wat is uw verhaal over het ziekenhuis?

ze hebben het idee dat ze heel wat bereikt hebben (het is niet zo dat ik nou wil zeggen dat dat niet zo zou zijn)maar beter zijn ze ieder geval niet geworden.

zijn er hier op het forum mensen die zich genezen hebben van reuma?

ik kan nou niet een topic vinden die duidelijk zo eindigt.

 
Reuma is een auto immuun ziekte dus ik denk dat je niet persé op 'reuma' hoeft te zoeken, maar op het herstellen van een auto immuun ziekte.

 
Ik herinner mij dat Mike vertelde dat gelatine een goede is bij reumatische klachten.

 
Auto immuunziekte is heel breed en ik vroeg het me af wat reuma betreft, + dat hier auto immuunziekten hier niet echt erkend worden zoals ze regulier voorgelegd worden is er ook geen topic over.

Ik heb het zelf niet maar ken wel wat mensen ermee.

 
Wat bedoel je precies met dat auto immuunziekten hier niet echt erkend worden?

 
Voor mijzelf zijn alle auto-immuunziekten hetzelfde, alleen met andere symptomen. M.a.w. de oorzaken liggen naast elkaar en ieder mens heeft een andere gezondheid.

In de kern komt het neer op:

- Hormoonbalans herstellen

- Tekort aan mineralen verbeteren

- De darmflora op peil krijgen

En natuurlijk zoveel mogelijk ontgiften. Maar dat gaat met bovenstaande vanzelf.

 
En het allerbelangrijkste; de lekke darm helen.

Plus de mede door de lekke darm veroorzaakte vitamine tekorten aanvullen.

 
Quote:
Wat bedoel je precies met dat auto immuunziekten hier niet echt erkend worden?


Ja het zal waarschijnlijk ook hier wel heel individueel verschillen hoe er over gedacht word.

Maar ik bedoel, dat wat ik onder andere gelezen heb is dat het lichaam niet zichzelf aanvalt maar iets dat in het betreffende orgaan zit wil opruimen.

waar dus door reguliere overheen gekeken zou worden. (Of verzwegen)

Edit:
Quote:
En het allerbelangrijkste; de lekke darm helen.


Denk je dat reuma per definitie gepaard gaat met lekkende darm?

 
http://www.parool.nl/parool/nl/3276...t-het-bittere-einde-want-vechten-zul-je.dhtml

Ziekenhuismachines die beginnen te draaien nadat een kankerdiagnose is gesteld:

Recent heeft artsenfederatie KNMG het rapport 'Niet alles wat kan, hoeft' uitgebracht, over passende zorg in de laatste levensfase. Daarin wordt ook geconstateerd dat 'niet opgeven' de basishouding is in onze samenleving. 'Acceptatie van en overgave aan ziekte en het naderende einde is niet gewoon, doorvechten wel. Familie, kennissen en collega's moedigen patiënten aan om strijdbaar te zijn en laatste strohalmen te grijpen. Dit zien we terug in de neiging van dokters en patiënten om vooral iets te blijven 'doen'.'

Artsen en patiënten raken aldus onderling verstrikt in een 'coalitie van hoop', met weinig of geen oog meer voor de levenswaardigheid van de laatste weken of maanden.

Daarbij speelt een vrij verbijsterende lijst factoren een rol. Een paar punten uit het rapport:

* 'Opgeven is geen optie' is de dominante cultuur. Wie niet 'vecht' moet het zelf maar weten.

* De meeste mensen verdringen gedachten en mijden gesprekken over hun levenseinde en zijn dus onvoorbereid wanneer zich iets aandient.

* Ziekenhuizen krijgen betaald per verrichting; het staken van de behandeling kost geld.

* Als behandelingen te weinig worden uitgevoerd, kan een ziekenhuis de vergunning verliezen om ze uit te voeren.

* Ziekenhuizen worden afgerekend op sterftecijfers, aldaar overlijden dient te worden voorkomen.

* Supergespecialiseerde artsen kijken naar één aspect van de patiënt, er is weinig aandacht voor het bredere welzijn.

* Er is in protocollen en richtlijnen geen oog voor kwaliteit van leven en sterven; het 'doen' staat voorop.

* Artsen willen wetenschappelijk onderzoek doen, deelname van de patiënt daaraan levert vaak geld op.

* Nieuwe medische technieken 'moeten' gebruikt worden.

* Langer doorgaan met behandelen is voor medici een manier om lastige gesprekken en beslissingen te ontwijken.

* De autonomie van de (half-geïnformeerde) patiënt is beperkt. En bij ouderen speelt: 'De dokter moet het maar zeggen, die heeft er voor gestudeerd.'

 
Absurditeit in het ziekenhuis: https://dl.dropboxusercontent.com/u/14596607/movies/absurditeit-in-ziekenhuis.mp4
 
Schitterend en zeer illustratief. Voor mij laat het goed zien hoe een mens met een probleem stuit op een wereld waarin men angstvallig binnen de bekende kaders blijft. In wezen zit daar ook maar angst achter.
 
Ik heb sinds een paar maanden reuma en vind het verschrikkelijk dat ik Methotrexaat moet innemen! Heb sinds gisteren deze site ontdekt en ben al uren aan het lezen!

Ik vroeg me af hoe je bovenstaande punten realiseert? Dus hormoonbalans herstellen etc.
Heb volgende week een afspraak bij de huisarts. Wil graag een uitgebreid bloedonderzoek: vitaminen en mineralen, maar ook hormonen. Daarnaast wil ik weten of ik last heb van een lekkende darm. En verder ook nog mijn bijnieren controleren.
Vraag me af of dit allemaal wel mogelijk is en of een huisarts hier aan mee zal werken. Maar heb er toch zeker recht op!
 
Ik weet nog niet hoe je op een reactie van iemand kunt reageren (dacht dat ik dat had gedaan namelijk).
Met bovenstaande punten bedoelde ik:
- hormoonbalans herstellen
- darmflora op peil houden
- lekkende darm helen
- ontgiften

Dit schreef Anoniem in 1 van zijn/haar reacties.



 
methotrexaat:

Wat zijn mogelijke bijwerkingen?

Methotrexaat werkt bij veel aandoeningen goed. Een nadeel van het sterke effect is dat het ook bijwerkingen geeft. Niet iedereen is even gevoelig voor deze bijwerkingen. Ook maakt het uit hoeveel methotrexaat u gebruikt.

Veel bijwerkingen ontstaan doordat methotrexaat de aanmaak van foliumzuur verhindert. Lichaamscellen hebben foliumzuur nodig om zich te kunnen vermenigvuldigen en zo te groeien. De bijwerkingen ontstaan door het tekort aan foliumzuur in de gezonde cellen. Dat is vooral het geval op plaatsen waar de cellen zich van nature snel delen. Dit zijn de slijmvliezen van de mond, maag en darmen, de huid, het haar en het bloed.

Daarom schrijft de arts behalve methotrexaat ook foliumzuur of folinezuur voor op de dagen dat u methotrexaat niet gebruikt. U heeft dan minder kans op bijwerkingen.

De belangrijkste bijwerkingen zijn de volgende.

Regelmatig

Binnen een paar uur na toediening: misselijkheid, braken en diarree. Gebruikt u de tabletten en heeft u binnen twee uur na inname gebraakt, raadpleeg dan uw arts. Hij kan u vertellen of u alsnog nieuwe tabletten moet nemen en wanneer u de volgende dosis moet nemen.

Soms

Binnen enkele dagen: pijnlijke tong, mond of keel, aften, maagpijn en zuurbranden. Deze bijwerkingen ontstaan door ontsteking van de slijmvliezen van mond, keel, slokdarm, maag en darmen. U kunt dit zien aan een vuurrode kleur van de slijmvliezen. Eten en drinken kunnen hierdoor pijnlijk zijn. In veel gevallen helpt het om op ijsblokjes te zuigen. Verzorg uw gebit extra goed door een aantal maal per dag te poetsen met een zachte tandenborstel. Ook kunt u spoelen met een desinfecterende mondspoeling. Om maagpijn en brandend maagzuur te bestrijden, kan de arts een maagbeschermend middel voorschrijven. Heeft u (aanleg voor) een maagzweer of heeft u een darmontsteking? Dan zal de arts u vooraf en tijdens het gebruik controleren, zodat de maag- of darmklachten niet te zeer verergeren. Overigens wordt dit middel soms juist gebruikt door mensen met bepaalde darmontstekingen, zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.

Zelden

Hoofdpijn.
Na gebruik gedurende enige weken: bloedarmoede, een verhoogde kans op infecties en een verhoogde kans op bloedingen, zoals bloedneuzen. Deze bijwerkingen ontstaan doordat het lichaam minder rode en witte bloedcellen en minder bloedplaatjes aanmaakt. Tijdens de behandeling zal de arts daarom regelmatig het bloed controleren. Neem bij de volgende verschijnselen contact op met uw arts: onverklaarbare koorts of keelpijn, blaasjes in de mond en keel, bloedneuzen, onverklaarbare blauwe plekken en extreme vermoeidheid. Door het tekort aan witte bloedcellen bent u ook bevattelijker voor infecties door virussen, bacteriën of schimmels. Neem altijd contact op met uw arts bij infecties zoals verkoudheid, keelontsteking, griep, steenpuisten en andere huidinfecties.
Na gebruik gedurende meerdere maanden: kans op schade aan de lever of de nieren. Uw arts zal uw lever en nieren daarom zeer regelmatig controleren. Waarschuw uw arts bij ernstige misselijkheid, ernstige diarree met bloed, kortademigheid en bij gele verkleuring van de huid en het tandvlees (dit laatste wijst op een leverziekte). Bij een ernstige lever- of nieraandoening mag u geen methotrexaat gebruiken. Daarom zal uw arts al voordat u dit middel gaat gebruiken uw bloed op lever- of nieraandoeningen controleren.
Longaandoeningen. U kunt dit merken aan een droge kriebelhoest, kortademigheid of koorts. In sommige gevallen kan ernstige longontsteking ontstaan. Raadpleeg uw arts bij deze klachten.

Zeer zelden

Zwellingen van de lymfklieren. Mocht u een vergroting van de knobbels bemerken in uw nek, liezen of oksels, meld dit dan aan uw arts. De zwellingen kunnen afnemen als u stopt met de behandeling, soms is een behandeling tegen de zwellingen nodig.
Verhoogde gevoeligheid van een door zonlicht verbrande huid. Ga niet zonnebaden en gebruik bij fel zonlicht een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.
Allergie, dit merkt u aan huiduitslag, galbulten en jeuk. Vermoedt u dat u overgevoelig bent voor dit middel, raadpleeg dan uw arts. Geef aan de apotheek door dat u overgevoelig bent voor methotrexaat. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u het middel niet opnieuw krijgt. Een heel enkele keer is allergie ernstig. De huiduitslag gaat dan gepaard met blaren, koorts en ontstoken ogen. Waarschuw dan direct een arts.
Haaruitval, zodat kale plekken ontstaan. Dit herstelt zich meestal goed als u met de behandeling stopt.

Neem contact op met uw arts als u te veel last heeft van één van de bovengenoemde bijwerkingen. Misschien heeft u minder last van de bijwerkingen met een lagere dosis of als u ook foliumzuur of folinezuur slikt. Bij sommige mensen helpt het om injecties in plaats van tabletten te gebruiken.

Raadpleeg uw arts ook als u andere bijwerkingen ervaart waar u zich zorgen over maakt.

Let op
Dit middel is schadelijk voor het ongeboren kind. Vrouwen mogen niet zwanger worden als ze dit middel gebruiken. Ook mannen die dit middel gebruiken mogen hun partner niet zwanger maken.

Zowel mannen als vrouwen moeten daarom een goede anticonceptie gebruiken. Ga met de anticonceptie door tot drie maanden na afloop van de behandeling. Overleg hierover met uw arts.

Je moet natuurlijk helemaal niets, je bent vrij om medicijnen wel of niet te nemen.
Je kunt proberen zoveel mogelijk onderzoek bij je huisarts los te peuteren, zeker heb je daar recht op, ik hoop dat hij meewerkt. Ik zou niet verwachten dat het helemaal zonder slag of stoot verloopt.

Hormoonbalans begint bij gezonde voeding, stabiele suikerspiegel, geen anti-conceptie hormonen, voldoende slaap en ontspanning.
Darmen herstellen mbv voeding en probiotica/gefermenteerde voeding.
Ontgiften door vermijden gif-inname (waaronder medicijnen).

Wellicht is het handig om je eigen voorsteltopic te maken waarin je wat meer verteld over jezelf, klachten en voedingspatroon.
 
Uitspraak elders op het internet naar aanleiding van vragen van een dame die een baarmoederverwijdering heeft gepland: "je baarmoeder kan je missen".

WTF!!!

Blijkbaar is het gemeengoed om te denken dat we klakkeloos organen kunnen verwijderen en dat dit geen gevolg heeft. Functioneert het niet, is het ongezond, snijd het er dan maar uit.

Ik heb dit zelfs al gehoord over bijnieren waar tumoren in zaten.

Pfff .... ik snap er soms allemaal niets meer van. De wereld zie ik dan aan voor een doedelzak. Zo triest.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.473
Berichten
502.262
Leden
8.633
Nieuwste lid
Tarabya
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan