Mensen,
Ik wil jullie even laten weten dat ik definitief in de vetverbranding zit. Hoe weet ik dat? Heel simpel, vorige week at ik een heerlijke, door mijn vriendin gemaakte, herfstachtige linzen-pompoensoep. Koolhydraten dus, hoewel zij er plenty vet in had gegooid. 's Avonds kreeg ik een oprisping van jewelste, ik kon letterlijk het maagzuur in mijn mond proeven en voelen! Ik moest daarna ook ruim een uur hoesten en veelvuldig mijn keel schrapen! De volgende dag was de soep nog niet op, dus opnieuw gegeten, zowel 's middags als 's avonds. Opnieuw indigestie, beide keren, hoewel minder ernstig deze keer. Mijn vriendin klaagde ook over lichte buikpijn en een ongemakkelijk gevoel in haar maag.
Gisteren de proef op de som. Mijn vriendin had jonge suikermais gekookt. Enkele weken geleden hadden we deze nog met volop roomboter en fleur de sel (fijn Keltisch zeezout) zonder enig probleem verorberd. Gisteren werd ik halverwege de kolf misselijk en ben ermee gestopt. Ik kwam later thuis en at dus alleen. 's Avonds vertelde ik dit aan mijn vriendin en ook zij bleek buikpijn te hebben gekregen van de mais. Ik vermoedde het al bij de soep van vorige week maar nu weet ik het zeker: we zitten definitief in de vetverbranding en die koolhydraten vallen gewoon niet meer lekker, ons lichaam zit er niet (meer) op te wachten en is er klaar mee. Een andere indicatie is dat ik aan het afvallen ben, een teken dat mijn lichaam na eerst vet te hebben opgeslagen dit nu aan het verbranden is.
Mochten jullie dit ooit ook overkomen, dan weet je dat je in ketose (vetbranding) bent gegaan. Mocht je nog geloven in de mythe dat ketose slecht voor je is, besef dan dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen ketose (natuurlijke vetverbranding) en ketoacidose, waarbij ketonen in de urine worden gemeten a.g.v. verzuring. Ironisch genoeg wordt deze laatste veroorzaakt door...koolhydraten. Een van de symptomen is een slechte adem, waarbij je letterlijk de verzuring ruikt en de bacterien die hierdoor gelokt worden (fermentatieprocessen). Dit is noch bij mij, noch bij mijn vriendin het geval, wij zitten in natuurlijke ketose die we ook niet geforceerd hebben maar waar ons lichaam natuurlijk naartoe is gegroeid (we hebben ook geen carbs gemeden, zoals je kunt lezen).
Mike
Ik wil jullie even laten weten dat ik definitief in de vetverbranding zit. Hoe weet ik dat? Heel simpel, vorige week at ik een heerlijke, door mijn vriendin gemaakte, herfstachtige linzen-pompoensoep. Koolhydraten dus, hoewel zij er plenty vet in had gegooid. 's Avonds kreeg ik een oprisping van jewelste, ik kon letterlijk het maagzuur in mijn mond proeven en voelen! Ik moest daarna ook ruim een uur hoesten en veelvuldig mijn keel schrapen! De volgende dag was de soep nog niet op, dus opnieuw gegeten, zowel 's middags als 's avonds. Opnieuw indigestie, beide keren, hoewel minder ernstig deze keer. Mijn vriendin klaagde ook over lichte buikpijn en een ongemakkelijk gevoel in haar maag.
Gisteren de proef op de som. Mijn vriendin had jonge suikermais gekookt. Enkele weken geleden hadden we deze nog met volop roomboter en fleur de sel (fijn Keltisch zeezout) zonder enig probleem verorberd. Gisteren werd ik halverwege de kolf misselijk en ben ermee gestopt. Ik kwam later thuis en at dus alleen. 's Avonds vertelde ik dit aan mijn vriendin en ook zij bleek buikpijn te hebben gekregen van de mais. Ik vermoedde het al bij de soep van vorige week maar nu weet ik het zeker: we zitten definitief in de vetverbranding en die koolhydraten vallen gewoon niet meer lekker, ons lichaam zit er niet (meer) op te wachten en is er klaar mee. Een andere indicatie is dat ik aan het afvallen ben, een teken dat mijn lichaam na eerst vet te hebben opgeslagen dit nu aan het verbranden is.
Mochten jullie dit ooit ook overkomen, dan weet je dat je in ketose (vetbranding) bent gegaan. Mocht je nog geloven in de mythe dat ketose slecht voor je is, besef dan dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen ketose (natuurlijke vetverbranding) en ketoacidose, waarbij ketonen in de urine worden gemeten a.g.v. verzuring. Ironisch genoeg wordt deze laatste veroorzaakt door...koolhydraten. Een van de symptomen is een slechte adem, waarbij je letterlijk de verzuring ruikt en de bacterien die hierdoor gelokt worden (fermentatieprocessen). Dit is noch bij mij, noch bij mijn vriendin het geval, wij zitten in natuurlijke ketose die we ook niet geforceerd hebben maar waar ons lichaam natuurlijk naartoe is gegroeid (we hebben ook geen carbs gemeden, zoals je kunt lezen).
Mike