Het is niet mijn favoriete stukje vlees, maar ik krijg het goed naar binnen. En aangezien het zo gezond is, wil ik het toch zo nu en dan wel eten. Ik ben afgelopen tijd dus op zoek geweest naar lekkere recepten. Een aantal vond ik best lekker, maar gisteren heb ik zelf een geweldige ontdekking gedaan. Ik had een leverpudding gemaakt door een rauwe varkenslever met een staafmixer fijn te malen tot een dikke gelei. Hier heb ik 's ochtends de helft van opgegeten en dat voelde wel goed.
's Avonds heb ik de andere helft gebakken. Eerst een uitje in de pan fruiten met reuzel en olijfolie, toen een flinke scheut biologische ketjap manis erbij en toen de levergelei. Tijdens het bakken veranderde de gelei van vorm. Het werd meer zoiets als rundergehakt. En dit is alles! Ik vond het echt lekker om te eten. Dit recept is gemakkelijk uit te breiden. Met kokosolie lijkt het me ook wel lekker! Die ketjap vind ik een goeie combinatie en door de lever te pureren, gaat de smaak helemaal in elkaar op...
Het lijkt me ook wel lekker om bladerdeegbroodjes te maken met deze vulling. Leuk om je familie eens te verrassen met een ongekend warm hapje uit de oven.
's Avonds heb ik de andere helft gebakken. Eerst een uitje in de pan fruiten met reuzel en olijfolie, toen een flinke scheut biologische ketjap manis erbij en toen de levergelei. Tijdens het bakken veranderde de gelei van vorm. Het werd meer zoiets als rundergehakt. En dit is alles! Ik vond het echt lekker om te eten. Dit recept is gemakkelijk uit te breiden. Met kokosolie lijkt het me ook wel lekker! Die ketjap vind ik een goeie combinatie en door de lever te pureren, gaat de smaak helemaal in elkaar op...
Het lijkt me ook wel lekker om bladerdeegbroodjes te maken met deze vulling. Leuk om je familie eens te verrassen met een ongekend warm hapje uit de oven.