yoghurt via Dirtsa
Quote:
Yoghurt: je hebt een starter nodig, fles biologische yoghurt.
Neem een glazen pot/weckfles(1.5 liter), dan heb je lekker veel. Verwarm rauwe melk tot max 40 graden, doe kleine 2 cm yoghurt onder in de pot, giet de melk erop en roer even door, met houten of plastic lepel.
Zet de pot 24 uur weg in koelbox met deken erom heen. Eventueel nog kruikje erbij.
Belangrijk is om schoon te werken, spoel de pot schoon met kokend water, geen afwasmiddel.
Niet tussendoor kijken. Na 24 uur de yoghurt nog 8 uur in de koelkast zetten.
Als de yoghurt wat aan de dunne kant is, kun je deze drinken of uit laten lekken(zeef met dunne theedoek of kaasdoek).
Ik heb het scd kookboek, kun je downloaden, daar staan erg lekkere recpten die kh arm zijn. Ook van cake(met amandelmeel) of kokosbroodjes. Ik maak hier wel eens wat uit voor de jongste. Hij vind de appelcake heerlijk. Zo kan hij af en toe ook wat lekkers mee eten als we naar verjaardag gaan. Misschien is dit ook wat voor jou?