• Beste forumleden, we maken nu gebruik van nieuw forum software. Je oude wachtwoord werkt hier niet meer. Klik op aanmelden en dan op de link "wachtwoord vergeten". Je kunt dan je wachtwoord opnieuw instellen.

FvD

fatsnotbad

Administrator
Forumleiding
Waanzinnig goed gesprek dit, ik word er helemaal enthousiast van! Kijk, dit is dus wat ik bedoel met de werkelijke kracht van blockchain, dat veel breder inzetbaar is dan als crypto's die gemined worden.

Thierry zegt tegen het eind ook dat als je deze parallelle samenleving kunt laten zien aan mensen, zodat ze deze ook zelf kunnen ervaren, dit veel.krachtiger is dan mensen proberen te overtuigen via de gangbare politieke platforms. Sometimes you can't tell people, you must show them. Kom maar op met Forumland, het liefst dit jaar nog!

Mike
 

fatsnotbad

Administrator
Forumleiding
Het begint er steeds meer op te lijken dat in de overgang naar een stabiele (crypto)munt de stabiliteit van de munt niet moet worden gezocht in minen en beursspeculatie, zoals nu het geval is op de cryptomarkt. Dat is hebzucht, een van de 7 hoofdzonden die ons juist in de problemen heeft gebracht en dus meer van hetzelfde.

Dit wordt 'fiat' genoemd omdat geld zonder gouddekking geen vaste, stabiele waarde heeft en het wordt dan wat de gek er voor geeft. Fiat = vertrouwen. Zo lang een munteenheid het vertrouwen heeft van een select clubje speculanten (lees: gokkers) op de beurs blijft de koers van zo'n munt 'stabiel'. Verliest deze munt echter het vertrouwen van deze criminele bende, die vaak ook nog met VOORKENNIS handelt, dan kan zo'n munt plotsklaps in vrije val gaan en hele landen, hele continenten zelfs, bankroet maken en in armoe storten.

De enige reden waarom de dollar wereldwijd een stabiele waarde heeft is omdat nadat Nixon begin jaren '70 de goudkoppeling losliet de petrodollar is ontstaan, waarmee de dollar is gekoppeld aan het zwarte goud (olie) waaraan wereldwijd een blijvende behoefte bestaat zo lang olie, kool en gas de basis blijven van energievoorziening wereldwijd. Nu zien we dat de geldwisselaars ook dit op losse schroeven willen zetten, teneinde de complete wereldeconomie in elkaar te laten storten voor een inferieure en onbetaalbare vorm van energie (zon en wind). Niet voor niets joeg Jezus ze 2000 jaar geleden al de tempel uit!

Forum is niet alleen voorstander van een stabiele, alternatieve en betaalbare vorm van kernenergie (thorium), maar Thierry gaat nog veel verder. Wat hij in de overgang doet naar een munt met gouddekking (een gulden die zijn naam eer aan doet) is een munteenheid in het leven roepen met de allerkrachtigste waarde ooit, een waarde die niet materieel is: de kracht van een idee dat gedragen wordt van onderuit, vanuit We The People. Als voldoende mensen zich achter dit idee scharen (bedenk.dat FvD nu al de grootste ledenpartij van NL is) heb je een soort SUPERFIAT die wel stabiel is, omdat deze niet afhankelijk is van speculatie vanuit de top. Dit is de bodem van de piramide die het hele zaakje overeind houdt!

Met blockchain zal dit systeem altijd gedecentraliseerd blijven en kunnen de geldwisselaars niet infiltreren en manipuleren. Dit is de Derde Weg waar Willem Engel het over heeft, de weg die de heersende macht niet verwacht en ook niet kan beinvloeden, omdat hun macht staat of valt met onze toestemming. Het verschil met andere initiatieven op het gebied van lokaal of alternatief geld is dat hier echt slimme en verstandige mensen op zitten (waar ik overigens Engel zelf ook onder reken) en niet goedbedoelende naievelingen die geen flauw idee hebben met welke sluwe vijand ze te maken hebben en welk egoisme nog volop leeft binnen hun eigen kringen. Hiermee kunnen we ons eigen geld, onze eigen economie, onze eigen energievoorziening, onze eigen gezondheidszorg en zelfs onze eigen verkiezingen creeren. En naarmate dit groter en succesvoller wordt zullen alsmaar meer mensen aanhaken en kunnen we een BETER NORMAAL mogelijk maken dat bottom-up is en niet gebaseerd op top-down monopolies van de staat en grote, corrupte spelers. Ik steun dit initiatief met hart en ziel, go Thierry!

Mike
 
Laatst bewerkt:

fatsnotbad

Administrator
Forumleiding
Dank voor je like, Godsgeschenk, en dank dat je dit onder de aandacht hebt gebracht, dit zijn de hoopvolle nieuwe ontwikkelingen waar we op zitten te wachten!

Mike
 

fatsnotbad

Administrator
Forumleiding
Hij moet zich nog een beetje inhouden want de doorsnee FvD'er is geen volger van Fats Forum of Dotcom Radio.

Mike
 

Fries Foar Frijhiid

Well-known member
Net het basisboek Blockchain ontvangen met gratis bijgevoegd het Boekenweekgeschenk Wat wij zagen van Hanna Bervoets.


Laatstgenoemde gaat over een vrouw (Kayleigh) die content creator wordt uit financiële nood. Uit hoofde van deze functie moet zij voor een online platform beoordelen welke posts mogen blijven en welke worden verwijderd. Kayleigh is een lesbienne, valt uit de tekst op de achterkant van het boek op te maken.
 

Medusa

Well-known member
In scenario Lock Step duurt het dus wel dertien jaar na de pandemie tot het publiek genoeg kreeg van het ‘nieuwe normaal’. Na veertien jaar brachten protesten pas een regering ten val, en niet eens in het westen. Als dit scenario uitkomt, krijgen we nog heel wat voor de kiezen. Dan moeten we nog wachten tot 2033 tot de Nederlandse bevolking het en masse niet meer pikt.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.166
Berichten
314.475
Leden
7.580
Nieuwste lid
One Love
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan