...........
Active member
Ik heb jaren geleden wel kombucha gemaakt en wil het graag weer gaan doen. Heb alleen nog een zwam nodig. Kost niets zeg je? Of is dat als je kefir besteld?
Ik denk dat kefir makkelijker is om te maken, maar kombucha is ook niet moeilijk. Ik gebruikte rooibosthee, terwijl anderen zeggen dat groene of zwarte thee beter is. Ik denk dat je elke thee kunt gebruiken.
Ik liet de kombucha soms wat langer dan 14 dagen groeien, maar dan wordt het vocht ook veel zuurder omdat de suikers op raken. Ik deed het ook op zo'n verwarmingsplaatje, laag stroomverbruik, maar wel constante temperatuur.
Een scheutje kombucha mengen met appelsap of iets anders is stevig maar wel lekker. En je krijgt misschien detox verschijnselen (licht in je hoofd, pijntjes, misselijk) maar daarna krijg je er wel energie van.
Ik denk dat kefir makkelijker is om te maken, maar kombucha is ook niet moeilijk. Ik gebruikte rooibosthee, terwijl anderen zeggen dat groene of zwarte thee beter is. Ik denk dat je elke thee kunt gebruiken.
Ik liet de kombucha soms wat langer dan 14 dagen groeien, maar dan wordt het vocht ook veel zuurder omdat de suikers op raken. Ik deed het ook op zo'n verwarmingsplaatje, laag stroomverbruik, maar wel constante temperatuur.
Een scheutje kombucha mengen met appelsap of iets anders is stevig maar wel lekker. En je krijgt misschien detox verschijnselen (licht in je hoofd, pijntjes, misselijk) maar daarna krijg je er wel energie van.