Tomaten is ook een nachtschade:
Quote:
Neurotoxines in nachtschades.
Dit zijn: tabak, aardappel, tomaat, paprika, aubergine, hete peper, gojibes, goudbes/ananaskers en dus ook tomatenpuree, chilipoeder, paprikapoeder, cayennepoeder en alles wat daar weer van gemaakt is zoals sambal, ketchup, currypasta's en vele specerijenmengsels.
Door de frequentie van consumptie van nachtschades, waardoor je de neurotoxines gaat stapelen, haal je een sluipmoordenaar in huis. De mensheid zou niet half zoveel reuma en artritis kennen zonder nachtschades!
Wat broccoli betreft:
Quote:
- Goitrogenen (schildklieronderdrukkers) in kruisbloemigen.
Voorbeelden zijn bloemkool, romanesco, broccoli, spruitjes, witte kool, rode kool, groene kool, chinese kool, koolrabi, rucola, tuinkers, waterkers, radijs, rammenas, mosterd en mierik. Ze hebben als rauwe plant allemaal in meer of mindere mate een karakteristieke pittige smaak. Onder deze planten zijn ook nogal wat groentes die als kiemen gegeten worden. Ruil je dan niet het fytinezuur in voor goitrogenen?
Dat moet je gewoon goed koken.