Lieve mensen,
Ik volg al geruime tijd dit forum en lees alleen maar interessante dingen/onderwerpen.
Wil nu graag reageren op het 'yoghurt' verhaal. Ik zal me zelf op een ander moment even voorstellen.
Maar ik wil nu even vertellen hoe wij yoghurt maken:
Heel belangrijk: werk met schone attributen, spoel bijvoorbeeld de pot/fles met gekookt water na.
Verwarm rauwe, biologische melk tot ca. 40 graden. Dan blijven alle goede voedingsstoffen behouden.
Doe er dan 1 a 2 eetlepels biologische, yoghurt bij. Verkrijgbaar in de natuurwinkel en als je de yoghurt van Demeter kiest zit je goed.
Roer het goed door of keer de pot een paar keer om en om. Zet de pot nu weg in bijvoorbeeld een plaid. Wij zetten de pot weg in een koelbox. Want een koelbox kan spullen koud houden maar ook warm. Zet de yoghurt 24 uur warm weg. Daarna zet je de pot in de koelkast want daar verdikt de yoghurt. Dit is heel belangrijk want de yoghurt moet afkoelen. Als de yoghurt afgekoeld is is het voor consumptie geschikt. Jammie.
Je kunt er van alles in doen: cranberry of vlierbessensap, rauw ei, knoflook, crème fraiche, boter, kruiden, H2O2, sole, honing.
Je kunt het zo zuur of zoet maken als je wilt.
Eet smakelijk. Vragen zijn natuurlijk altijd welkom.
Lieve groet.
Ik volg al geruime tijd dit forum en lees alleen maar interessante dingen/onderwerpen.
Wil nu graag reageren op het 'yoghurt' verhaal. Ik zal me zelf op een ander moment even voorstellen.
Maar ik wil nu even vertellen hoe wij yoghurt maken:
Heel belangrijk: werk met schone attributen, spoel bijvoorbeeld de pot/fles met gekookt water na.
Verwarm rauwe, biologische melk tot ca. 40 graden. Dan blijven alle goede voedingsstoffen behouden.
Doe er dan 1 a 2 eetlepels biologische, yoghurt bij. Verkrijgbaar in de natuurwinkel en als je de yoghurt van Demeter kiest zit je goed.
Roer het goed door of keer de pot een paar keer om en om. Zet de pot nu weg in bijvoorbeeld een plaid. Wij zetten de pot weg in een koelbox. Want een koelbox kan spullen koud houden maar ook warm. Zet de yoghurt 24 uur warm weg. Daarna zet je de pot in de koelkast want daar verdikt de yoghurt. Dit is heel belangrijk want de yoghurt moet afkoelen. Als de yoghurt afgekoeld is is het voor consumptie geschikt. Jammie.
Je kunt er van alles in doen: cranberry of vlierbessensap, rauw ei, knoflook, crème fraiche, boter, kruiden, H2O2, sole, honing.
Je kunt het zo zuur of zoet maken als je wilt.
Eet smakelijk. Vragen zijn natuurlijk altijd welkom.
Lieve groet.