Ik zit nu (weer) op het spoor van de groene thee, mede doordat ik nu boeken lees die over natuurlijke kankerbestrijding gaan. Het zijn de zogeheten polyfenolen -EGCG: epigallocatechinegallaat- in groene thee die een kankerremmend vermogen hebben. De meeste groene thee bestaat voor 25-35% uit polyfenolen (ook een klein deel cafeine overigens jammer genoeg).
Belangrijk is de thee voldoende te laten trekken: als je er minder dan vij minuten voor neemt dan is nog maar twintig procent vrijgekomen van de polyfenolen. Je moet de thee minimaal 8-10 minuten laten trekken.
Theekwaliteit maakt veel uit met groene thee.
Over het algemeen heeft Japanse thee verhoudingsgewijs meer polyfenolen (maar mogelijk inmiddels ook meer plutonium/uranium.. -wordt Japanse thee alleen in Japan verbouwd?).
Hieronder een overzicht van de theesoorten met de meeste polyfenolen (verhoudingsgewijs) - op nummer 1 de thee met de meeste polyfenolen/ EGCG :
1. sencha-uchiyama - japanse thee
2. gyokuro n. 1 - japanse thee
3. sencha n. 1 - japanse thee
4. sencha n. 2 - japanse thee
5. gyokuro n. 2 - japanse thee
6. pilo chun emperor - chinese thee
7. gyokuro n. 3 - japanse thee
8. gyokuro n. 4 -japanse thee
9. matcha - japanse thee
10. yunnan - chinese thee
11. yuzan - chinese thee
12. paimutan - chinese thee
13. meng ding - chinese thee
14. lung chin - chinese thee
15. dong ding - chinese thee
16. pou chong - chinese thee
17. tikuan yin - chinese thee
Ter vergelijking de sencha-uchiyama heeft bijna zes keer zoveel polyfenolen als de tikuan yinthee.
De gyokuro heeft ongeveer bijna 5 x zoveel polyfenolen als de tikuan yin thee.
Bron: Eten tegen kanker, p. 129, dr. Richard Belivau.
Overpeinzing: ik maak sochtends een smoothie met oa curcuma erin.
Maar de groene thee met curcuma geeft ook weer een synergetisch effect dat kanker remt.
Ik vraag me af: kan ik dan zo de blaadjes in de smoothie gooien?
Of moet ik eerst thee trekken en dat er dan bij gooien?
Belangrijk is de thee voldoende te laten trekken: als je er minder dan vij minuten voor neemt dan is nog maar twintig procent vrijgekomen van de polyfenolen. Je moet de thee minimaal 8-10 minuten laten trekken.
Theekwaliteit maakt veel uit met groene thee.
Over het algemeen heeft Japanse thee verhoudingsgewijs meer polyfenolen (maar mogelijk inmiddels ook meer plutonium/uranium.. -wordt Japanse thee alleen in Japan verbouwd?).
Hieronder een overzicht van de theesoorten met de meeste polyfenolen (verhoudingsgewijs) - op nummer 1 de thee met de meeste polyfenolen/ EGCG :
1. sencha-uchiyama - japanse thee
2. gyokuro n. 1 - japanse thee
3. sencha n. 1 - japanse thee
4. sencha n. 2 - japanse thee
5. gyokuro n. 2 - japanse thee
6. pilo chun emperor - chinese thee
7. gyokuro n. 3 - japanse thee
8. gyokuro n. 4 -japanse thee
9. matcha - japanse thee
10. yunnan - chinese thee
11. yuzan - chinese thee
12. paimutan - chinese thee
13. meng ding - chinese thee
14. lung chin - chinese thee
15. dong ding - chinese thee
16. pou chong - chinese thee
17. tikuan yin - chinese thee
Ter vergelijking de sencha-uchiyama heeft bijna zes keer zoveel polyfenolen als de tikuan yinthee.
De gyokuro heeft ongeveer bijna 5 x zoveel polyfenolen als de tikuan yin thee.
Bron: Eten tegen kanker, p. 129, dr. Richard Belivau.
Overpeinzing: ik maak sochtends een smoothie met oa curcuma erin.
Maar de groene thee met curcuma geeft ook weer een synergetisch effect dat kanker remt.
Ik vraag me af: kan ik dan zo de blaadjes in de smoothie gooien?
Of moet ik eerst thee trekken en dat er dan bij gooien?