Te hoog cholesterol, verstopte bloedvaten.. En de dokter zegt dingen die je niet wilt horen..

O wat goed dat hij in ieder geval gestopt is met roken!

Geen statines hoor, laat hem maar eens de bijsluiter lezen, dat is walgelijk. Veel goede vetten gaan nemen. Kokosolie schijnt ook echt heel goed te zijn voor het cholesterol, internet staat er vol mee.

 
Angela,

De dokter raadt bloedverdunners aan. Bloed wordt volgens mij vooral dik van stroperige suikers. Hier moet je man dus gelijk mee minderen. Verder moet ik dan gelijk denken aan zuurstof. H2o2 zorgt er ook voor dat het bloed weer goed gaat stromen en een mooie rode kleur krijgt.

En als je aan zuurstof denkt, dan kom je ook gelijk weer uit bij ademhaling. Volgens mij halen ze met de Buteyko methode ook erg goede resultaten bij dit soort klachten. Zorgt ook voor een betere zuurstofopname in de cellen en ook dat de vernauwde vaten wijder worden. Hier kan Jenneke je vast meer over vertellen.

Let eens op de ademhaling van je man. Is deze erg hoog, en haalt hij erg vaak adem per minuut? Ik ben me sinds kort echt flink aan het verdiepen in Buteyko, dus ik ben hier erg benieuwd naar.

 
Tja..ik "knip en plak" mijn reactie nog maar een keer...

ik gebruik serrapeptase voor de bloedvaten.

De duitse arts Nieper heeft via onderzoeken aangetoond, dat het zorgt voor een

betere doorbloeding in de benen.

http://serrapeptase.info/

Als bloedverdunner gebruik ik Hawthorn. Dat zou in ieder geval stolsels uit het bloed

moeten houden.

Ik heb in 2010 een hartinfarct gehad...ik zou als ik al de medicijnen niet nam ook

dood gaan..is me verzekerd..

Nou..de medicijnen werden m'n dood bijna.

Dia.

 
ozonapparaat, om de hele dag door extra zuurstof in je lichaam te krijgen, prima om bij te slapen.

En hopelijk volgt hij alle voedingsadviezen op, sole/H202/veel verzadigd vet(veel rauwe melk)alle suikers schrappen en koolhydraten sterk reduceren.

 
Janse heeft gelijk met zijn opmerking over suikers en dik bloed. Ter aanvulling: ALLE koolhydraten vertragen de bloedsomloop, dus eet zo weinig mogelijk koolhydraten! Een hoge koolhydraatconsumptie leidt ook tot suikervergisting, waarbij er melkzuur wordt geproduceerd in de cel en de cel zeer weinig energie genereert. Hierdoor word je snel moe en verzuren je spieren bij de minste geringste inspanning. Daarnaast gaan je cellen omgekeerd werken, als een plant: ze gaan CO2 inademen (nog meer verzuring!) en zuurstof uitademen.

Dit is allemaal essentiele informatie die zijn 'specialist' hem niet vertelt! De mens is nu eenmaal een vetverbrander, geen suikervergister. Dat is het plan dat de natuur heeft en wie er tegenin gaat betaalt hiervoor de prijs. Suiker, koolhydraten en zetmeel slopen ons elke dag een beetje meer. Angela, ik weet niet hoe ontvankelijk je man is voor deze info, maar deze twee artikels zijn wellicht verhelderend, al is het maar voor jouzelf:

https://www.fatsforum.nl/topic/de-bron-van-alle-kwaad-suiker-zetmeel-en-koolhydraten

https://www.fatsforum.nl/topic/hoe-je-de-zuurstoftovoer-naar-je-cellen-kunt-verhogen

Mike

 
Mensen met slechte vaten kunnen ook baat hebben bij Vasolastica.

Onderstaand komt van hartinfarct-kan-vaak-gestopt-worden

Quote:
Vasolastica

Slechte bloedvaten in de benen kunnen leiden tot amputatie van een been, dit: ,,terwijl de oorzaak mogelijk kan worden aangepakt via het middel Vasolastica, dat verkrijgbaar is op de Nederlandse markt. Uit de praktijk is bekend, dat bij slechte hartvaten dit middel ervoor kan zorgen dat na globaal anderhalf jaar de vaten voor 60 tot 70 procent weer schoon zijn. Vasolastica kan zelfs amputatie van een been voorkomen. En toch wordt het niet als medicijn erkend in Nederland!”

Ramakers, voormalig mede hoofd van het laboratorium van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch pleit daarom voor meer aandacht voor een biochemische aanpak van de oorzaak van ziekten. De natuurwetenschappelijke academische centra kunnen bij het multidisciplinair onderzoek tot grote steun zijn.


 
Ik hoor hier trouwens weinig over de twee verschillende soorten cholesterol. De compacte en die niet zo compact is, weet eigenlijk niet hoe het uit te leggen, maar gooed. Het is de compacte die dus eigenlijk niet goed is en in de aderen vastslibt, en wat ik dus begrepen heb van het filpje op youtube 'sugar, the bitter truth' dat deze juist van suiker en ander koolhydraten word gemaakt en de goede dus in (dierlijk) vet zit. En die goed zorgt ervoor dat troep wordt opgeruimd enzo omdat het als een vlokje en dus makkelijk door de aderen gaat.

 
Er is geen 'goede' of 'slechte' cholesterol, dat is een grote mythe. Er is alleen maar...cholesterol. Het is precies hetzelfde spul, alleen de omvang van het molecuul varieert. Cholesterol is nl. zo belangrijk voor het lichaam dat het naar alle uithoeken van het lichaam te vervoeren moet zijn, dus ook door de haarvaten. En dus heb je cholesterolmoleculen van verschillende grootte. Dit hoort zo en daar is niets 'goed' of 'slecht' aan! Als de aderwanden bedekt zijn met cholesterol is dat eveneens om een goede reden, nl. cholesterol doet dienst als 'stopverf' om levensbedreigende scheuren in de aderwanden te voorkomen.

Er wordt geen cholesterol gemaakt van suiker. Wat suiker doet is plakken aan eiwitten in het bloed (glycatie, versuikering), waardoor er aan elkaar geplakte eiwitverbindingen ontstaan (plak, bloedklonters). In een vergevorderd stadium worden deze AGE genoemd, Advanced Glycation End Products, vergevorde versuikeringseindproducten. Bij Alzheimerpatienten zie je dat complete hersendelen bedekt zijn met eiwitplakaten.

Dit heeft allemaal niets te maken met cholesterol. Cholesterol is de brandweerman die komt blussen, de brand wordt veroorzaakt door suiker, zetmeel, koolhydraten en bewerkte olien/vetten. Lees dit artikel maar eens.

Mike

 
Ok dan heeft het dat wat van de suiker gemaakt wordt een ander naampje dan cholestrerol dat de aderen verstopt. Nou vraag ikme af of je het fimpje hebt gekeken een keer. Hij legt het allemaal haarfijn uit inclusief de hele chemie erachter en het klinkt voor mij logisch, nou ben ik geen ster in scheikunde. Het gaat er om dat de suiker de lever overbelast en dat wat het in omgezet wortd ook nog slecht is en ook nog een paar hele slechte bijproducten. Alle koolhydraten hebben dit effect maar suker nog erger en de 'high fructose corn syrope' zelfs nog meer.

Maar ik weet er niet zoveel vanaf dus ik hou mijn mond verder wel.

 
Ik heb het filmpje nog niet bekeken, maar ga dat zeer zeker doen. Wat de aders verstopt zijn versuikerde eiwitten (AGE's). En je hoeft je mond niet te houden, hoor, als je iets niet weet. Dit forum is bedoeld voor uitwisseling van kennis. Ik kom nog terug op wat die man in dat filmpje uitlegt!

Mike

 
Kavana,

Ik wilde zojuist het filmpje gaan bekijken en bedacht me toen dat ik deze anderhalf uur durende presentatie al enkele jaren geleden heb gezien.

Ik ben dus maar gaan zoeken op 'Dr Lustig' en 'glycation' en kwam erachter dat hij wel degelijk precies hetzelfde zegt in deze presentatie als ik hierboven schrijf, nl. een hoog bloedsuikergehalte zorgt ervoor dat eiwitten in het bloed aan elkaar gaan plakken ('cross-linking') en bloedklonters vormen, of beter gezegd: eiwitplakkaten. Dit heet 'glykatie' (versuikering).

Fructose zorgt voor nog meer versuikering dan glucose, terwijl fructose op de GI-index een lage glykemische index heeft! Dennis, als je meeleest, jij komt regelmatig op de proppen met die GI-index. Je ziet wel dat deze allesbehalve zaligmakend is!

Mike

 
Kan ook zijn dat ik het een beetje verkeerd heb onthouden, het is alweer een tijdje geleden dat ik het gekeken heb.

 
Misschien een domme vraag Mike :oops: maar zit fructose alleen in fruit? Oftewel, bedoel je hiermee dat fruit ook niet goed is?

Verder iedereen heel erg bedankt voor alle aanvullingen! Het suikerverhaal heeft zéker onze aandacht! Mijn man is gisteren met zijn verhaal naar een orhomoleculair therapeut geweest. Die schenkt enorm veel aandacht aan zijn voedingspatroon en de adviezen die hij tot nu toe heeft gekregen lijken enorm veel op de adviezen die we hier krijgen :lol:

Hij is nu helemaal overtuigd om dit met voeding te doen en de leugen van de vaatarts te negeren! (statines en ascal...., anders is hij over 5 jaar dood.... Hoe cru???)

 
@Mike

Deze meneer Lustig heeft ook kritiek gekregen, hier o.a. in het Nederlands wat kritiek op dr Lustig zijn verhaal.

klik hier en heeft Chivo nog meer kritische geluiden. klik hier

Ik heb op facebook een korte discussie gehad hierover met de man achter Chivo opleidingen, maar we kwamen eigenlijk er niet uit. Wat vind jij hiervan Mike?

 
Om hier goed op te kunnen reageren zou ik de anderhalf uur durende presentatie van Lustig opnieuw moeten gaan bekijken. Een aantal kritiekpunten die in het artikel worden genoemd brengen nl. nuances aan die Lustig wellicht verzuimt te vermelden. Het kan ook zijn dat de auteur van het artikel aan het muggeziften is (een veelvoorkomend verschijnsel onder acedemisch ingestelde denkers) en dat de hoofdboodschap van Lustig wel degelijk hout snijdt. Ik moet er dus weer eens een keertje anderhalf uur voor gaan zitten. Kan effe gaan duren i.v.m. tijdgebrek, maar ik kom hier nog op terug!

Mike

 
@Mike

Oke, ik kijk er naar uit. Ik zat zelf ook al een beetje in dezelfde richting als jij denkt. hier een nieuwe artikel over de zuur-basen evenwicht en over de consumptie van melk.... uiteraard gaat het over gepasteuriseerde melk.

 
Nog voordat ik van WAP gehoord had deed ik eens een hart test, een screening aan de hand van eenvoudige testen om de toestand van hart en bloedvaten in te schatten qua risico.

Wat opvallend was aan de uitslag van het bloedonderzoek was dat het "foute" cholesterol en normale waarde had en het "goede" wat verhoogd was. Toen ik de huisarts vertelde dat ik regelmatig in roomboter gebakken eieren et en verder veel roomboter gebruik als broodbeleg en om mee te koken, had hij daar geen commentaar op.

 
Ik zag een online ergens een presentatie van een arts www.hedberg.com vorige week en die arts zei dat bromelaine ervoor zorgt dat patienten snel dunner bloed krijgen. Succes gegarandeerd zei hij. Dit nog even in reactie op de beginpost.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.469
Berichten
498.872
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan