Ik ben net terug van een vakantie in Schotland en krijg onderstaand mailtje van een Turkse lezer van een van mijn artikelen, dat ik jullie niet wil onthouden (met zijn toestemming geplaatst):
Ik weet niet hoe oud uw artikel hersenvoer is die ik op de site leefbewust.com heb gelezen maar ik wou toch het één en ander vragen en zou het heel erg waarderen als ik daar een feedback op zou krijgen.
Ik wil u ook heel erg bedanken over dit zeer informatieve artikel, mensen zoals u zijn zeer waardevol.
Wij zijn al een tijdje alweer bezig met biologisch eten en ecologische cosmetica etc..
Ik en mijn zoon van negen hebben allebei adhd maar we slikken geen rotzooi Ritalin of wat dan ook, we eten biologisch, zorgen voor structuur en homeopathische middelen.
We zijn er nog niet maar dit wordt gewoon ons levensstijl.
Mijn ouders komen van boerderijen van de Noord kust (Zwarte Zee kust ) van Turkije waar de koeien nog vrij in de highlands grazen en er elk jaar volop roomboter festivals en wedstrijden worden gehouden. Het merendeel daar eet heel veel roomboter.
Ik moet zeggen dat de roomboter echt knal geel is, bijna pijn aan je ogen maar zo lekker, het lekkerste roomboter wat je ooit kan eten.
Komt omdat daar nog veel natuur is en de koeien vrij grazen en niet standaard voer krijgen maar verschillende onbespoten en ongemanipuleerde gewassen en geen stress hebben, de hoorns er nog aan zitten en de vetpercentage hoger is als Holstein koeien.
Het gaat om de kwaliteit van de melk en niet het aantal liters wat de koe per dag geeft.
Ik heb als kind zijnde zoveel rauwe melk gedronken, wat u in uw artikel zegt klopt als een deur.
Ik wou dan ook vragen of het kwaad kan als wij rauwe biologische melk, eieren en roomboter eten omdat mijn vrouw nog borsvoeding geeft?
De voedselindustrie maakt je zo bang, het gaat allemaal om belangen dus geld maar ik denk vraag het toch nog.
Wij willen zo veel mogelijk zelf volle rauwe melk halen en daar yoghurt, karnemelk van maken en natuurlijk heerlijk drinken vooral buffelyoghurt en melk is door de twee keer zo hoge vetpercentage heel erg gezond en super lekker.
In Turkije is buffelyoghurt heel normaal, het is zo dik dat als je het in een emmer stopt en je de emmer op de kop draait de yoghurt er niet uitvalt.
Ik wou u alvast heel erg bedanken voor de tijd die u voor mij neemt en hopende een reactie van u te mogen ontvangen.
Vriendelijke groeten,
Haluk Kurtoglu.
p.s.: Ik heb wat foto's van de higlands waar ik vandaan kom bijgevoegd, de koeien grazen daar.
Kijk, zulke reacties zien we graag bij de Weston Price Foundation! Het artikel waarnaar Haluk verwijst is dit:
http://www.leefbewust.com/themas/hersenvoer.html
Ik heb Haluk verzekerd dat zijn adhd zal verdwijnen zodra hij weer traditioneel gaat eten.
Mike
Ik weet niet hoe oud uw artikel hersenvoer is die ik op de site leefbewust.com heb gelezen maar ik wou toch het één en ander vragen en zou het heel erg waarderen als ik daar een feedback op zou krijgen.
Ik wil u ook heel erg bedanken over dit zeer informatieve artikel, mensen zoals u zijn zeer waardevol.
Wij zijn al een tijdje alweer bezig met biologisch eten en ecologische cosmetica etc..
Ik en mijn zoon van negen hebben allebei adhd maar we slikken geen rotzooi Ritalin of wat dan ook, we eten biologisch, zorgen voor structuur en homeopathische middelen.
We zijn er nog niet maar dit wordt gewoon ons levensstijl.
Mijn ouders komen van boerderijen van de Noord kust (Zwarte Zee kust ) van Turkije waar de koeien nog vrij in de highlands grazen en er elk jaar volop roomboter festivals en wedstrijden worden gehouden. Het merendeel daar eet heel veel roomboter.
Ik moet zeggen dat de roomboter echt knal geel is, bijna pijn aan je ogen maar zo lekker, het lekkerste roomboter wat je ooit kan eten.
Komt omdat daar nog veel natuur is en de koeien vrij grazen en niet standaard voer krijgen maar verschillende onbespoten en ongemanipuleerde gewassen en geen stress hebben, de hoorns er nog aan zitten en de vetpercentage hoger is als Holstein koeien.
Het gaat om de kwaliteit van de melk en niet het aantal liters wat de koe per dag geeft.
Ik heb als kind zijnde zoveel rauwe melk gedronken, wat u in uw artikel zegt klopt als een deur.
Ik wou dan ook vragen of het kwaad kan als wij rauwe biologische melk, eieren en roomboter eten omdat mijn vrouw nog borsvoeding geeft?
De voedselindustrie maakt je zo bang, het gaat allemaal om belangen dus geld maar ik denk vraag het toch nog.
Wij willen zo veel mogelijk zelf volle rauwe melk halen en daar yoghurt, karnemelk van maken en natuurlijk heerlijk drinken vooral buffelyoghurt en melk is door de twee keer zo hoge vetpercentage heel erg gezond en super lekker.
In Turkije is buffelyoghurt heel normaal, het is zo dik dat als je het in een emmer stopt en je de emmer op de kop draait de yoghurt er niet uitvalt.
Ik wou u alvast heel erg bedanken voor de tijd die u voor mij neemt en hopende een reactie van u te mogen ontvangen.
Vriendelijke groeten,
Haluk Kurtoglu.
p.s.: Ik heb wat foto's van de higlands waar ik vandaan kom bijgevoegd, de koeien grazen daar.
Kijk, zulke reacties zien we graag bij de Weston Price Foundation! Het artikel waarnaar Haluk verwijst is dit:
http://www.leefbewust.com/themas/hersenvoer.html
Ik heb Haluk verzekerd dat zijn adhd zal verdwijnen zodra hij weer traditioneel gaat eten.
Mike