G
Guest
Guest
Wellicht inderdaad iets te kort door de bocht en slechts de helft van het verhaal.
Ik doel hier met name op het vermijden van fabrieksbrood waar in de vorm van bakkerzout jodium aan toegevoegd is. Het vervangen van fabrieksbrood door biologisch desembrood is op zich een verstandige keuze lijkt mij, maar zorgt wel voor een lagere inname van jodium. Idem voor het vermijden van jojozout. Mensen die dus aan de ene kant deze gezonde keuzes maken maar hun voedingspatroon aan de andere kant onvoldoende aanvullen met bv. zeevoedsel, rauwe melk etc. krijgen dus minder jodium binnen dan in eerste instantie het geval was.
Ik doel hier met name op het vermijden van fabrieksbrood waar in de vorm van bakkerzout jodium aan toegevoegd is. Het vervangen van fabrieksbrood door biologisch desembrood is op zich een verstandige keuze lijkt mij, maar zorgt wel voor een lagere inname van jodium. Idem voor het vermijden van jojozout. Mensen die dus aan de ene kant deze gezonde keuzes maken maar hun voedingspatroon aan de andere kant onvoldoende aanvullen met bv. zeevoedsel, rauwe melk etc. krijgen dus minder jodium binnen dan in eerste instantie het geval was.