Gezonde pannen

Ik heb toch een De Buyer koekenpan besteld (Mineral B). Wou eerst voor een emaille pan gaan, maar las dat daar toch nogal wat aanbakproblemen mee zijn. We gaan het meemaken. Wordt zo bezorgd.

Nu heb ik een vraagje over het inbranden. Ik lees op een aantal sites dat arachide-olie het beste is om mee in te branden, want andere oliën zouden verbranden. Die olie heb ik niet in huis, maar kun je niet gewoon met ghee inbranden? Dat verbrandt ook niet.

Mark
 
Pan is binnen. Ik zag dat in ieder geval 1 iemand in dit topic ook ghee gebruikt heeft bij het inbranden, dus ga ik dat morgen ook doen. Geen ranzige onverzadigde oliën. Enige vervelende is dat de pan ook na gebruik en schoonmaken ingevet moet worden en ghee alleen vloeibaar wordt als het opgewarmd is. Verzin ik wel wat op.

Net al wel pan schoongemaakt om bijenwas er vanaf te wassen. Was hardnekkiger dan ik dacht. Bij het droogmaken met keukenpapier bleef er nog lang een zwarte zweem (bijenwas) op keukenpapier achter. Minimaal, maar toch.

Morgen verder.

Mark
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.468
Berichten
497.886
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan