Mike je hebt gelijk,
Toen ik naar de begrafenis van mijn vader geweest was kwamen er heel veel mensen condoleren dus je ziet echt veel mensen van de oude generatie die met heel veel verzadigd vet, eieren, cholesterol en orgaanvlees opgegroeid zijn en ik heb met verschillenden gepraat en hen geobserveerd en ik moet zeggen lichamelijk zien ze er echt goed uit.Geen kunstgebit maar nog eigen tanden.Zitten mensen tussen die nog heel veel zwart haar ertussen hebben, niet geverfd.
Verder viel me echt op dat hun geheugen zo goed was, ze waren allemaal ruim over de tachtig met uitschieters van 92-93 jaar. Ze vertellen dingen uit de tijd dat ze nog tiener waren en dan op de dag nauwkeurig met alle details erbij he.
Geeneen droeg een bril, tandpasta kennen ze niet, geen hoge bloeddruk en er zit één meneer van 93 jaar bij die nog steeds een eigen akker heeft waar ie zijn eigen groente en fruit kweekt en op het land werkt en 'S avonds in de zomer dan in zijn op palen gebouwde houten hut slaapt.
Deze generatie is altijd met het vee in de warme maanden lopend naar de highlands getrokken en ergens in de herfst weer teruggekomen.
Het zijn zo'n mooie mensen als je ze ziet,heb echt mooie foto's van enkele kunnen maken. Ze zijn gezonder als ik. Och ik kan er echt uren over doorgaan.
Mijn opa deed nog op z'n 65-70ste leeftijd op vogels jagen.Lekker eten.
Zij zijn voor mij het levende bewijs dat goede ongeraffineerde volwaardige voeding top is.
Ik moet zeggen dat er echt veel orgaanvlees werd gegeten en koelkasten kenden men toen niet.
Nu zit iedereen of hygiëne ze zeuren en te zeiken, alles moet steriel zijn en met chemische middelen schoongemaakt worden. Wij en de maatschappij worden steeds meer verziekt. Ons eigen immuunsysteem gaat kapot en we kunnen nergens meer tegen.
Vroeger werd vis gevangen en dagenlang in de felle zon gedroogd, er kwamen vliegen op en mensen werden niet ziek.Eten werd in de grond bewaard, is ook gezond.
In de zomer liepen er in Trabzon mensen met handkarretjes rond waarin schedel, maag en hersensoep werd verkocht. Een soort gefermenteerde soep met heel veel knoflook, oh wat ben ik daar dol op of kebab van darmen gemaakt en nu we zogenaamd zo goed bezig zijn worden we alsmaal steeds zieker.
Hier klopt iets niet.
Ik heb nog de tijd meegemaakt dat er geen electriciteit was in mijn opa's dorp.
'S avonds gingen de olie lampen aan, echt super gezellig en soms toen ik de koeien met mijn neef liet grazen hoorden we in de avond de wolven en jakhalzen aan de overkant huilen. Wat heb ik in die tijd liters aan ongepasteuriseerde melk direct uit de uiers naar binnen gewerkt zeg en rauwmelkse roomboter.
Ben nooit ziek geworden of wat dan ook.
Sorry maar liet me even gaan.Hopelijk vinden jullie het niet erg dat ik dit met jullie allen wou delen.
Ik ga ook zeker even naar jou gestuurde link kijken.