Wortelkanaalbehandeling

G

Guest

Guest
Wat wordt bij WAPF geadviseerd als je een wortelkanaalbehandeling hebt ondergaan? De kies laten verwijderen? Of zijn er andere mogelijkheden. En hoe moet je zoiets aanpakken?

 
Neem aan dat er onder de forummers ook wel wat zitten die een wortelkanaalbehandeling hebben ondergaan?

Is zal zelf eens zoeken onder de engelstalige WAPF site.

Was benieuwd ook of iemand hier al ervaring mee heeft.

 
Ik heb het boek van Ramiel Nagel, hij zegt als veilig alternatief of een manier om wortelkanaalbehandelingen te voorkomen:

EndoCal 10, voorheen gekend als Biocalex is een vorm van calciumoxide. Holistische tandartsen hebben hiermee goede resultaten geboekt. De wortel van de tand moet voorzichtig afgedicht worden van toxines vooraleer dit materiaal gebruikt wordt.

Als alternatief voor een wortelkanaalbehandeling kan de tandarts de precisie van een laser gebruiken om infecties te vaporiseren zonder de tandzenuw te traumatiseren. Ipv de hele zenuw uit je tand te halen, laat de tandarts het op z'n plaats en helpt het te genezen.

Tand infecties kunnen soms ook beholpen worden met homeopathische inspuitingen om genezing te stimuleren op een specifieke plaats in de kaak.

Dit zijn veel betere ideeën dan wortelkanaalbehandelingen


Ik denk bv ook om H2O2 3% er op te spuiten, al geprobeerd?

 
Ja wat moet er gebeuren als die wortelkanaalbehandeling al achter de rug is: wortel eruit zou ik zeggen. Maar ook dat schijnt weer met een speciale procedure te moeten gaan.

Daarom zou ik tegen de tijd dat ik in dat stadium zat gelijk naar een biotandarts gaan.

 
Oeps ik had verkeerd gelezen, dacht dat je een WKB werd geadviseerd.

Ramiel Nagel zegt hierover dat bijna elke WKBde tand toxische materie bevat. In een minderheid van mensen kunnen deze relatief ongeaffecteerd zijn doordat het immuunsysteem de infectie kan omwallen. Als je serieuze gezondheidsproblemen hebt, overweeg om een professional te raadplegen die kan helpen bepalen of je WK tanden gezondheidsproblemen veroorzaken. Ze kunnen getest worden met een TOPAS-test, elektrische meettoestellen of spiertesten.

Een alternatief tov je WKBde tand te laten trekken is om je wortelkanaal te resteriliseren met de nieuwste technologieën zoals EndoCal 10. Dat gezegd zijnde, is er een tijd en plaats om een WKBde tand te laten verwijderen en het heeft sommige mensen hun leven gered, aldus Ramiel ,maar al bij al raadt hij aan om niet zo snel je tand te laten trekken, want er zijn ook veel mensen in deze situatie die er spijt van hadden om hun WKBde tand uit te laten trekken, omwille van hoe het hun capaciteit om te kauwen en hun beet affecteerde.

 
Ja ik heb inderdaad jaren geleden een wortelkanaalbehandeling ondergaan. Mijn eigen kies is ook weg en er zit een kroon op.

@Lekkerrromig. Hoe kun je nou spijt hebben als het je leven kan redden. En waaruit bleek dta het bij sommige hun leven had gered?

 
Zijn er hier mensen die goede ervaringen hebben met Henny Solleveld? Ik heb me voorgenomen om niet meer naar de tandarts te gaan. Er is in al die jaren flink wat aan mijn gebit geknutseld en heb ook wel een paar wortelkanaalbehandelingen gehad. Soest is voor mij niet zo ver weg.

De laatste keer dat ik problemen had met mijn kies heb ik de kies er uit laten trekken. Als ik kijk op de site van Solleveld dan zie ik dat deze kies o.a. in verbinding staat met de schildklier en de hypofyse. En laat ik nou net veel last hebben van koude handen en voeten en dan neem ik ook nog eens thyreoidum en mega veel verzadigd vet en cholesterol.

 
Ik heb Henny recentelijk gesproken en kan instaan voor zijn kennis en integriteit. Let wel: hij is geen tandarts, maar een fysiotherapeut met een specialisatie in de gebits- en kaakstructuur. Als je een consult wilt van een tandarts die verder kijkt dan zijn neus lang is, moet je een afspraak maken met Fred Neelissen. Beiden waren sprekers op de WP-dag van 11/2 en zullen ook weer spreken op de 31e deze maand. Je kunt je nog inschrijven hiervoor als je dat nog niet hebt gedaan: http://www.succesboeken.nl/?media=&ISBN=9789079872004.

Mike

 
Debsy:
Quote:
@Lekkerrromig. Hoe kun je nou spijt hebben als het je leven kan redden. En waaruit bleek dta het bij sommige hun leven had gered?


Dat staat er niet bij waarom het bij sommigen hun leven kan redden, ik denk dat hij bedoelt dat het afhangt per geval wat het beste is aangewezen. Bij diegene die spijt hebben, zal het misschien niet zo levensnoodzakelijk geweest zijn en hadden ze liever een alternatief gebruikt.

 
Ok ik geloof allemaal dat het niet goed is. maar wat je nou kan doen als het nou eenmaal gebeurd is, is blijkbaar nog niet zoveel over geschreven.

Ik zal eens kijken of ik volgende keer naar de WAPF dag kan komen, want daar wilde ik toch al heen en anders zal ik eens contact opnemen met de twee die jullie hier aanhalen.

 
Dan eerst proberen met het slangetje van de ozongenerator ertegen aan te houden zonder de ozonlucht in te ademen.

Als dat niet werkt dan misschien dit?:

Quote:
Ik kwam bij ... terecht via internet toen ik een kaakontsteking had, bij de reguliere tandarts is dan het gevolg, dat je een wortelkanaalbehandeling krijgt gevolgd door een kroon of het bewuste element laat trekken, het waren ook aan mij de bekende gevolgen hiervan. Ik las toen op de site van ... dat dit soort heel pijnlijke problemen zonder boren kon worden opgelost!!

Had bij een eerdere kaakontsteking t element laten trekken, want met mijn angst voor de tandarts zag ik een wortelkanaal absoluut niet zitten!

Aangezien er toch niets te verliezen is met een kaakontsteking ben ik toen naar Friesland getogen om te kijken of de Ozonbehandeling inderdaad t gewenste effect zou hebben.

Ik heb uiteindelijk met t Ozonkapje op de bewuste ontstoken kies nog geen minuut in de stoel gezeten, nooit een boor of naald gezien, de behandeling is volstrekt pijnloos. Tot mijn stomme verbazing bleek achteraf dat de kaakontsteking inderdaad verdwenen was!!!

Dus geen peperdure behandeling met verstrekkende gevolgen en een berg angst maar de kaakontsteking was mooi wel weg!!!


http://ozontandzorg.nl/?p=informatie&sub=cases&lang=NL

 
Ik heb ook een ontsteking/fistel op mijn tandvlees, zo komt de ontsteking van mijn kies naar buiten. Ik heb geen wortelkanaalbehandeling gehad, maar weet wel dat die tand bij een reguliere tandarts allang een wortelkanaalbehandeling had gekregen. Bij de bio-h tandarts zal hij er uit getrokken worden. Voel je geen ontstekingshaard ergens? Heb je verder geen klachten?

 
Tanja wat bij mij goed helpt en bij anderen die ik adviseerde is Salvia van Vogel, met watje er tijdje tegen aan drukken. Paar keer per dag.

Bij mij kwam de pus en alles via de neus naar buiten na een paar dagen.

 
Ik heb er nooit last van maar het viel me gewoon op. De ene kant is mooi strak en de andere kant zit dus een soort fistel. Ik heb vaak een droge mond en daardoor slijten me tanden erg snel.

Eigenlijk is dit gekomen na een wortelkanaalbehandeling maar mijn tandarts zegt dat het daar niets mee te maken heeft.

Nu had ik dus gelezen over westonprice en wortelkanaalbehandelingen en ben toch gaan twijfelen over die behandeling. En de fistel is toch een teken dat de er iets niet goed zit. Maar het is altijd de vraag of het een oorzaak is of gevolg.

Als die tandarts een verstoring vindt bij een kies dan vraag ik me af of de kies dan ook de boosdoener is, of juist het orgaan. Het zou zonde zijn als de kies getrokken is en vervolgens blijven de klachten bestaan.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.488
Berichten
511.572
Leden
8.642
Nieuwste lid
Davidbrownm05
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan