Het 'zeezout' waar jij het over hebt is naar alle waarschijnlijkheid geraffineerd landzout dat afkomstig is van ondergrondse mijnen in Duitsland. Gewoon pekel dus. Mensen denken dat als er 'zeezout' wordt gebruikt er automatisch sprake is van ongeraffineerd zout. Volgens de wet mag echter alle zout 'zeezout' genoemd worden, omdat het van oorsprong allemaal uit de zee komt. De term 'zeezout' heeft dus geen enkele betekenis!
Er is nu e.e.a. te doen over dat Poolse strooizout dat in onze voedselketen terecht is gekomen. Ik denk dan: waar maakt iedereen zich druk over? Strooizout is pekel en dat is keukenzout ook! Het Poolse strooizout zou nog wel eens beter kunnen zijn dan keuekenzout, omdat er geen antiklontermiddel aan is toegevoegd. Men houdt de illusie in leven dat er daadwerkelijk verschil zou zijn tussen zout dat geschikt is voor consumptie en strooizout. De zoutindustrie bestaat voor 93% uit klanten uit de chemische industrie. Die vragen om geraffineerd zout. Voor de overige 7% omzet wordt het zout niet intact gehouden, die wordt ook hetzelfde geraffineerde zout verkocht.
Er is dus essentieel geen verschil tussen pekel en tafelzout, ook niet wat 'zeezout' wordt genoemd. 1 simpele regel: als het zout wit en droog is en van gelijke korrel, dan is het bewerkt zout. Pekel dus. Je wordt vaak voor de gek gehouden omdat de korrels iets grover worden gehouden, waardoor het er uiterlijk anders uitziet dan het fijnkorrelige tafelzout. Men wint echter complete brokken zout in die ondergrondse mijnen en kan daarna het zout zo grof of zo fijn maken als men wil. Nepperij dus.
Als dit zout geraffineerd is bevat het geen jodium en kan het dus geen voedselbron zijn van jodium. De beste voedselbronnen komen uit de zee: Keltisch zeezout, zeewier, vis, schaaldieren. We hebben allemaal een chronisch jodiumtekort en ik raad je dan ook aan om Lugol's aann te schaffen en daarmee te supplementeren. Zie de Handige adressen in het Alleen lezen-forum.
Mike