miek

miek

New member
Even voorstellen. Al geruime tijd volg ik met veel belangstelling dit forum en ik heb er ook al veel aan gehad. Ik koop al jaren(30 jaar)mijn boodschappen in de natuurwinkel, niet alles (teveel voor mijn beurs. Vragen blijven komen en gaan, dus bij deze sluit ik me graag aan. Bedankt!

 
Hoi miek, welkom op dit forum.

Vragen blijven komen en gaan, dus bij deze sluit ik me graag aan, schrijf je.

Mijn antwoord daarop: Als ik je ook maar ergens mee kan helpen sta ik vooraan.

 
Hallo Miek,

Ook van mij welkom!

Misschien kan je je andere post beter hier neer zetten?

En vraag je dat echt alleen aan Mike of wil je eventueel ook wel een antwoord van iemand anders?

In ieder geval hoop ik dat je hier je antwoorden en/of oplossingen vindt die je zoekt.

Groeten,

Remco

 
Hallo Food en Mood Pike/Remco. Dank voor jullie welkom. Zo te zien moet ik de weg nog even zoeken/vinden. Ik heb vanmiddag een vraag gesteld aan Mike, maar blijkbaar niet op de goede plek (ik kan het even niet terug vinden....had iets net vroeger te maken, wat je lekker vindt ofzo). Ik vind het prettig als eenieder die er behoefte aan heeft ook reageert. handig om elkaar te helpen/tippen.Zonnige groet, Miek.

 
Welkom Miek, dit was je tekst:

Quote:
Dag allemaal, ik heb me zojuist voorgesteld en wil meteen van de gelegenheid gebruik maken om een vraag te stellen aan Mike.

Vooraf: Mike bedankt voor alle info die ik tot nu toe heb gelezen, ik heb er al veel aan gehad.

Ik eet al vele jaren redelijk gezond en het laatste jaar ook koolhydraatarm, dat kost me weinig moeite want ik ben een echt groentenmens, mijn lunch bestaat ook altijd uit groenten/eieren/kaas/noten etc. (of/of). Mijn ontbijt: griekse yoghurt, walnoten,amandelen hazelnoot, sesamzaad en (sinds kort ook chiazaad), pruimen lijnzaad haverzemelen lecithine lijnzaadolie. Soms ook banaan of kersen/bessen, afwisselend. Avondeten veel groenten erbij afwisselend vis kaas soya tempeh eieren. Tussendoor dadels paranoten olijven kaas soms een cracker met dik roomboter. Verder slik ik multi vit. en extra vit C B D en K. allemaal van een goed merk. En drink ik 2x dgs Sole.Mijn probleem is dat ik al lang (wel 2 jr) keutelige donkere ontlasting heb. Soms gaat het beter, maar heel vaak gaat het minder goed. En ik kan zeker niet dagelijks naar de wc. Nu heb ik uit al je info gelezen dat het belangrijk is om ruim goede vetten te nemen. Ik gebruik roomboter olijfolie (extra virgine) en kokosvet. Mogelijk in verhouding te weinig, maar dan weet ik niet waar/wanneer ik het dan in kan nemen. De laatste tijd neem ik weer wat psyllium vezels en chiazaad. Van de week heb ook de reiniging met sole gebruikt (2thl op half lt water en half uur blijven liggen. Resultaat minimaal.

Een beetje lang verhaal, maar zo krijg je iig een indruk van mijn manier van eten. Mike heb je een advies voor mij? Oja... ik eet geen vlees en drink geen melk. Ik ga a.s. zaterdag naar een zuivelboerderij om rauwe boter en kaas te kopen. Mike misschien heb jij een idee wat ik eventueel anders kan doen? Alvast bedankt voor je aandacht. :)Miek.


 
Hallo Thijs, bedankt. Ik vraag me alleen af waar ik hem geplaatst heb (en hoe ik het dus zelf terugvind) zodat ik een antwoord van Mike kan lezen als hij daaraan toe komt. Groeten Miek.

 
Ha, daar ben ik nog even, na enig 'klikken' heb ik de weg gevonden, dus ik zal er geen rommeltje meer van maken... :roll:

 
Miek,

Ik zou alle noten en zaden weglaten omdat deze fytinezuur bevatten.

Daarnaast bevatten ze veel vezels welke de darmwand irriteren.

Ook haverzemelen en psyllium vezels zijn om dezelfde reden geen goed idee.

Dadels en bananen zijn suiker en zetmeel bommen, deze zou ik iig tijdelijk minderen of helemaal weglaten.

Quote:
Ik gebruik roomboter olijfolie (extra virgine) en kokosvet. Mogelijk in verhouding te weinig, maar dan weet ik niet waar/wanneer ik het dan in kan nemen


De roomboter kan je over de gekookte groenten doen net als de kokosolie.

Of je maakt een kop kokosvet/chocolade melk, erg lekker en je krijgt zo extra kokosvet binnen. Hiervoor kan je ook room gebruiken trouwens.

Ik gooi het ook wel eens in de thee.

Wat betreft de vitaminen moet je oppassen dat je niet te weinig vitamine A krijgt omdat je vitamine D slikt maar geen A. En in je voeding zit ook weinig A van dierlijke oorsprong.

Levertraan is daarom aan te bevelen.

Waarom eet je eigenlijk geen vlees als ik vragen mag?

Ik drink zelf ook geen melk maar wel rauwe melk kefir, echt een aanrader zeker in jouw geval.

Ben benieuwd wat je van de hierboven genoemde punten vind 8)

Op de site van Poekie staat trouwens ook enorm veel info als je die nog niet gevonden hebt;

http://voedingisgezondheid.nl/welkom.html

 
Ik kan me helemaal aansluiten bij de woorden van Pike, miek. Als je verstandig bent, neem je deze woorden serieus!

Mike

 
Hallo Pike en Mike, dank voor jullie reactie. Dat is een fijn gevoel als mensen met je meedenken. Over noten en zaden heb ik veel goede berichten gelezen,vandaar....en.. vanwege de fytine week ik het in water en spoel een paar keer en haal dan de schilletjes eraf. Zaden rooster ik niet vanwege de fytine. De psylliumvezels heb ik maar één week geslikt, omdat mijn darmen zo vol zaten. Maar Pike, denk je dan nog....(na de behandeling spoelen en schillen) dat ik noten dan helemaal weg moet laten? Graag je reactie hierover. Roomboter gebruik al ruim in mijn groenten en daar bak ik eieren mee (handig voor de lunch als ik werk).Of smeer het dik op een cracker. In de thee of slagroom is een goed idee. Chocomelk is voor mij geen optie. Ik kan slecht tegen melk, het blijft in mijn keel hangen en bovendien schijnt het slecht voor vrouwen te zijn ivm osteoporose. (ik ben al 6cm gezakt ivm osteoporose,het zit ook erg in mijn familie) dus durf ik ook geen melk te drinken. Ik zal kijken hoeveel vit A in mijn multi vit.complex zit. (via natuurarts). Ik ga op zoek naar welke levertraan ik het beste kan gebruiken, dat zal zeker een mooie aanvulling zijn. Ik heb gisteren op deze site al over kefir gelezen, dat wil ik ook gaan gebruiken, ik las dat iemand het aanbiedt, ik moet nog even weer opzoeken wie dat ook alweer is. Bedankt voor de link van Poekie, ga ik zeker lezen. En waarom eet ik geen vlees....; mijn dochter (nu 36 jr.)zat als baby heel erg onder het exceem, van de huisarts kreeg ik zalf en pillen waar ik een slecht gevoel van kreeg. Op zoek gegaan naar een natuurarts, ze bleek allergisch voor dierlijke eiwitten. Ik ben me toen ga verdiepen in vegetarisch eten en gezonde voeding. Ze knapte heel snel op en we zijn altijd vegetarisch blijven eten. Dus ik eet al 35jr geen vlees meer en ik moet je eerlijk zeggen dat ik 'griezel' bij de gedachte van een stuk vlees op mijn bord.

En Mike....misschien ben ik wel verstandig want....ik neem de woorden van Pike heel serieus! Fijn weekend :D

 
Oja Mike, ik heb nog een vraag. Twee zelfs. Ik had op deze site gelezen over de flush van keltisch zeezout voor verstopte darmen, ik heb van de week 2x een halve l. water met opl. zout gedronken op nuchtere maag. Na de 2de keer (di-dag vr-dag)vandaag dus hebben mijn darmen de wcpot rijkelijk gevuld vanmorgen. OEPS...Dat was een grote opluchting....Nu is mijn vraag; hoevaak mag ik dat doen? De tweede vraag is; wil je mij het mailadres sturen van de dame die kefir over heeft? Als je niet weet wie ik bedoel dan zal ik op zoek gaan naar wie dat is. Met dank en zonnige groeten. Miek.

 
Miek,

Als ex-vegetarier weet ik als geen ander dat er vele pseudo-wetenschappelijke mythes onder vegetariers en veganisten bestaan. Bij jou zie ik ze ook terug. Een voorbeeld uit 1 van jouw posts en mijn reactie hierop:

Quote:
Ik kan slecht tegen melk, het blijft in mijn keel hangen en bovendien schijnt het slecht voor vrouwen te zijn ivm osteoporose. (ik ben al 6cm gezakt ivm osteoporose,het zit ook erg in mijn familie) dus durf ik ook geen melk te drinken.


Zuivelconsumptie veroorzaakt GEEN osteoporose. Dit fabeltje is afkomstig van een Finse 'studie' waarin zuivelconsumptie en osteoporose met elkaar statistisch in verband zijn gebracht. Hier op dit forum hanteren we de gouden standaard: correlatie is GEEN causatie. Waarmee we bedoelen dat als er een statistische correlatie bestaat het een nog altijd niet het gevolg hoeft te zijn van het ander.

Zo bestaat er in Finland een hoge mate van osteoporose en is er tevens sprake van een hoge zuivelconsumptie. Conclusie: een hoge zuivelconsumptie veroorzaakt osteoporose. Maar zo is werkelijk alles te 'bewijzen' op basis van statistische correlatie! Voorbeeld: in westerse landen kijkt men veel televisie en er is een hoge mate van kanker. Conclusie: TV kijken veroorzaakt kanker. Nog eentje om het af te leren: hier in het westen rijdt men veel auto en er is een hoog cijfer voor hart- en vaatziekten. Conclusie: auto rijden veroorzaakt hart- en vaatziekten.

Ik kan op een grafiekje letterlijk alles uiteenzetten waarvan ik wil 'bewijzen' dat het een het ander zou veroorzaken. Dit is naruurlijk een heel slecht excuus voor wetenschap, waarbij je zo homogeen mogelijke groepen zou moeten onderzoeken qua leeftijd, leef- en eetstijl, staat van gezondheid, etc. en deze moet afzetten tegen een controlegroep en vervolgens langdurig moet bestuderen. Als zuivelconsumptie al iets te maken zou hebben met osteoporose, dan moet je vervolgens de belangrijke vraag stellen: WELKE zuivel? Er is een levensgroot verschil tussen gepasteuriseerde en gehomogeniseerde zuivel en rauwmelkse zuivel!

Van onbewerkt Keltisch zeezout weten we bijv. dat het bloeddrukVERLAGEND kan werken, terwijl de gangbare 'wetenschap' is dat zout juist de bloeddruk verhoogt. Van rood vlees wordt beweerd dat het darmkanker zou veroorzaken. WELK rood vlees? Indianen, Inuiten, Aboriginals en bepaalde Afrikaanse stammen (zoals bijv. de Masai) leefden vrijwel uitsluitend op rood vlees en kregen geen enkele vorm van kanker. Maar als we rood vlees uit de bio-industrie eten, boordevol groeihormoon, antibiotica, pesticiden, genetisch gemodificeerd voer, etc., dan is het dus niet het vlees dat kanker veroorzaakt, maar de manier waarop dit vlees tot stand is gekomen. Dit is ook een populaire mythe onder vegetariers, dus ik prik deze luchtballon ook maar even voor je door.

Jij schrijft:

Quote:
En waarom eet ik geen vlees....; mijn dochter (nu 36 jr.)zat als baby heel erg onder het exceem, van de huisarts kreeg ik zalf en pillen waar ik een slecht gevoel van kreeg. Op zoek gegaan naar een natuurarts, ze bleek allergisch voor dierlijke eiwitten. Ik ben me toen ga verdiepen in vegetarisch eten en gezonde voeding. Ze knapte heel snel op en we zijn altijd vegetarisch blijven eten. Dus ik eet al 35jr geen vlees meer en ik moet je eerlijk zeggen dat ik 'griezel' bij de gedachte van een stuk vlees op mijn bord.


Dit heeft te maken met gebrek aan maagzuur. Je moet het zelf weten, maar bij jullie thuis eet je tegennatuurlijk. Vegetarisme heeft geen enkele basis in ons evolutionaire verleden. Sterker nog, de bewuste keuze die jij maakt om geen vlees te eten heb je te danken aan de hersencapaciteit die je vleesetende voorouders hebben ontwikkeld op basis van dierlijke vetten en eiwitten!

Zo jammer dat alternatieve artsen en therapeuten vaak zo positief tegenover vegetarisme staan en vermijdingsstrategieen voorstaan m.b.t. voeding. Kun je niet tegen een bepaald voedingsmiddel of voedingsstof? Vermijden dan maar. Zo wordt je spijsvertering natuurlijk alleen maar zwakker en zul je alsmaar meer allergieen en intoleranties opbouwen voor eiwitten (uiteindelijk ook plantaardige eiwitten).

En elke dag dat je geen complete eiwitten eet uit dierlijke bron lopen jij en je gezin structureel voedingstekorten op. Vraag jezelf af waarom plantenetende dieren de hele dag door op bladeren kauwen en bergen van dat spul op moeten eten: planten zijn een zeer karige voedselbron en er is een zeer speciaal spijsverteringsstelsel voor nodig om dergelijke schrale voeding om te zetten in wat uiteindelijk vetten en eiwitten worden (die wij vervolgens weer horen te eten).

Wie vlees maar moeilijk kan verteren, doet er verstandig aan om in eerste instantie zoveel mogelijk vloeibare voeding op basis van dierlijke vetten en eiwitten tot zich te nemen, dus beestenbottenbouillons gemaakt van schenkel en mergpijpjes, zoals het GAPS-dieet bijv. voorstaat. Daar kun je overigens zo veel groente in gooien als je wilt!

Mike

 
Quote:
vanwege de fytine week ik het in water en spoel een paar keer en haal dan de schilletjes eraf.


Ik weet niet hoeveel er na zo'n behandeling over is van het fytinezuur. Misschien is een groot gedeelte er wel uit misschien ook niet.

Maar dan heb je nog het probleem van de vezels. Van vezels wordt altijd gezegt dat dat nodig is voor een goede darmwerking. En als je (altijd) last van de darmen hebt (zoals ik vroeger) zegt de dokter en/of specialist, nadat je gezegt hebt wat je zo al eet, dus een dieet met veel vezels, dus 'meer vezels' . Gaat het nog niet goed? 'nog meer vezels'

Nog niet goed? 'Hier heb je wat chemische troep met vezels genaamd movicolon.

Eindelijk na zo'n 30 jaar darmproblemen waaronder afschuwelijke darmkolieken waarbij ik letterlijk over de grond kroop van de pijn (en ik kan heel veel pijn hebben maar dit is echt heel erg) heb ik dus alle vezels weggelaten behalve die uit groente en fruit en taddaa de chronische 'dat heb jij nu eenmaal niets aan te doen' darmproblemen waren weg.

Groente en fruit eet ik nog steeds niet zoveel trouwens.

Ik zou zeggen probeer het eens en tijdje dan kan je daarna altijd nog kijken of je het weer wil gaan eten.

In haverzemelen zit ook fytinezuur trouwens en heel veel vezels.

En dan zit er in de meeste noten ook nog veel omega 6, het zogenaamde linolzuur. Goed voor hart en bloedvaten volgens unilever! Not!

Quote:
Chocomelk is voor mij geen optie. Ik kan slecht tegen melk, het blijft in mijn keel hangen en bovendien schijnt het slecht voor vrouwen te zijn ivm osteoporose.


Ik bedoel eigenlijk ook chocolade kokosmelk, dus een paar schepjes cacao met een beetje heet water, goed roeren en dan de warm gemaakte kokosmelk erop.

Osteoporose: als je rauwe melk drinkt dan is dat alleen maar goed daartegen. Als de smaak van melk je tegen staat drink dan melk kefir van rauwe melk.

Voor osteoporose zijn vooral K2 en magnesium belangrijk.

Quote:
Ik zal kijken hoeveel vit A in mijn multi vit.complex zit. (via natuurarts). Ik ga op zoek naar welke levertraan ik het beste kan gebruiken


Daar zit als het er al in zit waarschijnlijk betacaroteen in geen echte A.

Die zit alleen in dierlijke producten. Ook in kaas maar je hebt behoorlijk wat nodig en je eet geen vlees dus vandaar levertraan. De combi levertraan/boterolie is het beste vind ik. In de boterolie zit ook nog K2:

http://www.vitavie.nl/webshop/Visol...eugen/Blue_Ice_royal_Chocolade_240ml_gel.html

Er zijn ook een paar andere web winkels die dit verkopen maar het gaat om dit product.

Je dochter kan niet tegen dierlijke eiwitten zeg je, maar zijn jullie daarna veganistisch gaan eten of alleen geen vlees meer. Want in kaas ei etc zit ook dierlijke eiwitten toch?

 
Hallo Mike en Pike..., dat klinkt net als Kwik en Kwak.... Of zal ik Remco schrijven, ik weet niet wat jij het prettigst vindt? Ik ben blij met jullie aandacht. Ik las het in de namiddag en toen moest het eerst even zakken want het leek me ineens heel veel. Nu ik het weer lees heb ik het beter op een rijtje. Mike, omdat ik al een tijdje op je forum lees had ik je reactie over vlees wel verwacht. We zijn niet veganistisch geworden, alleen vegetarisch. Mijn dochter heeft inmiddels haar eigen gezin ( 1 dochter van 7 jr. mijn kleinkindje dus...leuk hoor!)Ze eet af en toe wel weer vlees. Ze merkt het gelijk en dan laat ze het weer een tijdje weg.

Ik kwam net terug van de zuivelboerderij ( eerste keer daar) rauwe boter eieren yoghurt en geitenkaas gekocht. Of is koeienkaas toch beter? Volgende keer zal ik ook melk meenemen, dan ga ik het gewoon proberen.You never know....wie weet verandert er iets.

Mike je reactie over melk en osteoporose daar schrik ik wel van.....heb ik mezelf zonder het te weten toch jaren tekort gedaan. Zou daarom nu het gevolg ost. zijn...? 6 jr. geleden ben ik geschept door een auto (ik zat op de fiets) en brak toen een rugwervel (L1) foto's etc. lieten toen zien dat ik ook al een forse osteoporose ontwikkelde.

Mijn rug is niet helemaal goed gekomen en door mijn beperking ging ik minder fietsen en zat meeer in de auto omdat mijn werk inmiddels tever was geworden om op de fiets heen te gaan. De huisarts raadde me ten sterkste aan om fosamax te gaan slikken, maar dat is zulke troep dat wil ik echt niet in mijn lijf. Mijn zusje heeft het 5 jr, geslikt en het hielp geen fluit. Ze is inmiddels overleden tgv een hersenbloeding.

Om mijn botten te onderhouden slik ik extra Vit K en calsium en magnesium citraat. Dat is wat jij ook adviseerde Remco. De levertraan/boterolie ga ik straks bestellen. Wel erg prijzig, dus ik hoop dat ik er wel een tijd mee vooruit kan.

Mike door jouw verhaal over melk (dank je), ga ik het toch proberen. Goed voor de stoelgang en mijn zwakke rug. Als ik me niet vergis had ik zo'n verhaal in de nieuwsbrief van Ron Fonteine gelezen, weet ik niet meer zeker.

Mike denk je dat ik daar nog iets aan toe zou moeten voegen? Is de sole ook een goede aanvulling vanwege de vele mineralen. Kun je er niet teveel van gebruiken ivm een TE lage bloeddruk?

Mag/kan ik de Sole-flush ook gebruiken om mijn darmen te reinigen en hoevaak mag ik dat dan doen? Of adviseer je iets anders om de darmen een keer goed te reinigen. Ik las op dit forum dat iemand oxypowder gebruikt. Is dat beter?

Waar het opneer komt zijn eigenlijk twee vragen.

Ben ik met de veranderingen op jullie advies goed bezig om mijn rug aan te sterken? (ik ga ook 1x per 5-6 weken naar een cranio sacraal therapeut.)

En hoevaak mag ik een darmreiniging met Sole gebruiken en nog een subvraagje...is teveel keltisch zeezout ook in het eten enzo mogelijk verkeerd?

Alvast bedankt voor al jullie aandacht en een fijn weekend. :!:Miek.

 
Quote:
Mijn dochter heeft inmiddels haar eigen gezin ( 1 dochter van 7 jr. mijn kleinkindje dus...leuk hoor!)Ze eet af en toe wel weer vlees. Ze merkt het gelijk en dan laat ze het weer een tijdje weg.


Wat merkt ze dan precies?

Quote:
Om mijn botten te onderhouden slik ik extra Vit K en calsium en magnesium citraat.


Calcium breekt botten af, fosfor bouwt botten op. In de juiste verhouding zijn beide even belangrijk, omdat je zowel osteoblasten (botopbouwers) als osteoclasten (botafbrekers) nodig hebt. Het is een mythe om te denken dat, omdat calcium in botten wordt aangetroffen, calcium dan ook automatisch zorgt voor botopbouw. De grote botopbouwer is fosfor en deze vind je in de meest geconcentreerde hoeveelheden in... dierlijke producten. Vanwege de hoge concentratie fosforzuur worden dergelijke voedingsmiddelen onterecht 'verzurend' genoemd, het beste bewijs dat je niet met een pH-meter kunt bepalen of een voedingsmiddel 'deugt' of niet en iets waarvoor Price ook al waarschuwde:

Quote:
Van belang is dat fosforzuur juist een belangrijk onderdeel vormt van de zuurgraad van overwegend zuurvormende voedingsmiddelen. Wanneer men zuren gaat vermijden of verminderen, betekent dit vaak een vermindering van fosfor, een onmisbaar onderdeel van zowel zacht als hard weefsel.

Ik ben ervan overtuigd dat er veel schade wordt toegebracht door de misvatting dat de zuur- en basengraad iets anders zou zijn dan mineralen en andere elementen.

Veel volgers van aan mode onderhevige voedingstheorieën hebben lijsten gemaakt van voedingsmiddelen op basis van hun zuur- of basengraad zonder dat ze enige notie hebben van de stoornissen die het gevolg zijn van het veroordelen van een voedingsmiddel, omdat het fosforzuur bevat, zonder te beseffen dat fosfor alleen maar zuurvormend kan zijn als dit niet geneutraliseerd wordt door zich te binden aan een basisch element.


Verantwoordelijk voor de opname van fosfor is vitamine A, verantwoordelijk voor de opname van calcium is vitamine D. Beide zijn VETOPLOSBARE vitamines, afkomstig uit DIERLIJKE VOEDING.

Quote:
Is de sole ook een goede aanvulling vanwege de vele mineralen. Kun je er niet teveel van gebruiken ivm een TE lage bloeddruk?


Sole is prima, maar zal nauwelijks opneembaar zijn zonder de vetoplosbare activators in DIERLIJKE VETTEN. Een te lage bloeddruk is een symptoom van bijnieruitputting. Vegetarisme is extreem belastend voor het lichaam, omdat het lichaam hierdoor in een voortdurende staat van voedselschaarste komt, niet vanwege de hoeveelheid voedsel maar vanwege de te geringe hoeveelheid voedingsstoffen. Je lichaam kent hierdoor meer afbraak dan opbouw vanwege onvoldoende bouwstoffen uit DIERLIJKE voeding en je slechte rug is hier het resultaat van.

Je kunt zout zo vaak als je wilt (of aankan!) gebruiken om de darmen mee te reinigen. Je kunt niet snel teveel zout eten, want dan krijg je nl. een onbedwingbare dorst, een teken van je lichaam dat het streeft naar verdunning van het teveel aan zout. Evenmin kun je teveel vet eten, want dan word je kotsmisselijk. Mooi toch, hoe het lichaam zelf aangeeft wanneer het genoeg vetten en mineralen heeft? OxyPowder is ook prima, want dat is zuurstof en het lichaam kan niet ontgiften zonder voldoende zuurstof.

Mike

 
Ja, maar dan mis je nog steeds belangrijke nutrienten in vlees, zoals bijv. taurine en carnitine, dat niet voor niets 'carni' als voorvoegsel heeft. Ikzelf dacht ook als vegetarier met rauwe melk en eieren toe te kunnen, maar moet constateren dat de afgelopen 3 jaar vleesconsumptie mij meer gezondheidsvoordeel heeft geboden dan 19 jaar vegetarisme bij elkaar!

Mike

 
Voldoende vitamine K2 is zeer belangrijk bij osteoporose. Dat kun je uit voeding halen (bijvoorbeeld gefermenteerde melkproducten, kaas, natto, lever, gefermenteerde levertraan en boterolie) of als capsules slikken. De laatste jaren is veel onderzoek gedaan naar de rol van vitamine K (vooral K2) bij het voorkomen van osteoporose.

Zie bv http://www.natuurdietisten.nl/detail.php?cod=17&id=476&page=9 of

Google maar eens op vitamine K2 en osteoporose.

 
Hallo Jenneke, Dankjewel dat je ook meedenkt. Sinds enkele weken gebruik ik Vit K2. Dit nav een artikel van dr. Johan Bolhuis te Dieren,orthomoleculair arts.(natuurartsen.nl) Hij schrijft ook colomns in Gezond Nu.

Weet jij misschien of gefermenteerde tempeh een goede 'leverancier' is? Zonnige groet, Miek.

 
Hallo Mike, Dank je voor je reactie. Wat ben jij snel zeg :!: :!:. Je hebt me inmiddels wel overtuigd dat weer vlees gaan eten voor mij belangrijk is, met name voor mijn rugklachten. Uiteraard zal het mijn stoelgang ook goed doen. Op naar de bio-slager dus. Dan zal de Sole ook beter werken. Dank je voor je aandacht, Miek.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.463
Berichten
493.700
Leden
8.626
Nieuwste lid
RobertApank
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan