Reuma natuurlijk genezen

G

Guest

Guest
Ik heb reuma, maar heb er door de medicijnen nauwelijks last van. De medicijnen die ik gebruik heten methotrexaat. Dit zijn hele schadelijke medicijnen, een soort van chemo heb ik begrepen. Elke 3 maanden moet ik bloed prikken om te controleren of mijn nieren nog wel goed werken. Hier ben ik in een langzaam tempo mee aan het afbouwen, had 6 tabletjes en zit in nu op 4. Dit lukte eerder niet (5 lukte toen al niet), maar gaat nu goed door de betere voeding (grotendeels WAPF), ontgifting en H2O2. Nu heb ik het boek "Reuma natuurlijk genezen" van Stefaan de Wever aangeschaft. Bepaalde dingen zijn logisch, zoals ontgiften, geen suiker, geen granen, veel groente. Maar bepaalde dingen gaan helemaal tegen mijn gevoel in. Willen jullie eens meedenken?

Hij raadt veel aardappels aan, dat is toch een nachtschade en ontstekingsbevorderend? Tomaten en paprika's mag ook gewoon. Dan raadt hij veel fruit aan, maar juist niet de zure. Ook zegt hij dat je geen zout moet eten (hij heeft het niet over Keltisch zeezout), heel weinig eiwitten en vetten, vooral geen dierlijke vetten, nauwelijks vlees en geen eieren, zuivel, granen en noten. Het komt dus eigenlijk neer op aardappels, groente en fruit.

Wat denken jullie hiervan?

Tineke

 
Zeer onzinnig en zeer schadelijk adviesm gebaseerd op de hopeloos achterhaalde zuur-basen-theorie. Lees hier wat ik daarvan vind. Nachtschades zijn ontstekings- en reumabevorderend. Hoe eerder je van die methotrexaat af bent, hoe beter!

Mike

 
Tineke,

Wij kennen Stefaan de Wever vanuit onze rawfood tijd, hij is dus een rawfoodist.

Hij raadt ook af om melk te drinken en hij hangt inderdaad de zuur-basen-theorie aan.

Ik zou zeggen richt je op de richtlijnen van WAPF en je zult zien dat je langzamerhand je medicijnen af kunt bouwen.

In een ander topic over een vriend van ons die sarcoïdose heeft (waarover ik geschreven heb) geeft Mike de bijwerkingen van Methotrexaat aan.

En lees in dat zelfde topic dat onze vriend zijn gebruik van Methotrexaat mag afbouwen binnen nu en 3 maanden naar 0.

Hij is in november gestart met te eten volgens WAPF en kon na ca. 6 maanden zijn prednison afbouwen en nu dus zijn methotrexaat.

In het bewuste topic kun je het verloop lezen van zijn weg terug. Hij vindt het heerlijk dat hij de teugels weer in eigen handen heeft.

Meer kan ik niet aangeven dat WAPF de aangegeven weg is om van dit soort gif te worden bevrijd.

Ik wens dit ook voor jou.

Lia

 
ik had last van mijn heupgewrichten. Als ik een kwartier op een stoel zat moest ik al "op gang komen".

Dat was een paar maanden geleden. Die Donkers :>)) zei tegen mij: eet jij nou nog steeds aardappelen?

Toen dacht ik: ik neem de proef op de som en per direkt de nachtschades laten staan. Granen at en eet ik al lang heel weinig. (1x in de week of zo)

Het heeft 2 weken geduurd en gewrichtspijn weg!

Apart maar waar..

 
Dank allemaal voor het meedenken en de snelle reacties. Ik heb alle stukken gelezen en heb er vertrouwen in dat het gaat lukken op deze manier. Ik at nog wel 1x per week aardappels en soms paprika en tomaat, maar dat laat ik nu ook maar staan, vooral ook na de reactie van Marijan.

Lia,

Dat verhaal van jullie vriend is hoopgevend.

Dirtsa/Astrid,

Ik ga eens kijken of ik dat boek kan bestellen bij de bieb.

Tineke

 
Grappig, want dit boek "Reuma natuurlijk genezen" van Stefaan de Wever wordt verkocht in de winkel van leefbewust.com en je eigen winkel.

 
Rupsje er zijn wel meer dingen te koop in de webwinkel van de webmaster waar hier op het forum anders over wordt gedacht. Ook het boek van Julia Kang is er te koop, maar toch wordt hier fruit/koolhydraten niet aangeprezen. Aan de webwinkel ontleen je geen kennis, daar zul je het forum voor moeten doorspitten en dingen zelf ervaren. Misschien is het een idee om jezelf voor te stellen in een voorsteltopic?

 
Als ik Mike zijn reactie lees, op een boek wat hij zelf notabene verkoopt, dan kan ik het niet anders dan grappig vinden.

Waarom verkoop je het dan?

 
Dat is niet zijn eigen winkel, zoals ik al zei dat is van de webmaster (Juglen/ahealthylife), niet van de moderator (Mike).

 
De oorsprong van reuma ligt in het niet optimaal functioneren van de darmen.

Urinezuur en reuma wordt vaak door elkaar gehaald.

Het veroorzaakt namelijk beide pijn in gewrichten.

80 procent van de mensen heeft tegenwoordig enige vorm van teveel aan urinezuur,

veroorzaakt door de nieren. Waarom schrijf ik dit omdat reuma en urine zuur vaak door

elkaar wordt gehaald en de artsen lang niet altijd in het bloed een teveel aan urine zuur herkennen.

Er wordt geschreven dat tomaten geen schade veroorzaken bij reuma.

Ik wil alleen waarschuwen als de oorzaak dus urinezuur betreft dat tomaten, roodvlees,

chocalade en wijn slecht werken op mensen die een teveel aan urinezuur hebben.

 
Ik heb laatst iemand getest(kinesiologie)met reuma en die moest tarwe gaan mijden omdat dat bij hem ontstekingsklachten verergerde. De overige gluten mocht hij wel nemen.

Bij iemand met fybromyalgie kwam ik uit het mijden van: tarwe en hele nachtschade groep.

Soms moeten ze de hele groep weglaten, soms één of twee dingen uit die groep. Het is per persoon dus verschillend. Ik heb in mijn protocol staan als spier en gewrichtspijnen veroorzaakt door voeding: de nachtschade familie, tarwe en gluten, purine bevattende voeding, MSG (vetsin) en kunstmatige zoetstoffen. Nog tips? Is er nog meer voeding die dat veroorzaakt?

Die purines worden afgebroken tot urinezuur ( vaak oorzaak van jicht)dat is wat afra ook zegt.

 
Ik heb heel vaak nagedacht waarom je bepaald voedsel niet zou kunnen verdragen hoe dat zou kunnen, mijn idee is daarover:

Als de darmen beschadigd zijn, leaky gut, lekkende darmen dus, zijn de darmen te doorlaatbaar. Voedsel hoort in de darm compleet te verteren tot zeer kleine deeltjes door enzymen die daar zijn. Daarna kunnen ze door de kleine porien de bloedstroom in. Dat is goed. Als de darmwand echter te doorlaatbaar wordt door beschadiging, lekken er grotere, niet goed of onverteerde delen direct de bloedstroom in. Het bloed herkent en erkent dit niet en voelt zich aangevallen en maakt direct antistoffen aan. Dan heb je dus op dat moment een allergie of intolerantie.

Dit proces ontstaat vooral wanneer je elke dag voedsel eet wat niet geschikt is zoals bv. tarwe. Wij Nederlanders eten gerust ontbijt, lunch en diner tarwe. Wanneer je een soort rotatie-dieet toepast waarin je minimaal 5 dagen niet hetzelfde voedsel eet, krijgt de darm tijd om weer te helen, zodat je toch af en toe verteringsgevoelig voedsel kunt eten.

Door de grote gaten in je darm echter, kan er ook makkelijk voedsel doorheen lekken wat wel goed voor ons is, maar het moet nog steeds wel eerst verteerd worden, bv. zuivel zoals kefir. Ook dat "pikt" ons lijf/bloed niet en vandaar gevoeligheid voor zuivel bv.

Dus afhankelijk van hoe iemand altijd eet, ontwikkel je dus een gevoeligheid voor bepaald voedsel.

Klinkt logisch toch of redeneer ik dan te simpel...

 
Tineke, Mag ik vragen wat je weglaat uit je voeding ? ikzelf heb ook reuma en moet eigenlijk mtx gebruiken ( 10 tabletten per week )maar in plaats daarvan neem ik ldn en heb begrepen dat ik geen aardappelen,nachtschade,melkproducten en tarwe moet eten. ook ben ik gestart met het slikken van kurkuma 500 mg wat de ldn zou versterken. ldn gebruik ik nu 2,5 weken 3mg maar helaas nog geen resultaat. Ik heb begrepen dat je goede resultaten boekt met de aangepaste voeding.

 
Hi Jeanny,

Ik gebruik momenteel 3 tabletjes mtx en ik heb helemaal geen last. Vorige maand heb ik overlegd met de reumatoloog om te gaan stoppen met de mtx en ldn te gebruiken, maar hij werkt niet mee en raadt me met klem af om te stoppen. Ik ben van plan om na de zomer toch te gaan stoppen en ldn te gaan gebruiken. Qua voeding eet ik zoveel mogelijk WAPF, maar ik eet wel eens zuurdesem speltbrood. De nachtschades laat ik weg en de suikers ook. Rauwe melk en rauwe yoghurt eet ik juist wel. Aan supplementen neem ik vit. D 5.000 mg of mcg weet ik zo even niet, kurkuma, levertraan en MSM. Misschien moet je naar 4,5 mg LDN gaan?

 
@ Jeanny

In veel gevallen hangt reuma samen met een niet goed werkende dikke darm als gevolg van een overgevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen. Niet iedere persoon is overgevoelig voor alle gluten en alle melkproducten.

Reuma hangt inderdaad vaak samen met intolerantie voor tarwegluten en gepasteuriseerde melk die hieruit voortvloeit. Hier heb ik zelf goede resultaten geboekt met het volledig weglaten van tarwe en in bepaalde bereidingen te werken op basis van zuivere spelt. In tegenstelling tot Tineke kan ik zelf niet goed tegen rauwe koeienmelk, maar reageer ik net zoals onze zoon goed op gefermenteerde koeienmelk op basis van rechtsdraaiend melkzuur.

Vandaar dat wij in onze keukenbereidingen uitgaan van het licht verteerbare geitenmelk. Hierbij wel de kanttekening dat je bij deze combinatie levertraan suppletie nodig hebt van Green Pasture om geen tekort aan vitamine D op te bouwen.

 
Misschie stomme vraag maar wat eet je nu volgens wapf ? Ik eet rijst boekweit quinoa en spelt, maar melkproducten bijna niet. En waat kopen jullie rauwe melk ? (Klinkt trouwens niet echt lekker). @Tineke fijn dat het zo goed met je gaat. De ldn zal ik gaan verhogen. Bijnageen enkele arts/specialist schrijft ldn voor. Mijn specialist deed het ook niet maar mijn huisarts heb ik met heel veel moeite over kunnen halen om me een recept te geven ( mijn andere optie was arava). De meeste bestellen naltrexone in het buitenland en maken zelf een verdunning.

 
@Vivianne, je gebruikt een vitamine D . Doe je dit omdat je weinig tot geen melkproducten gebruikt of omdat je geen koeienmelk gebruikt ?

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.469
Berichten
498.539
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan