Recepten

Ik zeg niet dat het niet te eten was, alleen dat het te zout was. Ik heb citroensap gebruikt, dit werkte goed.

 
Wie heeft er een lekker recept voor koude zuurkool?

En hoe kan ik deze het beste bewaren? Ik heb het nu in een glazen wekpot in de koelkast staan, leek mij het handigste?

 
Atjar van maken.

Koude zuurkool vermengen met kerriepoeder, een klein beetje Keltisch zeezout en honing. Als de honing dik is, flink door blijven 'roeren' met een vork. Ga voor een mooie mix van zoet, zuur en zout, naar smaak.

Mike

 
Ik heb het gister op deze manier gegeten en het was heerlijk, zo krijg ik elke dag wel wat zuurkool weg. Dankjewel mike

 
Een kookboek uit 1895, ook leuk hoe men toen schreef over vleesch en visch :D

https://archive.org/details/betje_goedkope_keukenmeid

 
Ik eet al meerdere dagen van een heerlijke zuurkoolsalade. Ik spoel de zuurkool eerst even af. Daarna een beker Creme Fraiche erdoor. Spekjes uitbakken en erdoor doen. Bij de groenteboer nog verse rauwkost met kool etc. erdoor gedaan. Beetje peper en zout en wat dille en klaar... Heerlijk snel en gezond

 
Tizz, zo is het inderdaad heerlijk! Het is alleen niet een goed idee om je zuurkool af te spelen zo spoel je al het goeds weg!

Mojita, leuk kookboek. Jammer dat er zoveel rare tekens in staan. De recepten zijn wel leuk voor zover ik ze snap! Binnenkort eens wat uitgebreider bestuderen

 
Ik heb een hele mooie site gevonden met geweldige recepten: Eetgoedvoeljegoed.com. Helemaal volgens Weston Price (en GAPS) volgens mij! Vooral heerlijk: pannenkoekjes van amandelmeel... en ook heel goed te doen met en voor (jonge) kinderen of kids met allerlei allergieën!

 
Anaclara,

Chia zaad, granenrepen, koek, proteinereep, enz.

Waar staan de WAPF recepten?

 
Ik heb vandaag heerlijke spitskool gegeten!

Ingrediënten:

1 Spitskool

boter flink stuk

slagroom 125ml

bieslook naar smaak

1 citroen

peper en zout naar smaak

In de pan boter laten smelten en de in reepjes gesneden spitskool toevoegen. Slagroom toevoegen en een tijdje laten smoren. Citroen raspen en dit met wat sap van de citroen aan de spitskool toevoegen. Nog even laten koken en aan het eind wat gesnipperde bieslook en peper en zout erover strooien.

Recept is van de appie, maar uiteraard met veel meer boter gemaakt en langer op t vuur geweest

http://www.ah.nl/appie/recepten/recept-detail?id=8030&rq=spitskool

Is inderdaad heerlijk met kalfschnitzel, aardappelpuree heb ik er uiteraard niet bij gegeten

 
Steak Tartaar om de rauwe tartaar uit het wildrundvlees pakket te eten.

http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/steak-tartaar-met-frietjes recept steak tartaar.

Of deze http://koken.vtm.be/sos-piet/recept/steak-tartaar

of zo

http://www.hermandenblijker.nl/Actueel/Column/57/Herman_den_Blijker_over_steak_tartaar

Die tabasco kun je weglaten, dan doe je gewoon wat meer mosterd, en ketchup heb ik er nog nooit in gedaan.

In Belgie en Frankrijk wordt er friet bij gegeten maar ik eet de tartaar zo, of met gebakken zoete aardappelstukjes met ui uit de oven.

 
Een nieuw recept, wij hebben het nog niet zelf gemaakt maar wel al geproefd/gegeten, de heerlijke smaak bleef nog lang hangen:

Een heerlijke gekruide hutspot, zonder aardappelen, met vlees en spekjes

Een recept van onze zwager Paul:

Snij een kilo runderlappen in stukjes en braadt dit aan met peper, zout, laurierblad, kruidnagel en tijm. Doe alleen voorzichtig met de tijm, het geeft een heerlijke smaak maar het is een bijzonder sterk kruid.

Blijf proeven tijdens de bereiding.

Doe een blik kokosmelk erbij en laat het lekker een uurtje pruttelen, zorg wel dat het onder het vocht blijft staan.

Braadt de spekblokjes aan en voeg ze toe aan het gerecht.

Snij ondertussen het volgende in blokjes: 5 winterpenen, 3 knolvenkels, 1 kilo zoete aardappelen, 3 kilo uien.

Braadt het eventjes aan en doe het bij het vlees. Voeg een scheut azijn toe en roer alles lekker door. Blijf proeven of de smaken goed in balans zijn, voeg anders nog wat kruiden erbij.

Laat alles nog zo’n 2,5 uur pruttelen.

Eet smakelijk.

 
Hartsoep

1 hertenhart

1 lamshart

een stuk bloemkool

een stuk knolselderij

1 winterpeen

1 ui

4 tenen knoflook

3 laurierblaadjes

flink veel versgevijzelde zwarte peper

1/2 el gedroogd selderijblad

1/2 el gedroogd basilicumblad

1 tl komijnpoeder

1 tl pimentpoeder

2 runderbouillonblokjes (bio!)

scheutje worcestershire saus

eventueel nog Keltisch zeezout naar smaak

3 uur koken

Dan toevoegen:

een volle eetlepel reuzel

een volle eetlepel talg

een flinke scheut olijfolie

 
http://ondermoedersvleugels.wordpress.com/2013/11/30/indiase-pompoen-preisoep-met-kokosmelk-en-creme-fraiche/

http://ondermoedersvleugels.wordpress.com/2013/11/23/lasagne-alla-cacciatora-bereid-volgens-de-manier-van-de-jagers-met-kippenlevertjes/

http://ondermoedersvleugels.wordpress.com/2013/11/29/goed-gevuld-feestsoepje-van-ossevleesch/

Nog meer recepten vinden jullie op mijn blog (niet allemaal nachtschade -en granenvrij helaas, want er zitten ook veel oude familierecepten tussen, maar ik werk eraan) :wink:

 
Gefermenteerde pannenkoeken



Er zijn verschillende manieren om je beslag te fermenteren:

1. Verzuurde zuivel

Je kunt verzuurde melk of karnemelk gebruiken. In dat geval klop je beslag van die melk met het meel en laat je dit een nacht op kamertemperatuur fermenteren. De volgende dag voeg je ei en zout toe en kan je gaan bakken.

2. Zuudesem

Je vervangt een deel van de melk en het meel door zuurdesem en mix deze 3 ingrediënten door elkaar. Wederom een nacht op kamertemperatuur laten fermenteren en de volgende dag voeg je ei en zout toe en kan je gaan bakken.

Met onderstaande ingrediënten heb ik vandaag pannenkoeken gebakken:

-1 ei

-225 ml volle melk

-25 gram volkoren speltmeel

-50 gram gebuild tarwemeel

-50 gram volkoren roggedesem

-mespunt zout (½ – 1 gr)

De smaak is altijd wat zurig en de zuurdesempannenkoeken smaken een beetje naar brood. Het beslag wordt wat dikker en een beetje slijmeriger. Het stolt ook minder snel in de pan, vooral de zuivel-variant. Je kunt dus het beste dunne pannenkoeken maken en ze na het aanbakken op een laag pitje langzaam laten stollen. Qua smaak is het niet per se een aanrader, maar goed te eten en wel leuk om eens te proberen.

3. Verzuurde zuivel èn zuurdesem

Deze variant heb ik nog niet geprobeerd, maar zal ik zeker nog eens ooit proberen.

 
Misschien moeten we een receptenwebsite maken met alle lekkere wapf recepten. Ik ben er nl nog niet zo goed in om lekkere wapf proof recepten te verzinnen. Of bestaat er al een overzichtelijke NL website? Ik Zoek me nu nog rot op pinterest enzo..

 
De recepten op dit forum zijn zeker wel lekker, alleen snel een recept vinden is er niet bij. En er missen foto's vind ik!

Ik zoek ook veel op pinterest, leogoespaleo.nl vind ik ook fijne recepten hebben. En op instagram vind ik de laatste tijd ook wel lekkere dingen.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.476
Berichten
503.399
Leden
8.636
Nieuwste lid
Jerosteo
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan