wat is uw verhaal over het ziekenhuis?

Wat is uw verhaal over het ziekenhuis?

Deel uw ervaring en draag bij aan betere zorg in de toekomst! Jaarlijks moeten duizenden mensen naar het ziekenhuis. Een kort of lang verblijf in een ziekenhuis maakt vaak veel indruk. Op patiënten én hun naasten. De site www.patientenwetenbeter.nl brengt die ervaringen in kaart. Schrijft u mee?

De onderzoekers van het Rathenau Instituut en het Levensverhalenlab van de Universiteit Twente willen deze waardevolle verhalen gebruiken om meer inzicht te krijgen in de manier waarop patiënten de verleende ziekenhuiszorg ervaren. Wat kunnen patiënten het ziekenhuis leren over goede zorg? De resultaten gebruiken we voor het opstellen van een manifest voor de politiek, en om workshops voor zorgverleners te ontwikkelen. Het Rathenau Instituut wil hiermee bijdragen aan het versterken van de autonomie van patiënten.

Wat maakte u mee in het ziekenhuis? Deel uw verhaal op: www.patientenwetenbeter.nl

Hartelijk dank,

Marjolijn Heerings

m.heerings@rathenau.nl

(onderzoeker Rathenau Instituut)

 
klinkt wellicht heel negatief hoor,maar ik ga spuien..........

snoer me de mond maar ;-)

zolang de medische wereld zo in elkaar steekt als nu met de manier waarop nu ons zorgsysteem in elkaar steekt, de financiele middelen die gebruikt worden en de industrie die de pilletjes en poedertjes maakt en aan prijst, met artsen en alleen oog voor de symptomen en niet voor de individu denk ik dat dit totaal geen zin heeft.............

wellicht zit ik ernaast hoor,maar waarom hier op dit forum en niet bij de ingang van het ziekenhuis of op de eerste hulp deze vraag neer leggen?

ik ben hier omdat ik geen vertrouwen heb in de kundigheid van de arts, het zal mij een worst zijn hoe ik gezien wordt als individu.

artsen met oogkleppen op en oordoppen in en de sluizen potdichtdicht, zo zie ik de medische wereld momenteel.

mensen worden dom gehouden en krijgen niet meer info dan wat de artsen denken dat ze moeten hebben zodat ze elk pilletje voor lief nemen, omdat de arts anders zegt dat je wel een dood kon gaan.

laat de willekeurige arts maar eens de alternatieve wereld in stappen en luisteren en kijken............... dat zou stap 1 zijn voor mij.

ik weet er zijn artsen die wel meer open staan,maar de meesten helpen je mee om dom en ziek te worden en jou behandelen als nummer.

autonomie van patienten?? hoezo elke patient is een nummer!

ik kan zo boos worden wanneer ik denk aan de jurist, maatschappelijk werker, de arts die alles op alles zetten en dan zelf iemand willen verplichten m.b.v. de wet om een medicatie tot zich te nemen, denk ik dat eerst menig arts aan de pil moet.

marjolijn ik denk dat jouw bedoeling goed is,maar bij mij ben je verkeerd.

wellicht lees ik de doelstelling niet goed ,maar ik heb geen gel in vandaag en de haren staan rechtomhoog, al bij de tweede zin.

mijn excuus alvast voor mijn rateliheid.

ratel

 
Marjolijn,

Je hebt wel het forum gekozen om je oproep te doen, hoor! We zijn hier allemaal zeer, zeer kritisch op het allopathische medische model. Lees dit sprookje bijv. maar eens. Bedenk ook dat het woord 'diagnose' betekent: twee (di) personen die het niet weten (agnose). Zowel de arts als de patient zijn dus onwetend!

Mike

 
Ziekenhuizen zijn de meest gevaarlijke plekken ter wereld! Het is op deze plekken waar de superbacterien ontstaan, zoals de MRSA-bacterie! Zorg dat je zo ver mogelijk van ziekenhuizen blijft!

Mike

 
@Marjolijn,

Om over na te denken: Waarom heet het ziekenhuis in plaats van beterhuis?

Maken ze je daar beter of juist zieker?

 
Wel een beetje aardig doen tegen Marjolijn. :idea:

Op hun site staan ook negatieve verhalen en hun team en ambassadeurs staan met naam en foto op hun site wat toch wel wat vertrouwen geeft.

Wat mij betreft krijgt ze het voordeel van de twijfel en misschien kan ze hier nog wat opsteken, het is zonde als we haar meteen wegjagen.

 
als marjolijn zin in een bakje thee heeft zal ze dat vast zeggen, ik neem aan dat ze hier met een ander doel de vraag stelt.

Of marjolijn stelt hier de vraag en is door de draaideur weer naar buiten gegaan of

marjolijn heeft haar deuren open staan en de ookleppen verwijderd,dan gaan we vast meer van haar horen hier.

dan weet ze ook dat ze als mens oke is, ondanks de onzinnige vragen die ze stelt hierboven.

Voordeel van de twijfel heeft ze niet nodig en dat ze oke is weet ze vast zelf ook wel.

Ik ben ook oke ;-)

mijn verhaal staat op de bewuste site, heb gebruik gemaakt van de betekenis van het woord diagnose, ik moest een titel hebben aldus de site.

 
Quote:
Om over na te denken: Waarom heet het ziekenhuis in plaats van beterhuis?


En andersom is de 'gezondheidszorg' eerder ziektezorg!

Mike

 
Quote:
En andersom is de 'gezondheidszorg' eerder ziektezorg!


Tsja, hoe meer meer ziektes ze mensen aan kunnen smeren, des te meer ze aan die mensen kunnen verdienen....

 
Mn vingers beginnen toch te kriebelen bij zo'n site zeg om ca. 3 jaar aan gestuntel en leugens uit het ziekenhuis op te schrijven. (bijv. endocrinoloog die glashard beweert dat stress geen effect heeft op de bijnieren) Ik voel gewoon alweer woede opborrelen als ik het typ omdat ik besef dat zo iemand met zulk gedrag levens en gezondheid onnodig lang in gevaar brengt.

Wellicht als ik er meer voor in ben dat ik het op schrijf.

Heb het desbetreffende ziekenhuis en specialist toen ook al aangeschreven en klachten ingediend en heb er veel energie ingestoken dus ben er eigenlijk klaar mee.

Desondanks deel ik graag mijn visie en mening over de gang van zaken met mensen zodat zij hier lering uit kunnen trekken.

 
Quote:
Breek mij de bek niet open over hoe ik over ziekenhuizen en artsen denk


Ik denk er precies zo over.

1 voorbeeldje:

Laatst hebben ze bij mijn (volwassen) neef de amandelen eruit gehaald, oh zeg ik had je er zo veel last van dan? (en dan moet je het nog niet doen maar goed)

Nee hoor helemaal niet maar nadat de ritalin niet geholpen heeft tegen mijn extreme vermoeidheid ( :roll:) denken ze dat dit wel zal helpen..

8O

De raad van ondergetekende om eens wat aan zijn dieet te doen was veel eerder al zonder pardon van tafel geveegd dus dan maar lekker snijden

 
Mijn man is ernstig hartpatient .

Ze hebben hem laatst opgenomen omdat hij zo benauwd bleef .

Hij had thuis al 3 weken niet gegeten gedronken en geslapen .

Ze hebben hem vervolgens helemaal droog gelegt met infusen en toen

hebben ze hem een slaappil gegeven en een klysma en MORFINE !!!

terwijl hij steeds maar aangaf last van zijn maag te hebben .

Hij is een week helemaal van de kaart geweest en ik heb gevraagt of ze hem dood willen hebben .

Nee eerst nog maar een pacemaker erin (wat weer extra geld opleverd) en dan gewoon dood laten gaan . :twisted:

 
Wat erg voor jou en je man! Echt verschrikkelijk wat sommige mensen moeten doormaken.

Mijn voorbeeldje was maar om aan te geven wat voor een rare cq idiote benadering ze tegenwoordig hebben op sommige tot nu toe "onbegrepen" aandoeningen zoals chronische vermoeidheid e.d.

Dat staat in geen vergelijking wat jij en je man moeten meemaken.

Helaas heb ik ook hele erge dingen meegemaakt met de medische industrie waarbij mijn oma na een zeer lange lijdensweg op 71 jarige leeftijd overleed.

Nadat ze in de medische mallemolen terecht was gekomen heeft ze bijna letterlijk alle "bijwerkingen " gehad van de chemische rotzooi die ze kreeg en de vele operaties, het was gewoon verbijsterend.

Zakken met " medicijnen" kreeg ze, de ene na de andere operatie.

Een zuster reageerde eens snibbig " wees toch eens baas over je eigen lichaam!"

Zij had wel door waar die doktoren allemaal mee bezig waren..

Ze overleed uiteindelijk waar ik en andere familieleden bijwaren, toen ze door de doktoren opgegeven was, vragend om euthanasie wat niet gegeven werdt.

Uiteindelijk is er een dosis morfine gegeven die in principe dodelijk is en daarna is ze overleden...

 
Ja dit soort dingen heb ik ook gezien bij mijn eigen moeder en mijn schoonvader

.

Ze zaten zo vol met troep dat we gewoon blij waren dat ze uiteindelijk overleden .

Ik denk ook dat ik daarom zo op mijn achterste benen sta .

Mijn man is pas 51 en ze kunnen gewoon niks meer doen .(Ze weten niet beter )

 
Ik voel me hier steeds meer thuis, ik ben echt niet de enigste.

Ga niet spuien, want anders wordt het een boek, zo'n hekel heb ik aan ziekenhuizen.

Nu hebben ze maar besloten dat ik een ziekenhuistrauma heb, omdat ik niet meer ga, ook niet op controles. Ik voel me goed, waarom zou ik dan naar een ziekenhuis gaan.

Vind elk jaar op controle grote onzin en moet ik me weer gaan verweren,waarom ik geen pillen slik.

Van dat trauma vind ik prima, dan laten ze je ook met rust.

Dus ik laat ze maar zo wijs, ze weten niet beter.

 
De moderne definitie van ziekte: een ernstig geval van toeval/botte pech, veroorzaakt door een gebrek aan medicatie. De werkelijke definitie van ziekte: een vergiftigingscrisis, veroorzaakt door voedingstekorten.

Ik heb ook nog een verhaal van iemand in mijn familie die 'doodgedokterd' is. Het betreft hier een tante van mij, die in het ziekenhuis belandde, voor welke klacht weet ik niet meer. Ze liep een ziekenhuisbacterie op, waardoor een wond in haar been maar niet wilde helen. Door de vele 'behandelingen', die steevast niets opleverden, werd ze zo volgepompt met gif dat ze hier uiteindelijk aan is overleden.

Bedenk dat doodsoorzaak nr. 1 artsen zijn! Dit wordt iatrogenie genoemd, oftewel: dood door doktoren. In Israel staakten artsen enkele dagen en het sterftecijfer daalde gedurende deze staking met maar liefst 50%!

Mike

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.488
Berichten
511.572
Leden
8.642
Nieuwste lid
Davidbrownm05
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan