Hoe vind je deze?
Melk is in feite een emulsie van olie en water. Sommige mensen noemen zo’n mengsel ook wel, met een duur woord, een colloïdaal mengsel.
Om één liter melk te maken moet een koe zo’n 600-800 liter bloed door haar uier pompen. Denk daar nog maar eens aan wanneer je je volgende glas inschenkt. Die koe heeft haar hart erin gestopt!
Mineralen in rauwe melk:
Ook de hoeveelheid mineralen in rauwe melk is afhankelijk van een aantal factoren. Bodemkwaliteit, geografische locatie, koeienras, gezondheid van het dier, enz. Al deze factoren spelen een rol.
De beschikbaarheid van de mineralen in rauwe melk hangt af van hoe functioneel de enzymen en andere factoren nog zijn. Hier zijn enkele waarden (bij benadering) voor de hoeveelheden mineralen in een quart (0,95 ltr) rauwe melk:
Natrium – 330-850 mg
Kalium – 1.040-1.600 mg
Chloor – 850-1.040 mg
Calcium – 1.040-1.225 mg
Magnesium – 85-130 mg
Fosfor – 850-940 mg
IJzer – 280-570 µg
Zink – 1.880-5.660 µg
Koper – 95-570 µg
Mangaan – 19-47 µg
Jodium – ca. 245 µg
Fluor – 28-207 µg
Selenium – 4.7-63 µg
Kobalt – 0.47-1.23 µg
Molybdeen – 17-113 µg
Nikkel – 0-47 µg
Silicium – 700-6.600 µg
Vanadium – sporen 290 µg
Tin – 38-470 µg
Arseen – 19-57 µg