer van bewust, dat gaat bij haar vanzelf.

's Morgens na het wakker worden en 's avonds voor het slapen een kwartier, voor de lunch en avondeten 8 minuten voor mijn mp setjes (+1 +2 +3 seconden bij je cp doen). En dan nog 's avonds tijdens het tv kijken, het tv kijken moet ik nog steeds doen, omdat ik nog niet zo lang kan lezen, ook niet op de laptop, maar het gaat steeds beter.

Ik kon van het weekend al langer buiten zitten en praten met mijn man, wel een paar uur. Hiervoor kon ik dat niet, dan moest ik tot zijn spijt naar binnen tv kijken, wat met mijn hersenen nog het beste vol te houden is, behalve in bed liggen.

Ik slaap 's middags dieper, langer en droom erbij. Dat komt volgens mijn coach ook door reinigingen.

2 nachten geleden weer veel plak uit mijn darmen verloren, lange tak- achtige, plastik- achtige slierten.

veel succes

 
Dus in totaal ben je ongeveer 45 minuten per dag bezig met de oefeningen plus de tijd dat je tv kijkt. Hoelang oefen je gemiddeld nog voor de tv dan?

Een MCP van 56 8) gaat lekker met jou zeg!

 
Hoi Lievergezond,

Volgens het artikel heeft die man coaching gekregen van Christopher Drake, van hem heeft mijn coach jarenlang de opleiding gekregen om zelf coach te worden!

Die man zegt dat hij een cp van 60 heeft en een mp van 2 minuten, dat is wel heel extreem zeg. Na 3 maanden (!). Ik ben ook bijna 3 maanden bezig, maar ben er nog lang niet. Misschien omdat ik al 30 jaar ziek ben en die man nog maar net ziek was.

 
Hoi Janse,

Mijn cp's fluctueren nog...

Vanmorgen was mijn cp weer terug naar 32 en na mijn oefening was mijn cp 42. Waarschijnlijk omdat ik gisteravond weer erge hoofdpijn had, omdat ik de dosis van de samento verhoogd had van 6 druppels naar 8... Ik kan gewoon echt niet tegen enig middel tegen de lyme, behalve de butyeko die me juist van de hoofdpijn enz. afhelpt.

Mijn vriendin had erge migraine en heeft door de buteyko ook geen migraine meer en meer energie. Ze is 3 weken geleden begonnnen.

 
hoi Mayk, het gaat toch niet om de prestaties, maar om de weg ernaartoe, waar je ook vandaan komt maakt niet uit.

Uiteraard zal Christopher Drake zijn op het oog (en niet verder dan dat, want zover komen krantenartikelen meestal niet) meest spectaculaire patient naar voren geschoven hebben als visitekaartje voor het slagen van zijn therapie voor die krant.

 
Janse,

Voor de tv nog wel gemiddeld anderhalf uur.

En net nog mijn wandeloefening gedaan; 20 minuten 1 neusgat dichthouden en verminderd ademen, maar dat lukt me nog niet, ik moet het opbouwen. Ik houd 1 neusgat dicht en adem verminderd en dan mijn andere neusgat en als ik teveel ademhonger krijg, adem ik even normaal en dan weer van voren af aan. Deze oefening doe ik niet elke dag, maar een paar keer per week.

Indien niet deze oefening, dan elke dag een stappenoefening; met je neus dicht geknepen zoveel mogelijk stappen doen, adem herpakken, neus weer dicht en meer stappen doen tot je niet meer kan.

 
Lievergezond,

Ik heb met mijn coach geskypet en zij heeft na 5 jaar buteyko een cp van 60 en een mp van 2 minuut 20!. Maar zij was natuurlijk ook al 30 jaar ziek en moest van ver komen. Daarom is het ook belangrijk om al met buteyko te beginnen als je nog niet heel erg ziek bent, dan is de weg naar gezondheid veel korter.

De man van het artikel die dit al na 3 maanden oefenen heeft kunnen bereiken was nog maar heel kort ziek en volgens mijn coach moet dat idd kunnen als je dan een al een heel goede gezondheid hebt bereikt.

 
jansen jij doet ook buteyko toch? ik ben er ook sinds een paar weken mee bezig.

heb jij al reinigingsreacties gehad?

ik had er vorig weekend ook wat, het leek net alsof mijn oog weer was zoals het gebeurd was in november. later las ik in het boek over leef gezond adem rustig dat er inderdaad gingen waar je last van had weer korte tijd terug kunnen komen.

dit weekend had ik best veel last van mijn gewrichten dat had ik vroeger ook.

 
Bedankt voor de link Debsy, daar wordt 1 en ander nog eens duidelijk uitgelegd. En in het Nederlands!

Ook wordt nog eens duidelijk uitgelegd dat voor een goede vetverbranding een goede ademhaling cruciaal is.

 
Mijn vriendin L doet sinds 3 weken ook buteyko. Ze heeft geen obstipatie meer, geen maagklachten en geen hoofdpijn meer. Hoofdpijn had ze net als mij ook bijna elke dag. Ze heeft meer energie. Ze heeft ook een geestelijke reinigingsreactie gehad, maar dat begreep ze niet op dat moment dat ze heel veel moest huilen. Ik hoop dat het ook beter zal gaan met haar reuma.

Ik had deze week weer plaque en slijm uit mijn darmen.

Ik ben net uit eten geweest. ( ik ben op vakantie). Ik kan door bekkeninstabiliteit al 22 jaar niet lang zitten, ik lig al 22 jaar. dan krijg ik na anderhalf uur ondraaglijke pijn. Zondag ben ik ook uit eten geweest. Toen geen pijn gekregen. Nu ben ik 3 en half uur op de been geweest en langer dan 2 en half uur gezeten. Geen pijn gekregen en daarna nog leuk in een plaatsje waar ik ben gewandeld. Dat kon ik absoluut niet voordat ik buteyko deed. Ik ga er in mijn vakantie gewoon mee door!

Buteyko is echt geweldig! Van verhoogd co2 gaan je spieren ontspannen en ontstekingen verdwijnen, mijn coach had al het vertrouwen dat het ook beter met mijn bekken zou gaan na verloop van tijd.

 

Quote:
Buteyko's Yoga

Uploaded on Jan 21, 2012

Is Buteyko compatible with Yoga or is it yoga? This video explains how the two ideas are surprisingly related.


Quote:
"Breath control is the centre, the heart of yoga"

(uitspraak Christopher Drake aan het einde van het filmpje)

Volgens een uitspraak van Martha Roe in dit filmpje is de basis voor goede yoga zelfs een zeer lange controlpause, anders zou de exercitie volgens haar nagenoeg zinloos zijn.

Meditatie: zelfde verhaal:

De verfijnde oppervlakkige ademhaling lijkt een goede voorwaarde voor het bereiken van een meditatieve staat.

 
Nog 2 dingen uit deze webinar van Christopher Drake: : bij baby's schijn je rustig 2 minuten mond en neus dicht te kunnen doen zonder protest.

Volgende ding: Buteyko zou gezegd hebben dat je bij een gemiddelde controlpause (een pause van ademinhouden zonder dat je nog net geen aandrang voelt om te ademen) van 15 seconden als maatschappij in elkaar stort. Dat is precies mijn huidige gemiddelde controlpause:)

 
Quote:
bij baby's schijn je rustig 2 minuten mond en neus dicht te kunnen doen zonder protest.


Haha, moet niet gekker worden. Ik zou het niet gaan testen in elk geval! 8O

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.470
Berichten
499.611
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan