stevia, het zoete alternatief

hoi Dulce, de steviaplant heeft geneeskrachtige werking: bijv. in de mond van de gemiddelde westerse mens zitten vaak schadelijke spirocheten (bacterien van de kurkentrekkersoort) http://www.amazon.com/The-Stealth-Killer-Spirochetosis-Labyrinth/dp/0976379783 http://martinimplants.com/oral-spirochetes.php http://toothbody.com/microscopes-and-oral-spirochetes-visual-images-with-impact/ en die kun je tegenwerken met steviapoeder in je tandpasta te doen: gebleken is volgens onderzoek van Eva Sapi, dat stevia krachtig werkt tegen de cystevorm van in elk geval de lyme-spirocheet. Ik gebruik nooit dingen om mijn voeding te zoeten. Zoet vind ik ook weer niet heel interessant. Maar stevia is zeer goed spul in je tandpasta. Maar bijv. ook in een nagerecht met chocola dat ook bitter is van zichzelf, dan vind ik stevia nog wel lekker. Ik heb wel eens een soort toetje gemaakt met kokos, kokosolie, cacao, amandelen en stevia en dan vond ik stevia er wel echt bijpassen. Maar zoiets maak ik niet vaak al is het wel handig en lekker en makkelijk gemaakt. Dit is het recept, en de xylitol verving ik door stevia (maar honing zou ook een goed idee zijn bijv.): http://www.cynthiapasquella.com/almonds-what-a-joy-recipe/#.VB700CXbDK8

 
Hier een verwijzing naar het onderzoek van Eva Sapi naar de werking van stevia op (de cystevorm van) de lymespirocheet: https://www.facebook.com/www.May12.org/posts/337891126341446

Quote:
In summary, the treatment involving Stevia, resulted in a significant reduction in the numbers of spirochetal form by 60% and the cyst forms by 98%. Doxycycline reduced the spirochetal forms by 77% but showed a marked increase in the cyst form at higher concentration.


 
Dank je wel @lievergezond voor de info.

Ik was ook nog even naar het speuren op Nederlandstalige sites. Grappig om te lezen dat stevia vernoemt is naar de Spanjaard Pedro Jaime Esteve en nog wel uit Valencia ook.

http://allesoverstevia.blogspot.com.es/]

Verder heb ik ook een ebookje over stevia (en Yerba maté, lapacho) als er meer mensen wat info willen kan ik wel eens wat knippen en plakken hier.

 
Quote:
Stevia is een natuurlijke zoetstof:

-30 tot 40 keer zo zoet als suiker;

-Bevat veel mineralen;

-Is een makkelijk te houden plant in pot of tuin. Dan te gebruiken in thee, toetjes, salades etc.;

-De blaadjes zijn ook gedroogd te koop (zijn zoeter dan vers blad);

-De plant heeft heel wat gezonde inhoudsstoffen: stevioside, rebauside A.;

-Niet erg gemakkelijk te verwerken, lost niet goed op;

-De blaadjes hebben ondanks hun zoetkracht een andere smaaksensatie dan suiker. Niet iedere zoetekauw weet dit te waarderen;

-Bij overmatig gebruik geeft het een vreemde nasmaak. Als je zuur fruit wilt zoeten, kun je het beter combineren met bijv. kokosbloesemsuiker.

Bron: Rineke Dijkinga: Weetjes over (h)eerlijk eten: p. 85

Ik gebruik ongeraffineerde groene steviapoeder in mijn tandpoedermengsel omdat het werkt tegen mondspirocheten samen met o.a. ook natriumbicarbonaat (baksoda).

Stevia in gerechten: bij chocola is het perfect vanwege de bitterheid die ook in stevia zit.

Weet verder het volgende: de natuurlijke stevia als zoetstof is iets heel anders dan de stevia glycosiden (E960): dat zijn intensieve synthetische zoetstoffen, wat in feite geraffineerde producten zijn. Dit omdat in zeer veel commerciele ongezonde producten op de markt met de naam stevia maar een fractie van stevia in zich draagt en dan ook nog de geraffineerde vorm. De draagstof maltodextrine is voor 98 procent het hoofdbestanddeel van hetgeen doorgaat als stevia. De glycemische lading van maltodextrine ligt echter vele male hoger dan witte suiker. Als je googlet op "stevia" kom je op dit soort zeer bloedsuikerverhogende producten uit!

 
En nog een artikel:

http://govtslaves.info/stevia-hailed-by-overpopulation-propagandists-as-an-anti-fertility-agent/

Mike
 
In de alternatieve wereld kom je vaak het sprookje tegen dat in Zuid-Amerika stevia door de inheemse bevolking al eeuwenlang zou worden ingezet bij diabetische klachten. Het plantje bevat immers nul calorieen en smaakt toch zoet. Er zijn echter twee problemen met deze bewering:

- De inheemse indianen hadden helemaal geen diabetes! Dit is een WESTERS verschijnsel, dat natuurvolkeren uitsluitend trof als ze zich te buiten gingen aan ONS gemaksvoedsel (zie ook de bevindingen van Weston Price).
- Waarom geldt de redenatie 'nul calorieen, wel zoete smaak' in positieve zin voor stevia, maar niet voor aspartaam? Wat we weten is dat als er geen calorieen worden verbonden aan een zoete smaak het lichaam preventief insuline aanmaakt, wat diabetes in de hand werkt, plus je krijgt zin in koolhydraatrijk en zetmeelrijk voedsel dat wel de ontbrekende calorieen bevat, wat eveneens diabetes in de hand werkt. Stevia is dus geen haar beter dan aspartaam!

Inheemse Zuid-Amerikaanse indianen gebruiken wel degelijk al eeuwenlang het steviaplantje - als geboortebeperking, je wordt er onvruchtbaar van!

Mike
 
Na alle ophef over Green Pastures levertraan, keek ik eens bij de ingrediënten van mijn pot (kaneelsmaak) en zag dat daar stevia in zit. Ik kon me bovenstaande berichten over stevia nog herinneren (het zou onvruchtbaarheid veroorzaken) en ben wat gaan onderzoeken, want onvruchtbaar worden is niet een doel van mij.

In dit artikel wordt de bewering dat stevia onvruchtbaarheid zou veroorzaken, tegengesproken:
http://natural-fertility-info.com/does-stevia-cause-infertility.html

Ik zou dit graag geloven, want anders zouden we niet meer de gezoete varianten van levertraan moeten innemen en promoten.

Inzichten zijn welkom.

Mark
 
hoi Mark, het loopt al storm met de reacties op je bericht zie ik. Zolang de vruchtbaarheid alleen door stevia wordt belemmerd valt het nog mee (in mijn geval dan), maar ik ben gewend te denken dat voeding die de vruchtbaarheid ondersteunt ook de rest van je gezondheid ondersteunt. Zou stevia nog meer tegenhouden dan alleen een vruchtbare conceptie? Ik eet namelijk elke dag stevia op het moment. Niet heel veel, maar wel een beetje.
 
He Lievergezond, het is hier opvallend stil inderdaad. Ik weet ook niet wat stevia verder in het lichaam doet, maar als het echt onvruchtbaarheid veroorzaakt, dan zou je verwachten dat er meer onbalans/schade wordt aangericht in het lichaam.

Maar zoals in het artikel in m'n vorige bericht te lezen is, spreken andere onderzoeken dit weer tegen.

Mark
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.469
Berichten
498.989
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan