Quote:
het WNF is opgericht door ex-SS'er Prins Bernhard samen met Sir Julian Huxley, prominent lid van de eugeneticabeweging die Hitler financieel en moreel steunde in zijn rassenpolitiek van Ubermensch-Untermensch ('eugenetica' betekent 'goede genen' en was voor WOII in Amerika al verwoven in wetten van ruim 30 Amerikaanse staten en heeft geleid tot de gedwongen sterilisatie van maar liefst 60.000 (!) geestelijk gehandicapten - hoe duivels wil je het hebben?). Waarom zouden een ex-nazi en iemand die de zeer racistische eugeneticaleer voorstond een milieubeweging willen starten?
Ik heb deze vraag met dit verhaal aan het wnf gevraagd en heb een mail teruggekregen
Quote:
Geachte heer Brakman,
Hartelijk dank voor uw e-mail.
Prins Bernhard was de eerste president van de internationale WWF-organisatie vanaf de oprichting in 1961 tot 1976. Tot aan zijn dood bleef hij actief als president van het Nederlandse Wereld Natuur Fonds. Onder zijn inspirerende leiding groeide de organisatie uit tot 875.000 donateurs, waarvan 88.000 jeugdleden. Het WWF, waar het Wereld Natuur Fonds onderdeel van is, opereert in 90 landen en voert ruim 1.200 natuurbeschermingsprojecten uit over de hele wereld.
Prins Bernhard heeft met zijn doortastendheid erg veel weten te bereiken. Zo maakte hij president Kennedy erop attent dat Amerikaanse mariniers op Groenland uit verveling ijsberen waren gaan schieten. Een telefoontje van de president aan de commandant ter plaatse was voldoende dit te stoppen. Behalve doortastend was hij ook uitermate betrokken
Vanaf 1961 tot de laatste dagen van zijn leven zette de prins zich in voor de natuur. In die 43 jaar wist hij vele successen te boeken en laat hij een organisatie na die over de hele wereld op een eigentijdse manier werkt aan natuurbescherming.
Zonder de prins zou het Wereld Natuur Fonds zich nooit die sterke plek in onze samenleving hebben verworven die het nu heeft. Zijn visie, gedrevenheid en vastberadenheid hebben ervoor gezorgd dat natuurbescherming nationaal en internationaal op de kaart staat.
Een van zijn eerste successen behaalde de prins in India, waar hij premier Indira Ghandi zover kreeg om de jacht op de Bengaalse tijger te verbieden.
De prins stond in de jaren '70 aan de wieg van een van de meest strategische en succesvolle internationale verdragen om dieren en planten en hun leefgebieden te beschermen, het CITES-verdrag. Maar het meest bekend werd de prins met zijn actie voor de Afrikaanse olifant, zijn lievelingsdier. Hij slaagde er in Afrikaanse leiders in 1989 te overtuigen een eind te maken aan de jacht op olifanten. Ook speelde de prins een grote rol bij het internationale verbod op de handel in ivoor.
Onze organisatie zet zich al jaren wereldwijd in voor ondermeer bescherming van bedreigde diersoorten en wist zich in dat werk mede gesteund door de internationale verdienstelijke inzet van Prins Bernhard. Deze is voor de natuurbescherming van onschatbare waarde.
Wij hopen dat wij u de relatie tussen het Wereld Natuur Fonds, prins Bernhard duidelijk heb kunnen maken.
Ze zeggen hier allemaal dingen maar ik heb het gevoel dat ze vraag ontwijken