Waarom Gluten een groot probleem voor je gezondheid kunnen zijn

Ik probeerde wat meer informatie op deze forum te vinden/achterhalen over lectinen, daar een zekere Dr. Gundry daar nogal een issue van maakt en uiteraard weer met een 'oplossingsgericht' product komt aanzeilen in de vorm van een LectinBlocker. Zijn boek zal ook wel weer goed verkocht worden.

Ik zag in ieder geval dat het onderwerp lectinen nog nauwelijks hier besproken is. Gluten wel in voldoende mate.
Ook zag ik hier nog een link van marianu (september 17, 2015 om 8:12 pm/pagina 9) voorbijkomen over Tony Pantalleresco:
Nog een link waarin Tony Pantalleresco hetzelfde zegt: het ligt niet aan gluten maar aan glyfosaat (roundup)
Ik was er al mee bekend dat het hele gluten verhaal in de ogen van Tony een broodje aap verhaal is.

Zou die hele opsmuk over lectinen misschien niet te vergelijken kunnen zijn met die van gluten?
Zouden de ingredienten die in zo'n lectinblocker zitten, werkelijk kunnen helpen om geen hinder meer te ondervinden van de lectinen?
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.463
Berichten
493.820
Leden
8.626
Nieuwste lid
RobertApank
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan