rauwe melk

Oke, nog interessanter want ik ben een snelle eter en waarschijnlijk ook een stuk beter als ik wat langzamer ga eten. Echt een bad habit. Zelf heb ik ook wat vertering problemen, daarom slik de super enzymen. Misschien toch maar wat meer nemen bij het avond eten.

 
ik heb nog wel een vraagje over rauwe melk want ik heb nu 2 verschillende soorten rauwe melk gedronken. De ene komt uit de purmer en de ene uit kwadijk. Ik weet dat de purmer klei grond heeft en kwadijk weide ofzo maarja ze staan nu toch binnen. Nu heb ik aan deze boer gevraagd in kwadijk wat hij zijn koeien aan voeding geeft. Hij zei ongeveer 15 kg droog gras en dat is vergelijkbaar met 60 kg zei hij en 5kg krachtvoer.

Hij wist mij te vertellen dat praktisch alle melkboeren iets van krachtvoer geven want anders produceren ze niet genoeg melk. Nu weet ik dat het niet 'economisch' gezien niet 'genoeg' levert en dus krachtvoer geeft. Nu weet ik dat de koeien in de purmer meestal binnen staan maar wel een 'duurzame kernmerk' heeft en dat zijn koeien zo gezond zijn. Ik moet hem nog maar een keer bellen om te vragen wat hij zijn koeien voert. Toen we melk haalde vertelde hij of we het een probleem vonden dat het nog niet was afgeroomd. Ik zo: nee tuurlijk niet, ik wil volle vette melk :D Dus nu moet ik hem van te voren bellen wanneer de melk nog niet is afgeroomd. Meteen maar een kilo afgeroomde boter gehaald... 4,30 euro... en 50 cent per liter voor melk.... prachtig :D

Is het nu nog steeds gezond om rauwe melk te drinken van koeien die krachtvoer hebben gehad?!?! Want het wordt anders wel lastig. Er zit trouwens wel duidelijk een smaak verschil in de melk.

 
Caveman, Ik begrijp dat de boer in Kwadijk dus de melk afroomt?

Dan koop je dus eigenlijk magere melk, geen wonder dat je verschil proeft.

Volgens mij krijgen de koeien van de Sonnevanck geen krachtvoer.

 
@Poekie

oke bedankt, misschien ga ik daar morgen wel even langs... trouwens ik bedoelde het verschil tussen de melk uit de purmer en kwadijk. Ik vind het wel jammer dat ik zo heen en weer overal moet rijden maar goed, dat moet je er dan maar voor over hebben. Enig idee wat de prijs is bij sonnevanck? Ik heb net even snel wat gehaald bij de purmer. Even heen en weer sonnevanck is toch 30 km ;-)

 
Misschien een tip.

Wij bestellen bij de hofwebwinkel en deze leveren ook rauwe melk.

Quote:
Onze bezorg regio en dagen zijn:

* Donderdag - Zeewolde

* Vrijdag - Rest van Flevoland, Harderwijk, Ermelo, Nunspeet, Elburg, Kampen, Zwolle, 't Gooi, Amersfoort, Brabant en Limburg (voormalige HaiBoerHai regio)

* Zaterdag - Amsterdam en Regio



www.hofwebwinkel.nl

De rauwe melk die ze leveren komt hier vandaan!

Quote:
Eko boerderij 'de Eerste'

Eko-boerderij "De Eerste" is gelegen op het voormalige strand van het IJsselmeer. Toen de Noordoostpolder droogviel was dit de eerste boerderij die werd gebouwd, de huidige naam "De Eerste" herinnert hieraan. Vanaf 1987, toen Gerrit en Bertiene Marsman het bedrijf overnamen van de vader van Gerrit, wordt op dit bedrijf ecologisch gewerkt. Sinds die tijd is sterk de nadruk gelegd op diversificatie, zo ontstond langzamerhand van een gespecialiseerd melkveebedrijf een gemengd biologisch bedrijf met melkkoeien, legkippen, varkens, tuinbouw, akkerbouw, een boerderij-natuurvoedingswinkel en een kaasmakerij.


 
Ik drink nu sinds een week rauwe melk. Oh zo lekker romig mm! Echt genieten. Het lijkt erop of ik het verdraag. Wel met enzymen ernaast. Nu nog enkel betaine HCL, maar ik heb de superenzyms van Now besteld.

Sinds vandaag ook rauwe roomboter en rauwmelkse jonge kaas in huis.

En zelf Tibetaans (gefermenteerd) Gerstebrood gebakken. Gerst schijn ik volgens de bloeduitslag te verdragen. Ik ga het vanavond uit proberen. Kan niet wachten op mijn boterham met dik boter en kaas met een groot glas rauwe melk :D Andere granen mbt (zuurdesem) broodsoorten heb ik geprobeerd, mar daar krijg ik echt buikpijn van.

Nu kom ik bij mijn vraag. Volgens de bloeduitslag mag ik absoluut geen koemelk (producten) aangezien ik er 100 % intolerant op scoor.

Toch heb ik het idee dat ik rauwe melk verdraag, hoe kan dat? Ik denk dat ik het antwoord zelf al een beetje weet, aangezien waarschijnlijk de levende bloedanalyse met gepasteuriseerde melk gedaan is.

Hoe zou dit met eieren zijn? Is er verschil qua (eiwit) samenstelling tussen een gewoon ei en een biologisch ei?

 
als koemelk wordt verhit dus die je in de winkel koopt(gepasteuriseerd uit de koeling of de houdbare)

geloof ik minimaal 80 graden

dan veranderen de eiwitten en kun je er allergisch voor worden

rauwe komelk weet ik zeker dat mensen met een koemelallergie hier dus wel tegen kunnen

rauwe melk mag je ook niet warmer drinken dan 40 graden

dan verliest het zijn goede werking

 
En hoe zou het met eieren zitten? Bio versus niet bio? Verandert de samenstelling ook als je een ei bakt of kookt? Ik heb erg veel zin in een gebakken eitje, maar ook hierop scoorde ik 100% intolerant.

 
De vraag over rauwe melk is al beantwoord: de eiwitten in melk worden gebroken door pasteurisatie en zijn daardoor onverteerbaar. Als dergelijke verhitte eiwitten moeilijk vallen doe je er verstandig aan niet het lot te tarten met het eten van gebakken eieren, maar net als met melk moeten rauwe eieren (of alleen rauwe eidooier) wel goed gaan. Rauwe eieren (of eierdooiers) in rauwe melk helpen ook rauwe melk beter te verteren.

Mike

 
Wat heerlijk voor je boschje dat het erop lijkt dat je de rauwe melk verdraagt! Je wordt dus niet moe? Hoe gaat het met je ontlasting?

 
Ik voel me de laatste tijd zo wie zo vermoeid en weet daarom niet of de melk me nog vermoeder maakt. Ik heb het idee dat de melk wat obstiperend werkt. Ik gebruik nog steeds een soort van oxypowder (mildere vorm) en dat blijf ik voorlopig ook gebruiken om in ieder geval mijn darmen te kunnen ledigen. Ik durf nog niet helemaal te geloven dat mijn lichaam de melk echt accepteert.

Mijn geest accepteert het volledig!

 
Zojuist een vies ruikende dunne (van de oxypowder), geelgroene ontlasting gehad. Voel me ook wat misselijk. Heb wel veel last van mijn maag. Ik weet niet of dit van de rauwe melk kan zijn. En ook niet of het een goed of geen goed signaal van mijn lichaam is. Morgen komen de enzymen van Now binnen. Hier vestig ik mijn hoop een beetje op. Dat ik me wat beter zal gaan voelen. Niet fit, vaak misselijk in combinatie met 36 uur werken, begint me een beetje op te breken. Gelukkig voel ik me met vlagen wel redelijk goed en daar hou ik me aan vast.

 
Geelgroene ontlasting is een teken dat zowel de lever als de galblaas aan het ontgiften zijn. Ik weet wel zeker dat de rauwe melk hier ook een belangrijke rol in speelt!

Mike

 
Quote:
Is het nu nog steeds gezond om rauwe melk te drinken van koeien die krachtvoer hebben gehad?!?! Want het wordt anders wel lastig. Er zit trouwens wel duidelijk een smaak verschil in de melk.


Caveman,

Deze vraag had ik nog niet beantwoord. Het ligt er heel erg aan wat er in het krachtvoer zit. Ik ben het met je eens dat krachtvoer duidelijk proefbaar is in de melk en deze gaat er beduidend slechter door smaken.

Het is een lastig dilemma, want als je koeien in de winter geen krachtvoer geeft leven ze op schraler voer, waardoor ze mager worden en te veel kunnen verzwakken. Het werkelijke krachtvoer van een koe is nu eenmaal de wei, maar als ze in de winter op stal staan en uitsluitend hooi en silage krijgen is het voer bij die koudere temperaturen aan de magere kant.

Soms krijgen koeien ook kuilgras in de winter. Ook dit is duidelijk proefbaar in de melk, omdat deze dan rijker is aan melkzuurbacterien en dus ook sneller gaat zuren. Verse melk proeft dan ook al licht zurig.

Mike

 
@Mike

Thanks voor je reply, ik ga morgen even naar de boerderij Sonnevanck (wel vaak genoemd hier) en die heeft ook rauwe melk maar dan geen krachtvoer. Ik haal meteen maar 4 liter en dan deze even proberen. Dan heb ik inmiddels 3 verschillende rauwe melken geproefd. In de tussentijd heb ik niet stil gezeten en heb ik een Raw Milk presentatie bekeken van de weston price foundation die ongeveer 3 uur duurde. Deze man en tevens boer wist te vertellen dat rauwe melk nog te drinken is als de koeien niet meer dan 30-40 pounds a day aan krachtvoer krijgt. Dat is ongeveer 9 kg aan krachtvoer. Die ene boer wist mij dus te vertellen dat hij 5-6 kg geeft. Mwa... ja.... lastig. Maar we gaan het zien. Ohwja, ik ben nu wel echt helemaal om over rauwe melk... wat een goed spul is dat toch :D

 
Ik sta op mijn armen, in mijn nek tot op de bovenkant van mijn rug vol uitslag. Jeukt overigens niet. Kan dit van de rauwe melk komen? (toch misschien intolerantie?) Of heeft dit een andere oorzaak?

En ik vind mijn urine sinds een week veel sterker ruiken. Vroeger rook de urine op de dag nergens na. Nu zit er een vreemd luchtje aan.

Ontlasting is heel licht van kleur. Lichtgroenig/bruinig/gelig onbestendig kleurtje.

Stoppen met de melk of doorgaan? (Ik ben er wel heel dol op en was al blij dat ik geen klachten had)

 
Boschje,

Dit schreef ik in een topic van ikke over psoriasis:

Quote:
Als het lichaam gifstoffen weert via de huid, dan komt dit omdat ze er niet 'van onderen' uitkomen, dus via de lever en nieren. De schildklier zal ze dan via de huid willen lozen of de bijnieren via de longen. Dit is foute boel, want dit betekent dat de gifstoffen in de bloedstroom terecht zijn gekomen.

De lever had ze vetoplosbaar moeten maken en via de darmen moeten lozen (ontlasting) en de nieren had ze wateroplosbaar moeten maken en via de blaas moeten lozen (urine). Dit gebeurt niet en dus is er sprake van een verzwakte lever- en nierfunctie en daarmee een verzwakte ontgiftigingscapaciteit.


Toch ontgift je wel degelijk gedeeltelijk via je lever en nieren. Je urine ruikt sterker, een teken van ontgifting via de nieren. Daarnaast produceer je lichtkleurige ontlasting, een teken dat je lever grotendeels de galblaas omzeilt. Dit kan omdat je lever z.s.m. van iets af wil en geen tijd heeft om dit via de galblaas te laten gaan. Het kan ook zijn dat je galwegen geblokkeerd zijn door galstenen. De uitslag is echter een teken dat de lever en nieren niet in staat zijn om alle rommel vetoplosbaar en wateroplosbaar te maken en dus springt de schildklier bij om dit via de huid te lozen. Ik raad je aan niet te stoppen met de melk, maar wel te minderen. De ontgifting zou wel eens iets te hard kunnen gaan.

Mike

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.470
Berichten
499.073
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan