Wij eten rauw melkse kaas van een boer 2 km. bij ons vandaan.
Ze zijn niet biologisch maar zijn wel op een goede manier bezig.
De koeien zijn het hele jaar (ook 's winters) grasgevoerd zonder bijvoeren met granen.
Dat proef je terug in de kaas en roomboter die ze ook zelf maken. Ik vind hun kaas lekkerder dan de Remeker, en dat wil wat zeggen.
Ook maken ze roomboter, van gepasteuriseerde melk.
Maar ik heb ca. een maand geleden een order gedaan van 50 pond boter van rauwe melk met keltisch zeezout.
Dat hebben gehonoreerd. Lijkt veel, 50 pond, maar we waren er binnen no-time vanaf.
We hebben uiteraard wel zelf een aantal ponden in de vriezer gedaan. De boter was van de eerste grasmelk van dit seizoen.
Ze hebben het van jong, belegen tot oud.
1 Juli a.s. komt Mike weer naar Noord-Holland voor een kennismiddag.
We hebben die boer gevraagd om weer een hoeveelheid boter te maken van rauwe melk met keltisch zeezout.
Dat zouden ze doen. Gaan we verkopen tijdens die middag.
Zie
hier voor meer informatie, als er iemand wil komen van het forum.