Wat voeren jullie je kat?

Medusa,

Ze drinkt alleen water. Wat ik verder voor haar neerzet, wil ze niet. Geen tonijnwater, geen kookvocht van kip of vis. Ze kijkt er niet eens naar.

In ieder geval vraag ik me af wat jij zou doen - aangezien je geen voorstander bent van dwangvoeren? Zou je wachten tot ze vanzelf weer gaat eten (volgens mij gebeurt dat niet zo vaak bij katten als ze eenmaal stoppen)? Aanbieden is op dit moment in ieder geval zinloos (ook al doe ik het nog wel).
 
Pinklady,

Ik denk dat ik voor een second opinion naar een andere dierenarts zou gaan om toch eens te kijken wat de oorzaak is. Als een kat niet wil eten, is dat niet voor niks.
Ik heb 2 keer in mijn leven dwangvoeding gegeven. Beide keren werden de dieren zo vreselijk bang voor me en uiteindelijk hebben ze het niet gered. Vooral die angst vond ik vreselijk! Maar misschien dat dit bij jouw kat niet aan de orde is.
Je kunt ook sondevoeding overwegen, maar dat wordt een opname en ook dan moet eerst duidelijk zijn wat de oorzaak is. Ook eetlust opwekkende medicatie is misschien nog een idee. Of misschien wat leverpastei op haar pootjes smeren?
Zit zomaar wat met je mee te denken hoor....
 
Pinklady,
Heeft de dierenarts haar gebit bekeken? Als ze uit haar bek stinkt, duidt dit meestal op ontstoken kiezen en/of tanden. Bij pijn in het bekje, zal een kat stoppen met eten.
Mijn eigen kat is kortgeleden ook heel ziek geweest met flink veel overgeven + diarree en bleek last van een virus te hebben + een ontsteking dankzij een uithaal van een kat. Dit bleek pas na een week door het ontstaan van een abces.
Het klopt dat als een kat stopt met eten dat de lever gaat vervetten. De lever functioneert uiteindelijk niet meer en dan is het einde oefening. Binnen 3 dagen moet een kat toch echt weer gaan eten. Adviseer je om zo mogelijk nog vandaag voor een second opinion naar een andere DA te gaan.
 
Zet eens tomatenpuree voor haar nee. Eet ze dat niet, dan gras. Net zo lang dingen proberen tot je iets vindt dat ze eten wil.
Wil ze tomatenpuree, dan wijst dat in de richting van nieren en blaas. Eet ze gras: haarbal, misschien wel een hele grote.
 
Bij deze een update:
Poes had inmiddels 5 dagen niet meer zelfstandig gegeten, wat ik ook aanbood. Ik ben toen nog een keer naar de DA gegaan. Bloedonderzoek wees niets uit (haar bloedwaarden waren verbeterd t.o.v. 2 jaar geleden!). Eigenlijk kon de DA dus ook niet veel, behalve haar verder behandelen dan voor de blaasontsteking. Ze kreeg er een eetlustopwekker bij, die ik haar moest geven. Die eetlustopwekker mocht alleen maar gegeven worden bij een goede nierfunctie, dus dat gaf voor mij aan dat het rommel is. Ik wilde hem dus echt niet geven. Ik ben haar nog even blijven dwangvoeren en na een dag begon ze ineens weer langzaam te eten. Die eetlustopwekker heeft ze dus nog steeds niet gehad. Ze is namelijk weer steeds wat beter zelfstandig gaan eten, ook al is ze nog erg kieskeurig. Ze lust veel minder dan voor ze ziek werd (maar gelukkig is wat ze eet niet heel verkeerd, vooral erg kostbaar: rauwe zalm, rauw rundvlees, blikjes tonijn). Ze is wel wat afgevallen, dus ik moet nog zien dat ze weer wat extra gaat eten. Haar gedrag is weer een stuk normaler. Vooralsnog gaat het in ieder geval weer goed met haar.
 
Een lange tijd geleden hebben wij ook katten gehad, toen waren we nog niet op de hoogte van gezond voer voor katten. We zijn erg blij dat we binnenkort onze nieuwe kitten mogen ontvangen. Het is alweer een hele tijd geleden dat hier voor het laatst gepost is, daarom zou ik graag van jullie willen weten welk graanvrij voer jullie nu gebruiken en is het zuinig in gebruik?
 
Wat leuk een kitten in huis.
Ik denk dat je wel eens gelezen hebt over rauw voer. Dus gewoon rauw vlees. Je kunt in de winkel vragen naar voeding speciaal voor kittens.
Geen idee hoe oud de kitten is als hij bij jullie komt. Maar zou wel met de eigenaar overleggen of het beestje bij 16 weken opgehaald mag worden. Velen doen ze weg bij 8 weken en dat is geen aanrader.
Hieronder een aantal redenen waarom. Ik noem er een paar maar er zijn er nog meer. Zie link. Het beste voer is zo lang mogelijk moedermelk!

1. Vanwege de socialisatie
2. Omdat hun immuun voor 16 weken nog niet voldoende ontwikkeld is.



https://www.wildcatsnoorseboskatten.nl/de-noor/waarom-16-weken-bij-moeders/
 
Nog een toevoeging, dit voorstel is destijds naar de 2e kamer gestuurd. Je begrijpt, er is niks mee gedaan helaas.
 
Oke, kan ik zo ook af en toe biologisch rauw gehakt geven uit de super en heb jij ook wel eens melk of melkkefir gegeven? Gaat het trouwens weer goed bij je thuis met de katten? ze mauwden veel.
 
Je kan beter jezelf verdiepen in het voeren van rauw vlees voor katten.

Google op barf en je krijgt meer info.

Leuk dat je vraagt hoe het met mijn katten gaat.

Mijn katten gaat niet goed. Met 1 niet in elk geval. Dit heeft met schildklier problemen te maken. Ik had kruiden daarvoor en aanvankelijk leek het erop dat het goed ging. Daarvoor gaf ik pillen en ik denk dat dit eerlijk gezegd nog door werkte. In elk geval ging zijn waarde omhoog iplv naar beneden terwijl deze al te hoog was. Hij kreeg ook gee. Voeding meer met jodium. Dus terug op de pillen en daar laat ik het bij. Hij heeft de nodig. Vermoedelijk aangeboren aangezien hij altijd een probleem geval is geweest.

Voor wat betreft melk en kefir. Deze laatste is niet gewild. Je kunt het zelf proberen door het neer te zetten. Met melk meer succes denk ik. Hier heeft de schildklier kat het een periode gedronken. Nu hoeven ze het allebei niet.

Succes met jullie kitten. Gaat vast goed komen!
 
Ja ik was dat tegen gekomen met goochelen, hopen op goede tijden bij jouw thuis met de katten. In het verleden hebben wij ook katten gehad dus ervaring hebben we wel, met voeren gaan we het achteraf beter doen. Zekers het gaat goed komen.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.470
Berichten
499.077
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan