Op zaterdag 11 februari organiseert
Succesboeken.nl, samen met de Nederlandse afdeling van de Weston A. Price Foundation, een middag om pers en publiek te informeren over het belangrijke onderzoek van Weston Price.
Weston Price was een Amerikaanse tandarts die in de jaren 1930 wetenschappelijk onderzoek verrichtte naar 14 natuurvolkeren over de hele wereld. Hij legde zijn reisverslagen en onderzoeksresultaten vast in een boek genaamd
Nutrition and Physical Degeneration, dat in 1939 voor het eerst verscheen en tot op de dag van vandaag wordt gepubliceerd.
Onder de titel
Voeding en fysieke degeneratie hebben
Succesboeken.nl en de Nederlandse afdeling van de Weston A. Price Foundation een Nederlandse vertaling van dit tijdloze boek mogelijk gemaakt. Dit is hiermee de
eerste en enige buitenlandse vertaling van het werk van Price sinds de oorspronkelijke publicatie van het boek in 1939! Op de Weston Price-dag van 11 februari a.s. wordt dit boek officieel gepresenteerd.
Is een boek uit 1939 niet achterhaald? Nee, want Price ontdekte dat als deze natuurvolkeren moderne, bewerkte voedsel gingen eten zij razendsnel dezelfde ziekten ontwikkelden als de moderne mens. Dit bracht zelfs het voortbestaan van complete volkeren en culturen in gevaar! Geïsoleerde volkeren die hun traditionele voedingspatroon aanhielden, waren echter een toonbeeld van gezondheid.
Dankzij Price weten we wat volmaakte gezondheid is bij de mens en hoe we deze kunnen bereiken. Enkele opzienbarende conclusies die Price trok naar aanleiding van zijn onderzoek:
• Hoewel de voeding van deze 14 natuurvolkeren zeer uiteenliep, bleek de voeding van deze natuurvolkeren zonder uitzondering minimaal 10 keer zoveel vet te bevatten als de voeding van de gemiddelde Amerikaan van zijn tijd. Dit vet was zonder uitzondering dierlijk vet.
• De verteringsketen verloopt als volgt: vetten-mineralen-vitamines. Vetten maken de opname van mineralen mogelijk en mineralen maken de opname van vitamines mogelijk; het zijn allemaal sleutels in een contactslot. De mineralen krijgt de mens hoofdzakelijk binnen in de vorm van zouten. Verzadigd vet en zout staan daarmee aan de basis van de voedselvertering, willen we de gezondheidsvoordelen kunnen genieten van een optimale vitamineopname.
• Price identificeerde drie dierlijke superfoods: rauwe melk, orgaanvlees en vis.
Dit is voeding die in onze cultuur teruggaat naar grootmoeder. Net als de natuurvolkeren die Weston Price onderzocht zette ook zij een eeuwenoude traditie voort, die van generatie op generatie werd overgedragen. Dankzij de Nederlandse publicatie van
Voeding en fysieke degeneratie kunnen we leren hoe belangrijk volledige en volwaardige voeding werkelijk is voor onze lichamelijke en geestelijke gezondheid.
De Weston Price-dag vindt plaats in
Van der Valk-hotel De Biltsche Hoek, De Holle Bilt 1, De Bilt (tussen Utrecht en Zeist). De dag duurt van 12.00 u tot 18.00 u. Het werk van Price zal door boeiende sprekers vanuit verschillende invalshoeken belicht worden. De toegang is geheel gratis. U dient zich echter wel eerst aan te melden via
http://www.succesboeken.nl/pagina/event.html, want vol is vol.